Η Σπαντάου στο δρόμο του Ολυμπιακού

Η Σπαντάου θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο final 8 της Γένοβας στις 7 Ιουνίου.

Η Σπαντάου στο δρόμο του Ολυμπιακού

Οι Γερμανοί κέρδισαν πριν από λίγο, 11-9 εκτός έδρας την Ισπανική Σαμπαντέλ και ως τέταρτοι στον Β’ Όμιλο θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Θρύλο στα προημιτελικά.

Φυσικά ο Ολυμπιακός θα είναι το φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο οι Γερμανοί θέλουν προσοχή. Η ομάδα του Βερολίνου αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης έχοντας κερδίσει στην έδρα της την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ουγγρική Ζόλνοκ και την επίσης Ουγγρική Έγκερ του Άγγελου Βλαχόπουλου ενώ έχασε δύσκολα από την πανίσχυση Προ Ρέκο. Να σημειώσουμε πως στις 18 Απριλίου ηττήθηκε 9-8 από την Ζόλνοκ στην Ουγγαρία με ένα γκολ του Άλεξιτς λίγο πριν από το τέλος!

Πέρσι και πρόπερσι ο Ολυμπιακός τη συνάντησε στη φάση των ομίλων. Τη σεζόν 2015-16, στο Βερολίνο οι «ερυθρόλευκοι» αυτοκτόνησαν αφού προηγήθηκαν 11-7 αλλά δέχθηκαν ένα 4-0 στην τελευταία περίοδο (11-11). Στον β’ γύρο στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τους Γερμανούς (12-3). Πέρσι, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πήρε δυο νίκες. Στο Βερολίνο, νίκησε εύκολα 11-6 και στον Πειραιά πιο δύσκολα με 10-8.

Τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, σε τέσσερις αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Βέβαια φέτος η Σπαντάου παρουσιάζεται ακόμη πιο δυνατή, όπως έδειξε και στη φάση των ομίλων, όπου κοίταξε στα μάτια παραδοσιακές δυνάμεις (Προ Ρέκο, Ζόλνοκ, Έγκερ).