Len Champions League: Ποτέ ξανά τέτοια εκκίνηση ο Ολυμπιακός!

Το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του στο Len Champions League πραγματοποιεί ο Ολυμπιακός που μετέχει ανελλιπώς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από το 1999-2000! Ποτέ ξανά στο παρελθόν ο Θρύλος δεν έχει μπει στο Champions League με τέσσερις νίκες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

Len Champions League: Ποτέ ξανά τέτοια εκκίνηση ο Ολυμπιακός!

Φορτσάτος μπήκε ο Ολυμπιακός μετρώντας τέσσερα τρίποντα σε ισάριθμα ματς στον Α’ όμιλο. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας στην πρεμιέρα πέρασαν από το Σπλιτ (17-8 τη Γιαντράν εκεί όπου την Παρασκευή το βράδυ έχασε η Γιουγκ), επικράτησαν 10-8 της Σίντεζ Καζάν και 8-7 της Γιαντράν Χέρτζεγκ Νόβι στον Πειραιά για τη 2η και 3η αγωνιστική, αντίστοιχα και τελευταίο «θύμα» τους ήταν η Ζόλνοκ μέσα στην Ουγγαρία (8-7).

Έτσι πέρασε από την έδρα της Ζόλνοκ ο Ολυμπιακός (vid)

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός που σήκωσε το Ευρωπαϊκό το 2018 και έφτασε στον τελικό το 2016 (Βουδαπέστη) και το 2019 (Ανόβερο), δεν είχε ξεκινήσει με τέσσερις νίκες στο Champions League.

Πέρσι λόγω και του προβλήματος στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» που ήταν κλειστό τον πρώτο καιρό, ο Ολυμπιακός έπαιξε δυο ματς μακριά από τον Πειραιά στις δυο πρώτες αγωνιστικές. Έχασε στην πρεμιέρα 7-6 από τη Βερόνα και έμεινε στο 9-9 με το Ανόβερο.

Πρόπερσι που σήκωσε την «κούπα» στη Γένοβα, στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν ισόπαλος 7-7 με τη Μπαρτσελονέτα στη Βαρκελώνη αν και κέρδιζε 7-5 (2.40 για το τέλος) και στη 2η αγωνιστική ισοπέδωσε τη Ντιναμό Μόσχας (17-9) σε μια βραδιά όπου ο Ολυμπιακός είχε παίξει πόλο από άλλο πλανήτη.

Βέβαια εκείνη τη σεζόν μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν πέντε συνεχόμενα τρίποντα και το σερί τους σταμάτησε στο Ντουμπρόβνικ με αντίπαλο τη Γιουγκ. Απλά η εκκίνησή τους στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές ήταν τρεις νίκες και μια ισοπαλία και όχι τέσσερις νίκες όπως φέτος.

Τη σεζόν 2016-17, οι Πειραιώτες στην πρεμιέρα κέρδισαν στον Πειραιά 8-4 τη Μπρέσια και τη δεύτερη αγωνιστική ύστερα από ένα συγκλονιστικό ματς, αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τη Ζόλνοκ (5-5), που εκείνη τη χρονιά σήκωσε το Ευρωπαϊκό στη Βουδαπέστη.

Την αγωνιστική περίοδο 2015-16, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τις δυο πρώτες αγωνιστικές με ισάριθμες εκτός έδρας ισοπαλίες (8-8 με την Έγκερ και 11-11 με τη Σπαντάου).

Μια ισοπαλία (9-9 με Μπρέσια) και μια νίκη (13-7 τη Ραντνίτσκι) ήταν ο απολογισμός των δυο πρώτων στροφών στη φάση των ομίλων το 2014-15 ενώ μια χρονιά νωρίτερα ο Ολυμπιακός είχε μπει στο Champions League με δυο ήττες, έχοντας βγάλει βέβαια ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα με Γιουγκ (11-9) και Προ Ρέκο (9-7) εκτός έδρας. Μάλιστα εκείνη την περίοδο, οι Πειραιώτες είχαν γνωρίσει τέσσερις ήττες στις πρώτες στροφές της φάσης των ομίλων.

Τη σεζόν 2012-13, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 15-5 την Ελβετική Κρέουζλιγκεν στην πρεμιέρα, 11-7 τη Μονπελιέ στη Γαλλία. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει και το τρία στα τρία στο ξεκίνημα κερδίζοντας 9-8 στον Πειραιά τον Ερυθρό Αστέρα. Η πρώτη ήττα εκείνη την αγωνιστική περίοδο, είχε έρθει στο τέταρτο Ευρωπαϊκό ματς με αντίπαλο τη Γιουγκ στο Ντουμπρόβνικ (10-8).

Ακόμη και η ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου που έφτασε στο final-4 στο Μιλάνο την προηγούμενη δεκαετία, με ένα καταπληκτικό ρόστερ, δεν είχε κάνει ανάλογο ξεκίνημα στη φάση των ομίλων του Champions League που βέβαια τότε είχε και διαφορετική μορφή από αυτή που έχουμε μάθε τα τελευταία χρόνια με τις οκτώ ομάδες σε έναν όμιλο.

Ο φετινός Ολυμπιακός λοιπόν σπάει όλα τα κοντέρ και φυσικά έχει την ευκαιρία την επόμενη αγωνιστική (εντός έδρας με Σπαντάου) να κάνει και το πέντε στα πέντε.

Η ουσία είναι πως φέτος παρά τις αλλαγές του καλοκαιριού όπου ήρθαν οι Γιόκοβιτς, Μίτροβιτς, Μπουλιούμπασιτς, Ζιβογίνοβιτς αντί των Πάβιτς, Μπούσλιε, Ομπράντοβιτς και όπως είναι λογικό η ομάδα του Πειραιά ακόμη δεν έχει βρει… χημεία, ειδικά στην επίθεση, ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει με τέσσερις νίκες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε έναν όμιλο θανάτου…

Το εξαιρετικό ξεκίνημα σίγουρα λέει πολλά αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός είναι από τώρα στο final 8 στην Ιταλία.

Επαναλαμβάνουμε. Πέρσι η ομάδα δεν μπήκε καλά, κάποιοι βιάστηκαν να την ξεγράψουν αλλά στο τέλος, έψαχναν τον Βλάχο και τους παίκτες του για να φωτογραφηθούν...