Ζόλνοκ-Ολυμπιακός 7-8: «Καθάρισαν» οι ερυθρόλευκοι

Ένας καταπληκτικός Ολυμπιακός, άλωσε την έδρα της Ζόλνοκ για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Με καταπληκτική άμυνα κέρδισε 8-7, έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στον Α’ όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και είναι μόνος πρώτος.

Ζόλνοκ-Ολυμπιακός 7-8: «Καθάρισαν» οι ερυθρόλευκοι

Ο Θρύλος με όπλο την άμυνά του και το εξαιρετικό ποσοστό στον παίκτη λιγότερο (ο Ολυμπιακός δέχθηκε μόλις τρία γκολ στις έντεκα φορές) πέρασε και από την έδρα της Ζόλνοκ. Οι νταμπλούχοι είχαν σε έναν ακόμη αγώνα σε μεγάλη μέρα τον Μάνο Ζερδεβά και η αλήθεια είναι πως εάν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια στο τελευταίο οκτάλεπτο θα κέρδιζαν και πιο εύκολα. Η ουσία είναι πως πέρασαν από την Ουγγαρία, έκαναν το τέσσερα στα τέσσερα και συνεχίζουν μόνοι πρώτοι, μετά την αποψινή ήττα της Γιουνγκ από τη Γιατράν Σπλιτ με 12-11.

Ο Ολυμπιακός αν και δέχθηκε γκολ στην πρώτη επίθεση του ματς (Ράσοβιτς), απάντησε άμεσα με τους Σκουμπάκη (παραπάνω), Μπουλιούμπασιτς (υπέροχο σουτ από την περιφέρεια). Οι «ερυθρόλευκοι» έκλειναν στα δυο μέτρα, για να μην πάει η μπάλα στον Σέρβο φουνταριστό Πιέτλοβιτς και οι Ούγγροι απειλούσαν από την περιφέρεια. Ο Σούμποτιτς με τυχερό τρόπο έκανε το 2-2 αλλά ο Μυλωνάκης έγραψε το 2-3 από την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει πολύ καλή άμυνα και στην επίθεση είχε δυο καλές στιγμές για να αυξήσει τη διαφορά. Ο Μίτροβιτς στον παραπάνω αστόχησε και εν συνεχεία μακρινό σουτ του Γιόκοβιτς σταμάτησε στο δοκάρι.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να βγάζει ακόμη μια άμυνα με παίκτη λιγότερο και στη συνέχεια έφυγε στην κόντρα με τον Γενηδουνιά να βρίσκει τον Γούνα, εκείνος τον Γιόκοβιτς και ο Κροάτης σημείωσε το 2-4. Η Ζόλνοκ με τέρμα στον παραπάνω (1/3) μείωσε στο γκολ αλλά ο Μίτροβιτς απάντησε με το ίδιο νόμισμα (3-5), σε ένα οκτάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις και σκόραραν στον παραπάνω (Ντράσοβιτς πάλι) και ισοφάρισαν με τον Λάζιτς (φουνταριστό) σε 5-5 σε λιγότερο από ένα λεπτό. Ο Μυλωνάκης σε κόντρα επίθεση ήταν εκείνος που έδωσε και πάλι προβάδισμα στον Ολυμπιακό (5-6, 1.13 για το τέλος του ημιχρόνου) που παρέμεινε μέχρι το τέλος της δεύτερης περιόδου. 2/4 στον παραπάνω η Ζόλνοκ, 2/3 ο Ολυμπιακός.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η ομάδα του Πειραιά με τον Μίτροβιτς (κόντρα) ξέφυγε πάλι με δυο γκολ (5-7), ωστόσο ο Ντράσοβιτς από την περιφέρεια μείωσε αμέσως σε 6-7. Ο ίδιος είχε την ευκαιρία και για το 7-7 αλλά ο Ζερδεβάς είπε όχι, ο Κάκαρης είχε φύγει στην κόντρα και με δυνατό σουτ τρύπησε τον Νάγκι για το 8-6 υπέρ του Ολυμπιακού (3.49 για το φινάλε της περιόδου). Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έβγαλαν δυο σερί άμυνες με παίκτη λιγότερο σε κομβικό χρονικά σημείο και η διαφορά των δυο τερμάτων παρέμεινε μέχρι το τέλος του οκταλέπτου.

Στην τέταρτη περίοδο… έπεσαν κορμιά. Η Ζόλνοκ έπαιρνε συνεχώς αποβολές αλλά ο Ολυμπιακός έβγαζε άμυνες, με τον Μάνο Ζερδεβά να κάνει ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι. Το κακό ήταν πως στην επίθεση οι Γιόκοβιτς, Μίτροβιτς έχασαν κρίσιμα παραπάνω και οι Πειραιώτες λίγο έλειψε να το… πληρώσουν. Ο Ντόρι 1.25 για το τέλος του αγώνα με γκολ στον παραπάνω, έβαλε τη Ζόλνοκ στο ματς (7-8). Μάλιστα στην τελευταία επίθεση οι Ούγγροι έπαιξαν και πάλι με παίκτη παραπάνω αλλά το σουτ του Ντράσοβιτς πέντε δευτερόλεπτα πριν από το τέλος πέρασε άουτ και ο Ολυμπιακός πήρε ένα μεγάλο διπλό μέσα στην Ουγγαρία.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-3, 1-2, 1-0.

Ζόλνοκ: Νάγκι, Ανγκιάλ, Λάζιτς 1, Σούμποτιτς 1, Βαρνάι, Πιέτλοβιτς, Γιάνσικ, Ράσοβιτς 1, Ντόρι 1, Μπάροτι, Ντράσοβιτς 3, Ζεγκάλμι, Μπανιάι.

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 2, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς, Γιόκοβιτς 1, Μπουλιούμπασιτς 1, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης, Γούνας, Αργυρόπουλος, Μίτροβιτς 2, Ζιβογίνοβιτς.