Len Champions League: Ολυμπιακός - Γιαντράν 8-7: Ο Αργυρόπουλος εκτέλεσε τους Μαυροβούνιους (vid)

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά. αλλά πήρε μια σπουδαία νίκη στον Πειραιά με 8-7 επί της Γιαντράν Χέρτζεγκ Νόβι για την 3η αγωνιστική του Α’ ομίλου του Len Champions League. Το χρυσό γκολ ο Αργυρόπουλος 1.23 για το φινάλε του συγκλονιστικού αγώνα.

Len Champions League: Ολυμπιακός - Γιαντράν 8-7: Ο Αργυρόπουλος εκτέλεσε τους Μαυροβούνιους (vid)

Τρία στα τρία για τον Ολυμπιακό στο Len Champions League. Η Γιαντράν Χέρτζεγκ Νόβι έβαλε δύσκολα στους νταμπλούχους Ελλάδας που πήραν τελικά το πολύτιμο τρίποντο (8-7) με τον Αργυρόπουλο να εκτελεί τους Μαυροβούνιους 1.23 για το τέλος του αγώνα.

Το 6/16 στον παραπάνω ο Ολυμπιακός που δεν το πλήρωσε, αλλά έπαιξε πολύ καλή άμυνα και είχε σε μεγάλη μέρα τον Μανώλη Ζερδεβά στο τέρμα.

VIDEO: Το νικητήριο γκολ του Αργυρόπουλου στο Ολυμπιακός - Γιαντράν 8-7

Η ουσία είναι πως οι Πειραιώτες έκαναν το τρία στα τρία, συνεχίζουν στην κορυφή του Α’ ομίλου και θα κοιτάξουν το δύσκολο εκτός έδρας ματς που ακολουθεί με την Ουγγρική Ζόλνοκ.

Στην πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός αμυντικά αλλά στην επίθεση ξεκίνησε χωρίς μυαλό. Οι επιθέσεις ήταν βεβιασμένες, ο παίκτης παραπάνω δεν λειτούργησε καλά (0/2) και έτσι η ομάδα έμεινε για έξι λεπτά χωρίς γκολ. Η Γιαντράν άνοιξε το σκορ με τέρμα στην κόντρα από τον Πόπαντιτς ενώ νωρίτερα είχε χαθεί ευκαιρία στην κόντρα με τον Γούνα για τον Ολυμπιακό να κάνει το 1-0. Ένα δίλεπτο (το τελευταίο της πρώτης περιόδου) ήταν αρκετό για τους Πειραιώτες να επιστρέψουν και με δυο συνεχόμενα τέρματα στον παραπάνω (Γιόκοβιτς 1-1), Γούνας (2-1) πήραν κεφάλι σε ένα οκτάλεπτο όπου αμυντικά στάθηκαν εξαιρετικά (0/2 στον παραπάνω είχε η Γιαντράν) με τον Μανώλη Ζερδεβά να είναι πολύ καλός κάτω από τα δοκάρια.

Με άμυνα από τον Ολυμπιακό ξεκίνησε και η δεύτερη περίοδος και στη συνέχεια ο Κάκαρης πήρε την αποβολή, με τον Μίτροβιτς να εκτελεί για το 3-1 με τους νταμπλούχους να έχουν τρία συνεχόμενα τέρματα στον παραπάνω. Ο Πέτκοβιτς όμως απάντησε άμεσα σε μια φάση όπου ο Ολυμπιακός δεν λειτούργησε καλά στην περιφερειακή του άμυνα, δέχθηκε γκολ (3-2) ενώ έχασε και την επίθεση με παραπάνω. Στο δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Γούνα και η Γιαντράν από το πουθενά ισοφάρισε με τον Μπανίτσεβιτς (3-3) με γκολ στην κόντρα, με την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού να είναι κάκιστη σε αυτό το πρώτο τετράλεπτο. Ο Γιόκοβιτς που είχε βγει να πάρει ανάσες, πέρασε στο νερό και με τέρμα στον παραπάνω έγραψε το 4-3 αλλά στη συνέχεια αν και η άμυνα βελτιώθηκε, υπήρχε μεγάλη νευρικότητα στην επίθεση. Ιδίως στον παίκτη παραπάνω όπου ο Ολυμπιακός πήρε ακόμη έξι αποβολές σε αυτό το οκτάλεπτο αλλά σκόραρε τις δύο! Έτσι το 2/4 της πρώτης περιόδου στον παραπάνω, πήγε στο 4/10 στο ημίχρονο. Η Γιαντράν είχε 0/3 αλλά έμενε μέσα στο ματς λόγω της κακής παρουσίας του Ολυμπιακού στην επίθεση.

Μάλιστα οι Μαυροβούνιοι 6.20 για το φινάλε της τρίτης περιόδου ισοφάρισαν με τον Ντούρο Ράντοβιτς (περιφέρεια) σε 4-4, με τον Ολυμπιακό να μην έχει λύσεις στην επίθεση, καθαρό μυαλό και σωστή κυκλοφορία της μπάλας που δεν περνούσε στα δυο μέτρα για να πάρουν ποινές οι Μουρίκης, Κάκαρης. Το ποσοστό στον παραπάνω είχε φτάσει το 4/12 (!) και η Γιαντράν το πίστευε με τον Πέταρ Τεσάνοβιτς να κάνει μεγάλο ματς στο τέρμα. Μάλιστα ο Ντούρο Ράντοβιτς 3.15 για το φινάλε της τρίτης περιόδου έκανε το 5-4 υπέρ της Γιαντράν με τέρμα στον παίκτη παραπάνω (1/4) με τους φιλοξενούμενους να έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν και περισσότερο αλλά ο Ζερδεβάς ήταν σε μεγάλη μέρα. Έτσι στην 13η ποινή που πήρε ο Ολυμπιακός, ο Γιόκοβιτς βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα (5/13) και ισοφάρισε σε 5-5. Η Γιαντράν όμως που βρήκε λύσεις στον παραπάνω σε αυτό το οκτάλεπτο πέρασε εκ νέου μπροστά (5-6) με τον Ντούρο Ράντοβιτς ο οποίος είχε τρία γκολ! Ο εκ των κορυφαίων αριστερόχειρων στον κόσμο όμως, ο Μάρο Γιόκοβιτς είναι στον Θρύλο και ο Κροάτης με τέρμα στο φινάλε της περιόδου πέτυχε το 6-6, στο πρώτο γκολ για τον Ολυμπιακό που δεν ήταν στον παίκτη παραπάνω.

Έτσι μπήκαμε με τις δυο ομάδες στο 6-6. Ένα σκορ που φυσικά κανένας δεν περίμενε αλλά στο Champions League δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Με την απόδοσή σου τα κάνεις εύκολα και ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος στο τελευταίο οκτάλεπτο να βγάλει χαρακτήρα για να φτάσει σε ένα ακόμη τρίποντο στον Πειραιά. Ο Μίτροβιτς 7.11 για το φινάλε του αγώνα πέτυχε το 7-6 για τον Ολυμπιακό που πέρασε εκ νέου μπροστά αλλά τίποτα δεν είχε τελειώσει, με τον Ζερδεβά στο τέρμα να συνεχίζει να είναι εξαιρετικός. Ο Πέτκοβιτς τον νίκησε και πάλι με τέρμα στον παραπάνω (7-7) ενώ στη συνέχεια ο Γιόκοβιτς βιάστηκε κι έχασε την ευκαιρία για το 8-7. Ο Μουρίκης πήρε εκ νέου αποβολή αλλά οι Μίτροβιτς, Γενηδουνιάς είχαν σουτ στο δοκάρι με το ποσοστό στον παραπάνω να είναι τρία λεπτά για το τέλος 6/16 για τον Ολυμπιακό! Ο Μπουλιούμπασιτς έβγαλε υπέροχη άμυνα, δυο λεπτά για το τέλος και ο Αργυρόπουλος που πέρασε σαν αλλαγή από τον Βλάχο, πήρε τη μπάλα και με υπέροχο σουτ από την περιφέρεια έγραψε το 8-7 (1.23 για το φινάλε του δραματικού αγώνα). Ο Γενηδουνιάς πανέξυπνα έκλεψε, πάσαρε στον Αργυρόπουλο που είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς αλλά σούταρε στο δοκάρι 45’’ πριν από το τέλος. Η Γιαντράν είχε τη δική της στιγμή αλλά ο Χανιώτης αμυντικός, ο «βράχος» του Θρύλου Δημήτρης Σκουμπάκης έβγαλε καταπληκτική άμυνα και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε ένα ακόμη τρίποντο στον Πειραιά.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 2-3, 2-1,

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, Γιόκοβιτς 4, Μπουλιούμπασιτς, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 1, Μίτροβιτς 2, Ζιβογίνοβιτς

Γιαντράν Χέρτζεγκ Νόβι: Τεσάνοβιτς, Κάγκαλι, Πόπαντιτς 1, Ομπράντοβιτς, Μπανίτσεβιτς 1, Αβέρκα, Ντανίλο Ράντοβιτς, Βουκούροβιτς, Ντούρο Ράντοβιτς 3, Σπάιτς, Μπρίκιτς, Πέτκοβιτς 2, Ντούροβιτς.