Δύο στα δύο ο Ολυμπιακός, 10-8 τη Σίντεζ Καζάν

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 10-8 της Σίντεζ Καζάν για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League και συνεχίζει στην κορυφή του Α’ ομίλου.

Δύο στα δύο ο Ολυμπιακός, 10-8 τη Σίντεζ Καζάν

Βελτιώθηκε αμυντικά στην επανάληψη ο Ολυμπιακός, με τον Μανώλη Ζερδεβά να περνά στη θέση του Ζιβογίνοβιτς και να έχει πολύ καλή απόδοση (το αντίθετο είχε γίνει στο Σπλιτ όπου ο Σέρβος ήταν το κλειδί).

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν... φωτιά στο πρώτο ημίχρονο αλλά στην επανάληψη κόλλησαν και το 2/3 στον παίκτη παραπάνω έγινε 4/14 και έδωσαν δικαιώματα στους σκληροτράχηλους Ρώσους.

Στο πρώτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός για ακόμη μια φορά απέδειξε τις τεράστιες δυνατότητες που έχει στην επίθεση. Με τους Γενηδουνιά, Γιόκοβιτς, Μίτροβιτς να «πυροβολούν» από την περιφέρεια και να έχουν τις σωστές επιλογές στον παίκτη παραπάνω (2/3), ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε πίσω (0-1) από την Καζάν που ισοφάρισε και σε 2-2, με ένα 3-0 ξέφυγε 5-2 (!) με τον Αργυρόπουλο να σημειώνει το πέμπτο τέρμα των Πειραιωτών δυο λεπτά για το τέλος της πρώτης περιόδου. Η άμυνά του όμως δεν ήταν καλή και οι Ρώσοι με ένα 2-0 μπήκαν και πάλι στο ματς (5-4), με τον Ολυμπιακό να έχει κακή επιλογή με τον Γούνα στον παίκτη παραπάνω στο φινάλε του οκταλέπτου.

Όλα ήταν θέμα άμυνας αφού οι Πειραιώτες μπροστά έχουν μεγάλη ποιότητα και φυσικά το μαγικό αριστερό χέρι του Γιόκοβιτς, ο οποίος με δυο παρόμοια τέρματα στον παίκτη παραπάνω στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου έδωσε το σύνθημα. Ο Αργυρόπουλος μετά την έξοχη ασίστ του Μίτροβιτς σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα αλλά η Σίντεζ δεν τα παρατούσε. Ο Λατίποφ ήταν σε καλή μέρα και έτσι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ με την Καζάν να μειώνει σε 8-6, έχοντας 3/4 στον παίκτη παραπάνω. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας που είχαν 2/4 στο πρώτο οκτάλεπτο, έκλεισαν το ημίχρονο με 4/7.

Ο Θοδωρής Βλάχος όπως είχε πράξει και στο Σπλιτ κόντρα στη Γιαντράν στην πρεμιέρα, άλλαξε στο ημίχρονο τερματοφύλακα. Αυτή τη φορά ενώ ξεκίνησε με τον Σέρβο Ζιβογίνοβιτς, πέρασε στην επανάληψη τον Μανώλη Ζερδεβά, ο οποίος ξεκίνησε ζεστός με τέσσερις συνεχόμενες αποκρούσεις! Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε ανάλογη φρεσκάδα και καθαρό μυαλό όπως στο πρώτο ημίχρονο και έψαχνε το πρώτο γκολ στην τρίτη περίοδο που δεν ήρθε στις επιθέσεις στον παραπάνω αλλά επετεύχθη με τον Γενηδουνιά στην κόντρα (9-6, 3.15).

Στην προηγούμενη επίθεση βέβαια οι Ρώσοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να μειώσουν στο γκολ αλλά το πέναλτι που κέρδισαν το έστειλε στο δοκάρι ο Λαζάρεφ. Ο ίδιος όμως σκόραρε (9-7) στην επόμενη επίθεση από την περιφέρεια και στη συνέχεια αποβλήθηκε γιατί πέταξε νερό στον Γούνα και του έκανε νόημα θα τα πούμε μετά! Το ματς έγινε ντέρμπι αλλά ο Ολυμπιακός έβγαλε χαρακτήρα και με τον Κάκαρη και πάλι στην κόντρα ανέβασε τη διαφορά στα τρία γκολ (10-7). Η ουσία είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτό το οκτάλεπτο κράτησαν τη Σίντεζ Καζάν στο ένα γκολ και πήγαν το ματς στα μέτρα τους αλλά το ματς είχε ακόμη δρόμο...

Μάλιστα η Καζάν και πάλι με τέρμα στον παραπάνω (4/6), μείωσε σε 10-8 ενώ στη συνέχεια ο Ολυμπιακός αν και έπαιξε με διπλό παραπάνω δεν σκόραρε! Οι «ερυθρόλευκοι» που πετούσαν φωτιές στην επίθεση δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Είναι χαρακτηριστικό πως το 2/3 στον παραπάνω στο ξεκίνημα, μετατράπηκε σε 4/14 δυο λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα! Η άμυνα όμως και ο Ζερδεβάς ήταν όπως έπρεπε και έτσι οι Ρώσοι αν και είχαν τις δικές τους ευκαιρίες δεν μείωσαν στο γκολ με τον διεθνή τερματοφύλακα να έχει σπουδαίες επεμβάσεις λίγο πριν από το τέλος σε σουτ των Ρίζοφ, Λισούνοφ στον παίκτη παραπάνω (με 4/10 τελείωσε το ματς η Σίντεζ Καζάν στον παίκτη παραπάνω), κρατώντας το 10-8 για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου που έκανε το δύο στα δύο.

Τα οκτάλεπτα: 5-4, 3-2, 2-1, 0-1,

Ολυμπιακός: Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 3, Γιόκοβιτς 2, Μπουλιούμπασιτς, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης 1, Γούνας, Αργυρόπουλος 2, Μίτροβιτς 1, Ζιβογίνοβιτς.

Σίντεζ Καζάν: Αντόνοφ, Λαζάρεφ 2, Ζινούροφ 1, Οντίντσοφ, Μπουγκάιτσουκ, Κράσνοφ, Ντερεβιάκιν, Αντριούκοφ 1, Μιρόνοφ, Ρίζοφ 1, Λιζούνοφ, Λατίποφ 3, Μάκας.