Ιβάν Ασίτς στο ΦΩΣ: «O Γιόκοβιτς πληρέστερος αριστερόχειρας του κόσμου»

Ο προπονητής της Γιαντράν Σπλιτ, Ιβάν Ασίτς μίλησε στο «ΦΩΣ» για τη «ναυμαχία» στο Σπλιτ στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Έδωσε τα προγνωστικά του για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και υποκλίθηκε στον Μάρο Γιόκοβιτς του Ολυμπιακού.

Ιβάν Ασίτς στο ΦΩΣ: «O Γιόκοβιτς πληρέστερος αριστερόχειρας του κόσμου»

Ο Ολυμπιακός τη Δευτέρα το βράδυ (8.00) ξεκινά τις υποχρεώσεις του στον Α’ όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτος αντίπαλος για τον Θρύλο του Θοδωρή Βλάχου, η Γιαντράν Σπλιτ στην Κροατία.

Μια ομάδα που για δεύτερη σερί σεζόν συμμετέχει στη φάση των ομίλων ενώ είχε βρεθεί και πέρσι στο δρόμο των Πειραιωτών, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει στον α’ γύρο στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» (13-7) και στον β’ γύρο στο Σπλιτ (2-8).

Οι Κροάτες του Ιβάν Ασίτς προετοιμάζονται για το ματς της Δευτέρας γνωρίζοντας πως δεν είναι το φαβορί και θα κυνηγήσουν την έκπληξη, όπως είπε και ο προπονητής τους.

Ο Κροάτης τεχνικός μίλησε στο «ΦΩΣ» για τον αγώνα της Δευτέρας και όχι μόνο. Φυσικά του ζητήσαμε την άποψή του για τους συμπατριώτες του που παίζουν στον Ολυμπιακό (Γιόκοβιτς, Μπουλιούμπασιτς) τους οποίους γνωρίζει άριστα αφού ήταν και στο τεχνικό τιμ της Κροατίας και έχει συνεργαστεί μαζί τους με επιτυχία.

«Φαβορί ο Ολυμπιακός αλλά πάμε για την έκπληξη»

Όπως είπαμε και στο ξεκίνημα για δεύτερη σερί χρόνια η Γιαντράν Σπλιτ θα βρεθεί στη φάση των ομίλων. «Είναι μια τεράστια επιτυχία για εμάς. Ύστερα από 20 χρόνια όπου ήμασταν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, έχουμε κατορθώσει δυο σερί σεζόν να προκριθούμε στους ομίλους. Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε την ίδια καλή παρουσία με την περσινή στη φάση των ομίλων» μας είπε ο προπονητής της Γιαντράν Σπλιτ Ιβάν Ασίτς και συνέχισε λέγοντας «το σίγουρο είναι πως σε κάθε αγώνα θα δίνουμε το 100% και θα προσπαθούμε να κερδίζουμε. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός μας».

Για την πρεμιέρα της Δευτέρας στο σπίτι τους με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο Κροάτης τεχνικός σημείωσε «είναι το ξεκίνημα και υποδεχόμαστε την ομάδα που έφτασε πέρσι μέχρι τον τελικό. Είναι το φαβορί της αναμέτρησης αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την έκπληξη».

«Άφησαν εποχή αλλά ήρθαν παίκτες με ποιότητα»

Φυσικά ρωτήσαμε τον προπονητή της Γιαντράν Σπλιτ για το πώς περιμένει τον Ολυμπιακό μετά την αποχώρηση τριών σπουδαίων παικτών. Των συμπατριωτών του Πάβιτς, Μπούσλιε, Ομπράντοβιτς.

«Η αλήθεια είναι πως με την αποχώρηση των τριών πετυχημένων παικτών, έκλεισε ένας πετυχημένος κύκλος. Βέβαια ο Ολυμπιακός απέκτησε παίκτες που έχουν εμπειρία και ποιότητα» υπογράμμισε ο Ιβάν Ασίτς, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Μάρο Γιόκοβιτς, Ιβάν Μπουλιούμπασιτς: «ο Γιόκοβιτς είναι ο πληρέστερος αριστερόχειρας στον κόσμο. Είναι πολύ καλός και στην επίθεση αλλά και στην άμυνα. Ο Μπουλιούμπασιτς είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός και υπέροχος παίκτης στην κόντρα επίθεση».

«Τον πρώτο λόγο Προ Ρέκο, Φερεντσβάρος»

Ο Ασίτς στο φινάλε των δηλώσεων του έδωσε και τα προγνωστικά του για τη διοργάνωση αλλά και τον όμιλο όπου βρίσκεται η ομάδα του και φυσικά ο Ολυμπιακός.

«Τα φαβορί της διοργάνωσης είναι για εμένα οι Προ Ρέκο, Φερεντσβάρος. Υπάρχουν κάποιες ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ που μπορούν να νικήσουν τους πάντες. Για το δικό μας το γκρουπ, Ολυμπιακός, Μπαρτσελονέτα και Γιουγκ έχουν τον πρώτο λόγο για τις τρεις πρώτες θέσεις. Η τέταρτη θέση στον όμιλό μας θεωρώ πως είναι ανοιχτή. Θα γίνει μάχη».