Να γιατί έχασε ο Ολυμπιακός το Len Trophy

Για ακόμη μια φορά, ο Ολυμπιακός με αντίπαλο μια ομάδα (Ντουναϊσβάρος) που παίζει άναρχο πόλο και κολυμπάει αρκετά μέσα στο ματς δεν τα κατάφερε.

Να γιατί έχασε ο Ολυμπιακός το Len Trophy

Στο «ΦΩΣ» του Σαββάτου γράψαμε πως ο τελικός δεν θα είναι καθόλου εύκολος παρά την άνετη νίκη στον ημιτελικό επί της Πάντοβα και σημειώναμε πως η Ντουναϊσβάρος παίζει σαν την Κίνεφ Κίρισι (που απέκλεισε τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα).

Οι Ουγγαρέζες δεν σταματάνε δευτερόλεπτο. Πιέζουν, ψάχνουν την κόντρα και δεν δείχνουν μεγάλη βάση στην άμυνά, όπως κάνει ο Ολυμπιακός του Χάρη Παυλίδη εδώ και χρόνια.

Οι «Μαγυάρες» εμφανίστηκαν διαβασμένες, περίμεναν την άμυνα του Ολυμπιακού με τη ζώνη και την παίκτρια στο δοκάρι σε κάποιες περιπτώσεις και…χτύπησαν από την περιφέρεια. Βρέθηκαν σε μεγάλη μέρα οι παίκτριες της περιφέρειες που έκαναν τα σουτ της ζωής τους ενώ και η Χρυσή Διαμαντοπούλου δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα.

Όταν ο Ολυμπιακός παίζει αυτή την άμυνα εδώ και χρόνια, μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του ματς παίζει η Χρυσή που χθες δεν ήταν καλά και σωστά ο Χάρης Παυλίδης την άλλαξε με την Ιωάννα Σταματοπούλου που είναι μέλος της Εθνικής Νέων Γυναικών και στο παρελθόν έχει παίξει σε μεγάλα παιχνίδια.

Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός φάνηκε να επιστρέφει, αφού η Σταματοπούλου έβγαλε κάποια σουτ από την περιφέρεια και στην επίθεση οι Αβραμίδου (σε έναν ακόμη τελικό ήταν εκεί που έπρεπε και πήρε μπάλες), Έγκενς συνέχισαν να βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά, με την Ασημάκη να δίνει μάχες και να κερδίζει αποβολές. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε, ισοφάρισε αλλά την κρίσιμη στιγμή πλήρωσε την ατυχία του (δοκάρι της Ελευθεριάδου στο 11-10), τα λάθη του (αμέσως μετά το δοκάρι η Γκουρισάτι έφυγε στην κόντρα και σκόραρε το 12-10 3.59 πριν από το τέλος σε μια φάση που ομάδες του επιπέδου του Ολυμπιακού δεν πρέπει να δέχονται) αλλά και τις αποφάσεις των διαιτητών.

Αφήσαμε τελευταία τη διαιτησία γιατί η αλήθεια είναι πως μέχρι να πλησιάσει ο Ολυμπιακός στο σκορ ήταν πολύ καλή. Τιμωρούσε την σκληρή άμυνα των παικτριών της Ντουναϊσβάρος και είχε μοιράσει το καρπούζι στη μέση με λάθη που πάντα έχουμε σε αγώνες πόλο. Δεν γίνεται όμως να μην σταθούμε στο πέναλτι που δεν δόθηκε στην Ασημάκη δυο λεπτά πριν από το τέλος κι ενώ το σκορ ήταν 12-11. Αντίθετα σφυρίχτηκε επιθετικό φάουλ! Είναι μια απόφαση που θα μπορούσε να αλλάξει την αναμέτρηση αλλά με υποθέσεις δεν μπορούμε να μιλάμε.

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός σε ένα ματς όπου τα περισσότερα πήγαν στραβά κι ανάποδα, το έφτασε στο γκολ και θα μπορούσε στο τέλος να το πάρει έστω και στα πέναλτι. Η κούπα χάθηκε αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάρει από κάτω τις κοπέλες του Θρύλου. Κατέκτησαν το Κύπελλο στο Καρπενήσι κι ακολουθούν τα πλέι οφ με την Βουλιαγμένη της Αλεξίας Καμμένου να θέλει να κάνει τη ζημιά…

Η χρονιά δεν έχει τελειώσει.

Διαβάστε ακόμη:

"Λύγισε" στον τελικό