Γούρι για τον Ολυμπιακό, ίδιοι διαιτητές με τον περσινό τελικό του Len Champions League

Οι Μπόρις Μαργκέτα, Άντριαν Αλεξαντρέσκου θα σφυρίξουν και τον φετινό τελικό του LEN Champions League.

Γούρι για τον Ολυμπιακό, ίδιοι διαιτητές με τον περσινό  τελικό του Len Champions League

Το δίδυμο Μαργκέτα, Αλεξαντρέσκου δεν… σπάει με τίποτα. Ο Σλοβένος Μπόρις Μαργκέτα και ο Ρουμάνος Άντριαν Αλεξαντρέσκου θα σφυρίξουν τον σημερινό τελικό του LEN Champions League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φερεντσβάρος. Είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που οι δυο ρέφερι θα διευθύνουν τον μεγάλο τελικό.

Οι δυο τους ήταν στον περσινό τελικό όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε της Προ Ρέκο μέσα στη Γένοβα και η αλήθεια είναι πως είχαν σφυρίξει εξαιρετικά και δεν κατάλαβαν τίποτα από έδρα. Μαργκέτα, Αλεξαντρέσκου ήταν και στον τελικό της Βουδαπέστης το 2016, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Γιουγκ ενώ σφύριξαν και τον τελικό του 2017 όπου η Ζόλνοκ ισοπέδωσε τη Γιουγκ (10-5). Τέσσερις συνεχόμενες σεζόν – με τη φετινή – ο Σλοβένος και ο Ρουμάνος σφυρίζουν τον τελικό του Champions League. Δυο από τις κορυφαίες σφυρίχτρες στον κόσμο.

Βέβαια ο Μαργκέτα δεν ξεχνιέται για τη… σφαγή του 2001 στο Ντουμπρόβνικ όπου με το έτσι θέλω έδωσε το Ευρωπαϊκό στη Γιουγκ στον τελικό με τον Ολυμπιακό. Ο Σλοβένος ήταν και στον ημιτελικό του Ολυμπιακού με την Προ Ρέκο το 2007 στο Μιλάνο όπου ο Θρύλος έχασε από τους Ιταλούς με γκολ του Φελούγκο στο φινάλε.

Για τον Σλοβένο είναι ο έκτος συνεχόμενος τελικός Champions League που σφυρίζει. Στους τέσσερις τελευταίους (με τον σημερινό) παίζει μαζί με τον Ρουμάνο Αλεξαντρέσκου ενώ τους δυο προηγούμενους (2014, 2015) με το δικό μας Γιώργο Σταυρίδη. Ο τελευταίος είναι εκτός τελικής φάσης τα τέσσερα τελευταία χρόνια γιατί προκρίνεται συνεχώς ο Ολυμπιακός.

Ο Μαργκέτα ήταν ο ένας εκ των δυο διαιτητών στον ημιτελικό με την Προ Ρέκο την Παρασκευή το βράδυ (ο άλλος ήταν ο κάκιστος Ναούμοφ, ο Ρώσος που σφύριξε φέτος και τον τελικό των γυναικών με τη Σαμπαντέλ όπου ο Ολυμπιακός έχασε με το έτσι θέλω) ενώ ήταν και στον νικηφόρο προημιτελικό με την Μπρέσια. Ο Αλεξαντρέσκου διεύθυνε τον ημιτελικό της Φερεντσβάρος με την Μπαρτσελονέτα αλλά και τη νίκη της Ουγγρικής ομάδας την Πέμπτη στον προημιτελικό με τη Γιουγκ.