Έλληνας πρέσβης στην Ευρώπη, δέκα γράμματα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ομάδα του Πειραιά ετοιμάζεται για μια ακόμα συμμετοχή της στον τελικό του Champions League στο πόλο και ο Νίκος Καλαμπάκας γράφει για την ομάδα που δοξάζει την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη.

Έλληνας πρέσβης στην Ευρώπη, δέκα γράμματα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέρυσι ο Ολυμπιακός νίκησε την Προ Ρέκο στον τελικό του Len Champions League και κατέκτησε το τρόπαιο. Ήταν ένας άθλος για τους παίκτες της ομάδας του Πειραιά που ένα χρόνο μετά μας αποδεικνύουν περίτρανα ότι «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη».

Η Προ Ρέκο, η πανίσχυρη ιταλική ομάδα με το μεγάλο μπάτζετ και τους παικταράδες ήταν φέτος αήττητη. Μετρούσε 15 αγώνες στην Ευρώπη που σε όλους είχε φύγει με το χαμόγελο στα χείλη. Πήγε 7 Ιουνίου για να κάνει ήττα και μαντέψτε ποιος την υπέταξε: Ο Ολυμπιακός. Αυτός που πέρυσι της στέρησε τον τίτλο, φέτος την έστειλε σπίτι της άπραγη. Ο ημιτελικός του Champions League ήταν απλά συγκλονιστικός.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει απόλυτα τον αγώνα κι όμως στο τελευταίο οκτάλεπτο οι Ιταλοί επέστρεψαν και τον απείλησαν με αποκλεισμό. Ο Γενηδουνιάς ωστόσο εξαπέλυσε μια «τορπίλη» στα 38'' και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την Προ Ρέκο στο... αεροδρόμιο.

Ο Ολυμπιακός ακούστηκε και πάλι στη Γηραιά Ήπειρο. Έκανε ένα ακόμα «θαύμα». Οι παίκτες του Βλάχουν απέδειξαν ξανά ότι το μοναδικό τους ταβάνι είναι ο ουρανός. Ο μεγαλύτερος ελληνικός πολυαθλητικός σύλλογος ετοιμάζεται να γράψει μια ακόμα «χρυσή σελίδα» στην ιστορία του. Η ομάδα με τους 34 τελικούς στην Ευρώπη στα ομαδικά αθλήματα σήμερα θα παίξει τον 35ο της.

Η ομάδα που έχει κατακτήσει 13 ευρωπαϊκά τρόπαια καλείται να πάρει και το 14ο. Αλήθεια, ποιος αμφιβάλει ότι ο Ολυμπιακός είναι ο πιο άξιος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρώπη; Αυτά που για άλλες ομάδες αποτελούν όνειρα, για τον Ολυμπιακό είναι «ακόμα μια μέρα στη δουλειά».

Παιδιά, σας ευχαριστούμε όλους. Ότι κι αν συμβεί στον τελικό τα συναισθήματα που ζουν εκατομμύρια οπαδοί είναι μοναδικά. Να είστε καλά, μάγκες.