Ρούντιτς: «Άξιος νικητής ο Ολυμπιακός»

Ο σπουδαίος προπονητής Ράτκο Ρούντιτς υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό. Ο Κροάτης προπονητής που έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του – εκτός από το Τσάμπιονς Λιγκ – έκανε λόγο για άξια πρόκριση του Θρύλου.

Ρούντιτς: «Άξιος νικητής ο Ολυμπιακός»

Οι Ιταλοί δεν λένε να… χωνέψουν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα από τον Ολυμπιακό σε final 8. Μετά τον περσινό τελικό στη Γένοβα, ήρθε η φετινή δεύτερη ήττα στον ημιτελικό. Οι δημοσιογράφοι από τη γειτονική χώρα έψαχναν να βρουν δικαιολογίες και έκαναν το λάθος να ρωτήσουν τον Ράτκο Ρούντιτς για τη διαιτησία.

Ο 71χρονος, που δεν γιόρτασε όπως θα ήθελε τα σημερινά γενέθλιά του, ήταν αποστομωτικός λέγοντας: «Ποια διαιτησία; Ποτέ δεν μιλάω για τη διαιτησία. Ο Ολυμπιακός είναι άξιος νικητής. Εμείς δεχθήκαμε κάποια εύκολα γκολ και κυνηγούσαμε στο σκορ. Βρήκαμε τα αποθέματα και επιστρέψαμε αλλά δεν είχαμε και την τύχη με το μέρος μας. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Δείχναμε στο τέλος πως ήμασταν καλύτεροι αλλά δεν κερδίσαμε».

«Το απέδειξαν ξανά πως είναι δυνατοί»

Ο πρόεδρος της Προ Ρέκο, Μαουρίτσιο Φελούγκο, είπε από την πλευρά του: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Δυο φορές επιστρέψαμε στο σκορ και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε στο τέλος. Στο σουτ του Γενηδουνιά δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Ήταν ένας μαγικός αγώνας. Ο Ολυμπιακός απέδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι δυνατός αντίπαλος.

Εμείς δεν βγάλαμε την άμυνα που έπρεπε μέσα στο νερό. Ποτέ δεν μπορούμε να κρίνουμε μια κατάσταση λίγα λεπτά μετά το τέλος ενός τέτοιου αγώνα. Η ομάδα έπαιξε καταπληκτικά όλητη χρονιά. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε, να αναλύσουμε με τον προπονητή τι συνέβη, τι δεν λειτούργησε καλά για να το διορθώσουμε».