Βλάχος: «Μας ωθεί σε ξέφρενους ρυθμούς ο κόσμος του Ολυμπιακού!»

Διαβάστε τι δήλωσε ο προπονητής και οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά τη μεγαλειώδη νίκη-πρόκριση επί της Προ Ρέκο.

Βλάχος: «Μας ωθεί σε ξέφρενους ρυθμούς ο κόσμος του Ολυμπιακού!»

Μετά τη σπουδαία νίκη επί του «θηρίου» της Προ Ρέκο και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (8/6, 21.30), όπου θα αντιμετωπίσουν την ουγγρική Φερεντσβάρος, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού έκαναν δηλώσεις για τη σπουδαία επιτυχία.

Ο τεχνικός της ομάδας Θοδωρής Βλάχος είπε: «Η ιστορία μέχρι σήμερα γράφει ότι τα τελευταία 4 χρόνια μετέχουμε σε 4 τελικές φάσεις και 3 τελικούς. Ελπίζουμε να γράψουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Σήμερα πήραμε μια μεγάλη πρόκριση κόντρα σε ένα μεγάλο αντίπαλο που ήταν αήττητος όλη τη χρονιά και με πολύ δυνατό και ενισχυμένο ρόστερ σε σχέση με πέρσι και με τον κορυφαίο προπονητή που ό,τι ζητάει το έχει. Σίγουρα θα έπρεπε να είναι πιο διψασμένοι από εμάς. Εμείς παρουσιάζουμε εδώ ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Σε αυτό μας επηρεάζει πάρα πολύ η παρουσία του κόσμου η οποία μας ωθεί σε ξέφρενους ρυθμούς.

Γινόμαστε ένα μαζί του και είναι κάτι που το ζηλεύουν όλοι αντίπαλοι και τους κάνει να νιώθουν άβολα. Η αντιμετώπιση που είχαμε στο σημερινό παιχνίδι σε όλους τους τομείς ήταν συγκλονιστική ενώ αντιμετωπίσαμε και πολλές δυσκολίες με τις διαιτητικές αποφάσεις. Τέλος καλό όλα καλά για σήμερα που είναι μια μεγάλη πρόκριση κόντρα σε ένα μεγάλο αντίπαλο, αλλά αύριο είναι η μεγάλη ημέρα. Σίγουρα δεν θα κατέβουμε να παίξουμε με τουπέ και ύφος και πρέπει να είμαστε πολύ καλοί όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Δεν είχαμε πίεση για το σημερινό παιχνίδι γιατί είμαστε ήδη Πρωταθλητές Ευρώπης και δεν νομίζω ότι θα νιώσουμε πίεση ούτε αύριο για να κατακτήσουμε το ευρωπαϊκό».

Ερωτηθείς πως νιώθει που κέρδισε το είδωλό του, τον 71χρονο Ράτκο Ρούντιτς, ο Βλάχος δήλωσε: «Σήμερα δεν κέρδισα εγώ τον Ρούντιτς αλλά ο Ολυμπιακός την Προ Ρέκο! Είναι μια μεγάλη νίκη όπως και πέρσι αλλά όχι πιο σπουδαία, γιατί πέρσι κατακτήσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά φέτος έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι».

Ο «εκτελεστής» των Ιταλών, Ντίνος Γεννηδουνιάς, τόνισε: «Έπρεπε να κάνουμε μια μεγαλειώδη εμφάνιση για να περάσουμε και να κερδίσουμε μια ομάδα σαν τη Ρέκο. Φάνηκε πως το θέλαμε πολύ. Αυτοί έχουν την πίεση. Εμείς είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και δεν έχουμε κάτι να αποδείξουμε. Αυτό τους στοίχισε. Πάθος, ενέργεια και αυτοπεποίθηση μας έδωσαν τη νίκη. Το χρωστούσα στην ομάδα μου και στον εαυτό μου το γκολ αυτό. Είναι κάποια πράγματα που δεν καταλαβαίνει ο κόσμος. Στοίχησα τρία γκολ στην άμυνα στην ομάδα μου. Έχουμε ένα παιχνίδι να παίξουμε ακόμη. Μπαίνουμε να κερδίσουμε όλους τους αγώνες. Η ομάδα έχει ψυχή».

Ο περιφερειακός Στέλιος Αργυρόπουλος υπογράμμισε: «Η ομάδα τέσσερα χρόνια συνεχόμενα είναι στην τελική φάση. Έχουμε φτάσει σε τρεις τελικούς. Θα το χαρούμε αλλά κοιτάμε τον τελικό. Το θέλουμε. Επιτυχία που είμαστε εδώ αλλά θέλουμε το Ευρωπαϊκό. Η Ρέκο έχει τεράστια ιστορία αλλά το όνομα είναι αυτό που πλέον τρομάζει. Έχει πολύ καλούς παίκτες και προπονητές αλλά δυο χρόνια τους κερδίζουμε. Έχουμε στην ομάδα προπονητές και αθλητές που μας είπε πως πρέπει δεν φοβόμαστε τίποτα».

Ο αρχισκόρερ του ημιτελικού, Γιάννης Φουντούλης, επισήμανε: «Το συζητούσαμε με τα παιδιά και το πιστεύαμε ότι μπορούμε να το πετύχουμε - σίγουρα είναι σπουδαία ομάδα η Ρέκο, όμως δεν φοβόμασταν κάτι από το παιχνίδι. Δυστυχώς ο τελικός είναι αύριο και όχι σήμερα. Κάναμε ένα ακόμη βήμα αλλά όσο δύσκολο κι αν είναι πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Αύριο είναι όλη η ιστορία. Σήμερα είναι μια μεγάλη νίκη για το όνομα και την ιστορία αλλά εάν δεν πάρουμε το τρόπαιο απλά θα είναι μια νίκη η σημερινή.

Πρέπει να βρούμε την ενέργεια που πρέπει για να αποχαιρετήσουμε ένα θρύλο του αθλήματος (σ. Πάβιτς) όπως πρέπει. Είναι ο τρίτος τελικός σε τέσσερα χρόνια. Τεράστιος σύλλογος ο Ολυμπιακός. Δείχνουμε με πάθος, ψυχή και με ομαδικότητα κερδίζουμε αντιπάλους που στα χαρτιά ίσως φαίνονται καλύτεροι. Εάν κάνουμε μπακ του μπακ θα γράψουμε ολόχρυσα γράμματα τα δικά μας ονόματα και φυσικά του Ολυμπιακού».