Προ Ρέκο - Ολυμπιακός 11-12: Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο ο Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός υπέταξε την πανίσχυρη Προ Ρέκο για δεύτερη σερί σεζόν και την έστειλε στον μικρό τελικό.

Προ Ρέκο - Ολυμπιακός 11-12: Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο ο Θρύλος!

Ένας φοβερός και τρομερός Ολυμπιακός, έγινε και πάλι ο «φονιάς» της Προ Ρέκο (12-11) με γκολ του Γενηδουνιά 38 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του συγκλονιστικού ημιτελικού. Πέρσι την κέρδισε στον μεγάλο τελικό μέσα στην έδρα της στη Γένοβα και κατέκτησε την «κούπα» και φέτος την περίμενε στο Ανόβερο για να την...τελειώσει. Και τελικά το έκανε με μια εμφάνιση φοβερή. Ο Θρύλος πανηγύρισε μια πανάξια πρόκριση στον αυριανό μεγάλο τελικό, όπου θα δώσει τα πάντα για να διατηρήσει τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας της Ευρώπης.

Η γκολάρα του Γενηδουνιά που έστειλε τον Θρύλο στον τελικό

Στην πρώτη επίθεση του ημιτελικού, η Προ Ρέκο έπαιξε με παίκτη παραπάνω και σκόραρε με τον Ίβοβιτς (1-0). Ο Ολυμπιακός όμως απάντησε άμεσα με τον Σκουμπάκη να σουτάρει από την περιφέρεια για το 1-1 ενώ στην συνέχεια βγήκε η άμυνα από τους πρωταθλητές Ευρώπης. Η Προ Ρέκο όπως και η Μπρέσια στον προημιτελικό έδωσε τα σουτ από την περιφέρεια, παίζοντας ζώνη και ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος. Μετά τον Σκουμπάκη, ήταν η σειρά του Μπούσλιε για το 1-2 που...έσπαζε τη ζώνη και έβγαλε και την άμυνα στο λιγότερο (1/2) με τον Πάβιτς να είναι και πάλι ζεστός και την άμυνα όπως πρέπει. Ο Κάκαρης πήρε το φάουλ από τον Ίβοβιτς, εκτέλεσε αμέσως αφού είχε πάρει το πεντάμετρο και έκανε το 1-3. Ο Θρύλος ήταν εξαιρετικός και στην πρώτη επίθεση στον παραπάνω, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και ο Γενηδουνιάς έκανε το 1-4. Η Προ Ρέκο που τα είχε βρει σκούρα, στο φινάλε της επίθεσής της βρήκε μια ακόμη ποινή και σκόραρε στον παραπάνω (2/3) με τον Ετσενίκε (2-4). Ο Μουρίκης στο...καπάκι πήρε την αποβολή, η μπάλα και πάλι κυκλοφόρησε σωστά, ο Φουντούλης εκτέλεσε όταν έπρεπε για το 5-2 αλλά οι Ιταλοί έπαιρναν τις αποβολές σαν...στραγάλια.

Ο Μπούκιτς στον παραπάνω μείωσε σε 3-5 αλλά βγήκε η επόμενη άμυνα στο λιγότερο ωστόσο το κακό για τους πρωταθλητές Ευρώπης ήταν πως ο Μουρίκης από την πρώτη περίοδο ήταν φορτωμένος με δυο ποινές!

Με γκολ και πάλι από τον Ίβοβιτς ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος. Ο Μαυροβούνιος με πέναλτι νίκησε τον Πάβιτς για το 4-5 αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός απάντησε αμέσως με δυο γκολ. Ο Φουντούλης πήρε το πεντάμετρο και εκτέλεσε αμέσως τον Μπίγιατς (4-6), ο Πάβιτς έβγαλε και πάλι και στην κόντρα ο Ομπράντοβιτς στον παίκτη παραπάνω (3/4) πέτυχε το 7-4 (5.22 για το τέλος του ημιχρόνου), με τον Θρύλο να ελέγχει απόλυτα τον ημιτελικό παίζοντας καταπληκτικά σε άμυνα και επίθεση. Μόνο στον παίκτη λιγότερο είχε θέμα ο Ολυμπιακός με την Προ Ρέκο να έχει 4/6 σε αυτό τον τομέα, συν το πέναλτι του Ίβοβιτς. Το τεράστιο πρόβλημα βέβαια για τον Βλάχο ήταν πως μετά τον Μουρίκη, σε αυτό το οκτάλεπτο φορτώθηκαν με δυο ποινές και οι Μπούσλιε, Ομπράντοβιτς. Παρ’ όλα αυτά ο Ολυμπιακός με τον Φουντούλη σκόραρε στον παραπάνω (4/5) και ξέφυγε πάλι τρία γκολ (8-5), 51’’ πριν από το τέλος του ημιχρόνου σε ένα σημείο όπου ο Φιγκάρι χτύπησε τον Φουντούλη και πήγε να τινάξει τον ημιτελικό στον αέρα. Ο Ιταλός αποβλήθηκε με αντικατάσταση ενώ θα μπορούσε να αποβληθεί χωρίς αντικατάσταση, κάτι που θα σήμαινε πως η Προ Ρέκο θα έπαιζε για τα επόμενα τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο. Στην τελευταία επίθεση, ο Ντι Φούλβιο με προσωπική ενέργεια πέτυχε το 6-8 στο τέλος του ημιχρόνου. Η Ρέκο είχε μόνο τον Κέις με δυο ποινές και 4/6 στον παραπάνω ενώ ο Ολυμπιακός είχε 4/5 στον παίκτη παραπάνω, σε έναν ημιτελικό όπου είχε αρκετά γκολ.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τους Ναούμοφ, Μαργκέτα να δίνουν συνεχώς ποινές (2 είχε και ο Σκουμπάκης πλέον) υπέρ της Προ Ρέκο, που στον παραπάνω είναι εξαιρετική και ισοφάρισε (8-8) με δυο γκολ στον παραπάνω (Μάντιτς, Ντι Φούλβιο) μέσα σε δυο λεπτά. Ο Θρύλος όμως λιοντάρι πραγματικό δεν τα παράτησε και με τον Ομπράντοβιτς από τα δυο μέτρα – πάσα Μυλωνάκη – έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ο Πάβιτς είπε όχι στον Φιλίποβιτς και στη συνέχεια ο Αργυρόπουλος πήρε την αποβολή. Ο Φουντούλης την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Γούνα κι εκείνος εκτέλεσε τον Μπίγιατς για το 10-8 (3.56 για το τέλος της τρίτης περιόδου) με τον Ολυμπιακό να δείχνει και πάλι καρδιά απέναντι στην...προκλητική Προ Ρέκο που πήγε το ματς στο ξύλο αλλά οι Πειραιώτες δεν καταλάβαιναν τίποτα. Ο Μυλωνάκης και πάλι στον παραπάνω (6/8) μέσα σε τρελά πανηγύρια διαμόρφωσε το 11-8 για τον Θρύλο που έκανε ότι ήθελε μέσα στο νερό, δείχνοντας χαρακτήρα μετά το γρήγορο 2-0 της Προ Ρέκο στο τρίτο οκτάλεπτο, όπου ο Ολυμπιακός έχασε με ποινές τους Μυλωνάκη, Ομπράντοβιτς και η Ρέκο τους Ντόμπουτ, Ντι Φούλβιο.

Έτσι μπήκαμε στο τελευταίο οκτάλεπτο με τον Θρύλο να είναι μπροστά 11-8 στο σκορ και να μην έχει χάσει ποτέ το προβάδισμα μετά το 1-0 στην αρχή του αγώνα. Η τελευταία περίοδος, δυστυχώς, ξεκίνησε με γρήγορο γκολ της Προ Ρέκο από τον Μπούκιτς (11-9). Ο Ολυμπιακός ροκάνισε το χρόνο, πήρε αποβολή αλλά το σουτ του Γούνα πέρασε άουτ ενώ στη συνέχεια η βολίδα του Φιλίποβιτς από την περιφέρεια σταμάτησε στο δοκάρι. Οι «ερυθρόλευκοι» στην επίθεση κοιτούσαν να πάνε σε επιθέσεις στο τελείωμα του χρόνου για να μην δεχθούν κάποια κόντρα. Η Προ Ρέκο πήρε νέα αποβολή και ο αρχηγός Ίβοβιτς εκτέλεσε ιδανικά για το 11-10 (2.42 για το τέλος του ημιτελικού) ενώ ο Αϊκάρντι από τη θέση του φουνταριστού έφερε και πάλι το ματς στα ίσα (11-11) 2.04 για την ολοκλήρωση. Στην επόμενη επίθεση, ο Μουρίκης πήρε την αποβολή από τον Ίβοβιτς και ο Βλάχος κάλεσε τάιμ άουτ. Το σουτ του Μπούσλιε σταμάτησε στα μπλοκ και στη συνέχεια το σουτ του Μάντιτς σταμάτησε ο Πάβιτς, ενώ μπήκαμε στο τελευταίο λεπτό. Ο Ντίνος Γενηδουνιάς 38’’ πριν από το τέλος του ημιτελικού με μια βολίδα από τον...Πειραιά έστειλε τον Μπίγιατς γράφοντας το 12-11. Η Ρέκο αν και ο Ρούντιτς πήρε τάιμ άουτ δεν πρόλαβε καν να σουτάρει και ο Ολυμπιακός πήρε μια τεράστια πρόκριση στον αυριανό τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 3-3, 2-3, 3-1.

ΠΡΟ ΡΕΚΟ: Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 2, Μάντιτς 1, Μπούκιτς 2, Ντόμπουτ 1, Βελότο, Αϊκάρντι, Ετσενίκε 1, Φιγκάρι, Φιλίποβιτς, Ίβοβιτς 4, Κέις, Μπίγιατς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Κάκαρης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Ζερδεβάς.