Μπαλτινέτι στο «ΦΩΣ»: «Σκληρή η Μπρέσια, καλύτερη από πέρσι η Προ Ρέκο...»

Ο τεχνικός της Βερόνα Μάρκο Μπαλτινέτι ακτινογραφεί στο «ΦΩΣ» τις ιταλικές ομάδες, επισημαίνοντας πως «με τον Ολυμπιακό ποτέ δεν κοιμάσαι ήσυχος».

Μπαλτινέτι στο «ΦΩΣ»: «Σκληρή η Μπρέσια, καλύτερη από πέρσι η Προ Ρέκο...»

Κόντρα σε Ιταλική ομάδα (Βερόνα) ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα σε Ιταλική ομάδα (Μπρέσια) θα ξεκινήσει την προσπάθειά του για να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης την ερχόμενη Πέμπτη στο Ανόβερο. Εάν μάλιστα ο Θρύλος καταφέρει και αποκλείσει τα «λιοντάρια» του Αλεσάντρο Μπόβο, τότε στον ημιτελικό – εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου – θα περιμένει η Προ Ρέκο του Ράτκο Ρούντιτς. Ένας ακόμη Ιταλικός σύλλογος.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, ένας από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους να…ακτινογραφήσουν για λογαριασμό του «ΦΩΤΟΣ» τη Μπρέσια και την Προ Ρέκο είναι ο Μάρκο Μπαλτινέτι. Ο Ιταλός προπονητής της Βερόνα, της ευχάριστης έκπληξης του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ που θα τη δούμε στο final 8 επί Γερμανικού εδάφους.

Ο 59χρονος κόουτς που έχει γράψει τη δική του ιστορία αφού κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με την Προ Ρέκο ως παίκτης αλλά και ως προπονητής (!), μίλησε για τη μάχη της τελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, επισημαίνοντας πως η Μπρέσια είναι μια σκληρή ομάδα, εξηγεί γιατί η Προ Ρέκο είναι καλύτερη από πέρσι και συμπληρώνει πως κανένας δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος όταν έχει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

«Φαβορί για το τρόπαιο η Προ Ρέκο αλλά…»

Ο Μάρκο Μπαλτινέτι γνωρίζει άριστα την Προ Ρέκο αφού την έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια ως αντίπαλος προπονητής. Ο 59χρονος προπονητής, γεννημένος στο Μεξικό, ήταν ξεκάθαρος λέγοντας πως «για εμένα το φαβορί της διοργάνωσης είναι η Προ Ρέκο. Δεν ξέρω εάν θα παίξει στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό αλλά μιλάω γενικά για το final 8. Έχει τον πρώτο λόγο η Προ Ρέκο. Είναι ακόμη καλύτερη από την περσινή σεζόν που την κέρδισε ο Ολυμπιακός στον τελικό. Έχει δυο μεγάλες διαφορές. Η μία είναι φυσικά ο τερματοφύλακας Μάρκο Μπίγιατς που αποκτήθηκε από τη Γιουγκ. Είναι τρομερός.

Η δεύτερη διαφορά είναι στη θέση του φουνταριστού. Πήρε τον Ντόμπουντ που δεν παίζει στο Ιταλικό πρωτάθλημα αλλά αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει φυσικά και τον Κέις στα δύο μέτρα που είναι επίσης δυνατός. Αυτές είναι οι δυο διαφορές που κάνουν την Προ Ρέκο καλύτερη από την περσινή ομάδα. Συν φυσικά τους άλλους έμπειρους παίκτες που έχει τα τελευταία χρόνια αλλά και τον Ρεντζούτο που απέκτησε πέρσι από τη Γιουγκ.

Βέβαια εάν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Δεν μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος όταν έχεις να αντιμετωπίσεις αυτή τη φανταστική ομάδα. Είδα και πέρσι τον τελικό. Φοβερός. Εξαιρετικός τερματοφύλακας, δυνατός ο Μουρίκης, ο Ομπράντοβιτς έμπειρος και ικανός για όλα όπως και όλοι οι άλλοι Έλληνες παίκτες της ομάδας και φυσικά ο Μπούσλιε».

«Έχει τον πρώτο λόγο ο Ολυμπιακός»

Φαίνεται λοιπόν πως ο Μάρκο Μπαλτινέτι βλέπει στα ημιτελικά στο Ανόβερο επανάληψη του περσινού τελικού της Γένοβας. «Δεν θα είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό το ματς με τη Μπρέσια. Είναι σκληρή ομάδα που έχει ενισχυθεί και είναι θεωρώ πιο έτοιμη από πέρσι. Πήρε το καλοκαίρι τον Φιλιόλι που όλοι ξέρουμε ποιος είναι και τον Γκάλο. Τον είχα στη Βερόνα δυο χρόνια και έφυγε πέρσι για την Μπρέσια.

Έμπειροι παίκτες. Δεν ξέρω βέβαια σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι Νίκολας Πρεσιούτι και Νίκολα Βούκσεβιτς που τον τελευταίο ένα μήνα είχαν πρόβλημα τραυματισμού. Σίγουρα δεν είναι 100% έτοιμοι. Ο Ολυμπιακός θεωρώ πως έχει τον πρώτο λόγο» τόνισε ο 59χρονος προπονητής της Βερόνα.

«Είμαι σίγουρος για τους παίκτες μου»

Φυσικά ο Μπαλτινέτι που έχει εργαστεί ακόμη σε Μπρέσια, Κιάβαρι Νουότο, Μπιζολάτι Κρεμόνα και Φέστιβαλ Νέρβι, είπε δυο κουβέντες και για την τεράστια επιτυχία της ομάδας του. Η «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης, Βερόνα που στην πρεμιέρα των ομίλων κέρδισε τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, κατάφερε σε έναν δύσκολο όμιλο να πάρει το εισιτήριο για το final 8 αν και στην αρχή της σεζόν λίγοι το περίμεναν.

«Αξίζουν πολλά μπράβο στους παίκτες μου. Είναι τεράστια επιτυχία η πρόκρισή μας στην τελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαι σίγουρος πως θα κάνουμε πολύ καλά παιχνίδια. Θα παίξουμε με την Μπαρτσελονέτα και θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση. Σε ένα final 8 όλα είναι πιθανό να συμβούν» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιταλός προπονητής.