Καλές εντυπώσεις η Eθνική στο 9-9 με Ουγγαρία

Ισόπαλη 9-9 με την Ουγγαρία αναδείχθηκε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του Europa Cup, στη Ριέκα της Κροατίας.

Καλές εντυπώσεις η Eθνική στο 9-9 με Ουγγαρία

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ, προηγήθηκε με διαφορά τριών τερμάτων στο ημίχρονο (6-3) και δικαιούται να αισθάνεται αδικημένο από το τελικό αποτέλεσμα, που διαμορφώθηκε από γκολ του Βάμος, 47 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε παίζοντας πολύ καλά στην άμυνα, αλλά το 0/4 στον παίκτη παραπάνω της πρώτης περιόδου δεν της επέτρεψε να πάρει προβάδισμα (1-1). Στο δεύτερο οκτάλεπτο, αντίθετα, οι διεθνείς ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί στην επίθεση, τόσο στον παραπάνω (2/2), όσο και στα ίσια.

Έτσι η εθνική προηγήθηκε 4-1, με δύο συνεχόμενα γκολ του Δερβίση, η Ουγγαρία μείωσε προσωρινά σε 4-3, αλλά ο Γούνας με ένα γκολ και μία εξαιρετική ασίστ στον Σκουμπάκη αποκατέστησε τη διαφορά των τριών τερμάτων, με το 6-3 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Ακολούθησε ένα κακό διάστημα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που επέτρεψε στους Μαγυάρους να ισοφαρίσουν σε 6-6 στα μέσα της τρίτης περιόδου. Στο διάστημα αυτό η εθνική παραχώρησε πέναλτι (που μετέτρεψε σε γκολ ο Βάμος), δέχθηκε γκολ στα ίσια και στην κόντρα, ενώ έχασε και δύο επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Ο Καπότσης με ένα ξαφνικό σουτ από την περιφέρεια «νίκησε» τον Βίκτορ Νάγκι και «ξεκόλλησε» την ελληνική ομάδα, η οποία όμως έχασε τρεις ευκαιρίες με παίκτη παραπάνω να αυξήσει εκ νέου το προβάδισμά της και μπήκε προηγούμενη 7-6 στην τελευταία περίοδο του αγώνα.

Εκεί, ο Μπάτορι με το τρίτο του προσωπικό γκολ ισοφάρισε προσωρινά, αλλά ο Γενηδουνιάς «απάντησε» με μακρινό σουτ και ο Βλαχόπουλος βρήκε επιτέλους λύση στον παραπάνω (η εθνική είχε 3/12 συνολικά) για το 9-7, 5΄10΄΄ πριν τη λήξη.

Η Ουγγαρία όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη: ο Μεζέι μείωσε, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της ομάδας του με παίκτη παραπάνω (μετά από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες) και, καθώς οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δεν είχαν καλές επιλογές στην επίθεση, ο Βάμος με απευθείας φάουλ από τα 5μ. ισοφάρισε 47΄΄ πριν τη λήξη. Το 9-9 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα, καθώς στον υπολειπόμενο χρόνο ο Νάγκι και ο Φλέγκας απέκρουσαν τα σουτ που έγιναν.

Η εθνική συνεχίζει τις υποχρεώσεις της αύριο το βράδυ (6/4, 21:00), απέναντι στην Ισπανία, ενώ το Μεγάλο Σάββατο (7/4, 17:00) θα αντιμετωπίσει την Ιταλία. Ανάλογα με την θέση της στον Α΄ όμιλο, θα παίξει την Κυριακή του Πάσχα στον τελικό ή σε κάποιον αγώνα κατάταξης.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ουγγαρία): 1-1, 2-5, 3-1, 3-2
Διαιτητές: Βλάσιτς (Κροατία), Στανόγεβιτς (Σερβία)

Οι συνθέσεις:
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τάμας Μαρτζ): Νάγκι, Τόροκ, Μάνχερτζ, Ζαλάνκι 1, Βάμος 2, Μεζέι 1, Ντ. Γιάνσικ 1, Σ. Γιάνσικ 1, Ανγκιαλ, Μπάτορι 3, Μπέντο, Κόβατς, Βόγκελ

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Δερβίσης 2, Φουντούλης, Καπότσης 2, Ποντικέας, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 2, Ζερδεβάς

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ