Ο Θρύλος έχει αλλάξει επίπεδο και στην Ευρώπη υποκλίνονται

Ο Ολυμπιακός με την ξέφρενη πορεία του το τελευταίο τρίμηνο στο Champions League, κρατάει την τύχη στα χέρια του

Ο Θρύλος έχει αλλάξει επίπεδο και στην Ευρώπη υποκλίνονται

Η σεζόν μπορεί να μην ξεκίνησε ιδανικά για τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό στο Champions League αλλά αυτό που μετράει είναι πως θα τελειώσει. Κάποιοι – όχι φυσικά μέσα από την ομάδα – που στις αρχές της σεζόν μιλούσαν ακόμη και για αποκλεισμό από το final 8, εμφανίστηκαν και πάλι. Είναι οι γνωστοί «πανηγυρτζήδες». Εκείνοι που έλεγαν «πάει τελειώσαμε, δεν περνάμε», τώρα ρωτάνε: «Θα πάρουμε το Ευρωπαϊκό;» «H Προ Ρέκο είναι καλή;»

Την απάντηση, κάντε υπομονή, θα την έχουμε σε λιγότερο από δυο μήνες. Αρχές Ιουνίου (6-8 για την ακρίβεια) διεξάγεται το final 8 στο Ανόβερο και εκεί θα μάθουμε εάν ο Ολυμπιακός κάνει το back to back, κάτι που την τελευταία 20ετία έχει κάνει μόνο η Προ Ρέκο. Κι αυτή μία φορά (2007, 2008).

Σαφώς και μπορεί να φτάσει και φέτος μέχρι το τέλος του δρόμου η ομάδα του μεγάλου λιμανιού αλλά και μόνο η παρουσία της για 4η συνεχόμενη χρονιά στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (μαθηματικά θα επιτευχθεί με νίκη κόντρα στο Ανόβερο τη Μ. Τετάρτη στον Πειραιά) θα αποτελέσει τεράστιο επίτευγμα.

Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει επίπεδο. Κι αυτό δεν φαίνεται μόνο από τις 160 διαδοχικές νίκες στην Α1 ανδρών και τα αήττητα νταμπλ αλλά και από τις συνεχόμενες παρουσίες της ομάδας στην τελική φάση του Champions League. Το 2006 στη Βουδαπέστη, ο Θρύλος επέστρεψε στην ελίτ, έφτασε στον τελικό και ηττήθηκε στα σημεία από τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, με τον Ισπανό αριστερόχειρα Μπλάι Μάγιαρακ (τότε του Ολυμπιακού, τώρα της Μπαρτσελονέτα) να μην μπορεί να τελειώσει έναν παίκτη παραπάνω και να πάρει την «κούπα» ο Θρύλος, που είχε τραυματία από τον ημιτελικό με τη Ζόλνοκ, το Γιάννη Φουντούλη.

Έναν χρόνο μετά και πάλι στη Βουδαπέστη, ο Ολυμπιακός πέφτει πάνω στη Γιουγκ. Ο Φουντούλης τραυματίας, παίζει απλά για να παίξει, ο Γενηδουνιάς κάνει τα αδύνατα δυνατά αλλά η ομάδα του Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ προκρίνεται στα ημιτελικά και φτάνει και πάλι στον τελικό όπου χάνει από τη Ζόλνοκ. Τεράστια ομάδα και η Γιουγκ, με παράδοση στο άθλημα.

Πέρσι; Ένας διψασμένος και πάνω από όλα χωρίς τραυματισμούς Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Γένοβα και…καθαρίζει Σπαντάου, Μπαρτσελονέτα. Στον τελικό περιμένει η γηπεδούχος και το μεγάλο φαβορί Προ Ρέκο. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά ο Θρύλος σηκώνει το Τσάμπιονς Λιγκ και τρελαίνει την Ευρώπη.

Το πιο σημαντικό από όλα λοιπόν δεν είναι απλά να φτάσεις στην κορυφή αλλά να διατηρηθείς σε αυτή. Κι ας μην έχεις δικό σου κολυμβητήριο…

ΥΓ: Το γράφουμε τώρα που κερδίζει ο Ολυμπιακός. Οι διαιτησίες που έχουν οι Πειραιώτες στα περισσότερα φετινά ματς του Τσάμπιονς Λιγκ είναι απαράδεκτες.

ΥΓ 2: Άντε να πάει με το καλό η ομάδα στο final 8, για να δούμε κι ένα εκτός έδρας παιχνίδι του πρωταθλητή Ευρώπης σαν άνθρωποι. Όχι μέσω του επίσημου καναλιού της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.