Κερδίζει το Ανόβερο και πάει οριστικά final 8 ο Ολυμπιακός!

Οι πρωταθλητές Ευρώπης μετά και τα άλλα σημερινά αποτελέσματα του β’ ομίλου, θέλουν μια νίκη τη Μ. Τετάρτη στον Πειραιά με αντίπαλο το Ανόβερο για να προκριθούν και μαθηματικά στο final 8 του Champions League (6-8 Ιουνίου).

Κερδίζει το Ανόβερο και πάει οριστικά final 8 ο Ολυμπιακός!

Το «δώρο» από τη Γιουγκ δεν ήρθε αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές Ευρώπης μετά και τα άλλα σημερινά αποτελέσματα του β’ ομίλου, θέλουν μια νίκη τη Μ. Τετάρτη στον Πειραιά με αντίπαλο το Ανόβερο για να προκριθούν και μαθηματικά στο final 8 του Champions League (6-8 Ιουνίου).

Η Ζόλνοκ του Ζίβκο Γκότσιτς επικράτησε 10-7 της Γιουγκ (πρώτη ήττα των Κροατών στη φετινή διοργάνωση) στην Ουγγαρία και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Όσο κι αν ακούγεται τρελό οι «Μαγυάροι» έχουν πιθανότητες να περάσουν, αφήνοντας εκτός της Βερόνα που αυτή τη στιγμή είναι στη δεύτερη θέση.

Οι Ιταλοί κέρδισαν εύκολα απόψε 12-7 το Ανόβερο στην Ιταλία αλλά ακόμη δεν έχουν προκριθεί. Την επόμενη αγωνιστική, τη Μ. Τετάρτη θα πάνε στο Ζόλνοκ για να παίξουν στο…σπίτι της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2017 ενώ την τελευταία αγωνιστική θα αναμετρηθούν με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά.

Εάν και εφόσον η Βερόνα κάνει δυο ήττες σε Ουγγαρία και Ελλάδα (καθόλου απίθανο) και η Ζόλνοκ, την τελευταία αγωνιστική κερδίσει στο Σπλιτ τη Γιαντράν τότε, θα τερματίσει δεύτερος ο Ολυμπιακός και τρίτη η ομάδα του Ζίβκο Γκότσιτς. Έτσι θα αποκλειστεί η Βερόνα που σχεδόν σε όλη τη φάση των ομίλων βρίσκεται πίσω από τη Γιουγκ αλλά έχει δύσκολο φινάλε! Οι Ιταλοί με ισοπαλία την επόμενη αγωνιστική μέσα στην Ουγγαρία περνάνε στο final 8.

Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα είπαμε και παραπάνω πως είναι απλά. Κερδίζει το Ανόβερο τη Μ. Τετάρτη και κλειδώνει και μαθηματικά την πρόκριση στην τελική φάση του Champions League.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες): 1. Γιουγκ 29, 2. Βερόνα 26, 3. Ολυμπιακός 24, 4. Ζόλνοκ 21, 5. Γιαντράν Σπλιτ 11 (11 αγώνες), 6. Ανόβερο 9, 7. Μλάντοστ 8 (11 αγώνες), 8. Σπαντάου 7