Σπαντάου - Ολυμπιακός 3-11: Παρέλαση στο Βερολίνο

Εύκολο βράδυ είχε η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού που πέρασε από το Βερολίνο με 11-3. 

Σπαντάου - Ολυμπιακός 3-11: Παρέλαση στο Βερολίνο

Ο Ολυμπιακός έπνιξε 11-3 τη Σπαντάου μέσα στο Βερολίνο για τη 12η αγωνιστική του β’ ομίλου του Champions League, παίζοντας…διαστημικό. Το 2-2 στο 4’ πήγε στο 2-11 στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου με τον Ολυμπιακό να παίρνει το τρίποντο πανεύκολα (3-11).

Εξαιρετική άμυνα από την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου που έπαιξε δέκα φορές με παίκτη λιγότερο και δεν δέχθηκε ούτε ένα γκολ. «Κέρβερος» ο Πάβιτς, απέκρουσε και πέναλτι. Έπαιξε και ο έτερος τερματοφύλακας του Θρύλου Στέφανος Γαλανόπουλος. Όταν πήρε μπρος στην επίθεση, δεν σταματιόταν η αρμάδα του Βλάχου που θέλει ακόμη ένα τρίποντο για να περάσει και μαθηματικά στο final 8.

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο μπήκε με γκολ του Γούνα στον παραπάνω και τον Πάβιτς να αποκρούει το πέναλτι του Ντέντοβιτς. Η Σπαντάου όμως βρήκε λύσεις από την περιφέρεια με τον έμπειρο Μάρκο Σταμ. Ο αρχηγός των Γερμανών ισοφάρισε (1-1) ενώ απάντησε και στο υπέροχο γκολ του Μπούσλιε (μπάσιμο και εξαίσια πάσα του Μυλωνάκη), γράφοντας το 2-2 στα μισά του οκταλέπτου, όπου οι πρωταθλητές Ευρώπης δέχθηκαν τα γκολ από την περιφέρεια αλλά ήταν καλοί στον παίκτη λιγότερο (3/3) και δεν επέτρεψαν στη Σπαντάου να περάσει μπροστά αν και είχε τις ευκαιρίες. Οι «ερυθρόλευκοι» του Θοδωρή Βλάχου αν και ξεκίνησαν με 1/1 στον παραπάνω, είχαν στη συνέχεια δυο σερί χαμένες επιθέσεις παίζοντας οι Γερμανοί με παίκτη λιγότερο. Έτσι το 2-2 που διαμορφώθηκε στο πρώτο τετράλεπτο δεν άλλαξε μέχρι και το φινάλε του πρώτου οκταλέπτου όπου ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε νευρικός και αγχωμένος, απέναντι σε μια ομάδα σκληρή που δεν είχε τίποτα να χάσει.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Νευρικός στην επίθεση ο Θρύλος που έπαιζε όμως εξαιρετική άμυνα με τον Γιόζιπ Πάβιτς να βρίσκεται σε ένα ακόμη πολύ καλό βράδυ. Ο Κροάτης και η άμυνα κράτησαν μακριά από το γκολ τη Σπαντάου για να δώσει τη λύση στα μισά, ο Γενηδουνιάς με ένα καταπληκτικό τέρμα από την περιφέρεια (2-3, 4.05 για το τέλος του α’ ημιχρόνου). Η άμυνα στο λιγότερο βγήκε και πάλι (0/5 στον παραπάνω οι Γερμανοί) και στο…καπάκι οι Φουντούλης, Σκουμπάκης συνδυάστηκαν υπέροχα και ο Χιώτης περιφερειακός έγραψε το 4-2 για τον Θρύλο που πήρε πρώτη φορά αέρα δυο τερμάτων. Το μακρινό σουτ του Σταμ δεν είχε τύχη και ο Γούνας με πέναλτι (το κέρδισε ο Κάκαρης στα δυο μέτρα) διαμόρφωσε το 5-2 για τους πρωταθλητές Ευρώπης που στο δεύτερο μισό της δεύτερης περιόδου δεν παίζονταν. Μάλιστα ο Αργυρόπουλος μετά την πάσα του Μπούσλιε, από την περιφέρεια από δύσκολη θέση νίκησε τον Μπάκσα για το 6-2 ενώ στη συνέχεια βγήκε και πάλι η άμυνα στον παίκτη λιγότερο!

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός έβγαλε μια πολύ όμορφη επίθεση στον παίκτη παραπάνω (2/5) ύστερα από τρεις σερί χαμένες προσπάθειες και ξέφυγε 7-2 (6.00 για το τέλος του οκταλέπτου) με τον Ομπράντοβιτς. Με τον ίδιο τρόπο (παραπάνω) ο Δερβίσης στο δοκάρι ύστερα από την έξοχη πάσα του Μυλωνάκη (ακόμη μια ασίστ από τον Χανιώτη άσο) έγραψε το 8-2. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, με τους Πειραιώτες που μετά τα δυο τέρματα που δέχθηκαν στο πρώτο τετράλεπτο από τον Σταμ, κράτησαν στο μηδέν τους Γερμανούς. Ο Γενηδουνιάς στο φινάλε της περιόδου από την περιφέρεια εκτέλεσε τον Μπάκσα για το 2-9.

Ο Κάκαρης που έκανε πολύ καλό παιχνίδι με γκολ από τη θέση του φουνταριστού ανέβασε τη διαφορά στα οκτώ γκολ (2-10) ενώ ο Γούνας με άψογη εκτέλεση από την περιφέρεια και με το τρίτο προσωπικό του τέρμα, έγραψε το 11-2! Οι Γερμανοί με 0/8 στον παραπάνω, προσπαθούσαν να βρουν το πρώτο τους γκολ μετά το 4ο λεπτό που τελικά ήρθε από τον Ντέντοβιτς (3-11, 4.25 για το τέλος του αγώνα).

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-4, 0-3, 1-2,

Σπαντάου: Σταμ 2, Ντέντοβιτς 1.

Ολυμπιακός: Γούνας 3, Γενηδουνιάς 2, Μπούσλιε 1, Φουντούλης 1, Δερβίσης 1, Ομπράντοβιτς 1, Αργυρόπουλος 1, Κάκαρης 1.