Σταμ: «Είμαστε το αουτσάιντερ αλλά δεν θα χαριστούμε στον Ολυμπιακό»

Το βράδυ του Σαββάτου ο Ολυμπιακός μπορεί και να κλειδώσει την πρόκρισή του στο final 8 της του Champions League. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει φυσικά να κερδίσει τη Σπαντάου και την ίδια ώρα να ηττηθεί στην Ουγγαρία η Ζόλνοκ από την πρωτοπόρο Γιουγκ. 

Σταμ: «Είμαστε το αουτσάιντερ αλλά δεν θα χαριστούμε στον Ολυμπιακό»

Ο Ολυμπιακός του Θοδωρή Βλάχου, αφήνει στην άκρη το ελληνικό πρωτάθλημα και τα ρεκόρ και στρέφει την προσοχή του στο Champions League. Οι Πειραιώτες μετά τα τελευταία συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα, έχουν βάλει…πλώρη για το Ανόβερο (6-8 Ιουνίου) και ενώ βρισκόμαστε τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της φάσης των ομίλων. Εάν μάλιστα το Σάββατο το βράδυ ο Θρύλος νικήσει τη Σπαντάου και την ίδια ώρα ηττηθεί η Ζόλνοκ από τη Γιουγκ στην Ουγγαρία, τότε και μαθηματικά θα είναι στην τελική φάση του Champions League.

Η Σπαντάου που πέρσι έβγαλε το…λάδι του Ολυμπιακού στον προημιτελικό του final 8 στη Γένοβα, δεν έχει ελπίδες για να προκριθεί αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Χαρακτηριστικά είναι άλλωστε τα όσα υποστήριξε σε γερμανικά μέσα ο πρόεδρος Χάγκεν Σταμ, ο οποίος έχει φορέσει για δεκαετίες το σκουφάκι της Σπαντάου και της Εθνικής Γερμανίας ενώ για χρόνια ήταν και στον πάγκο της ομάδας. «Ξεκάθαρα είμαστε το αουτσάιντερ της αναμέτρησης. Βέβαια η προϊστορία απέναντι στους Έλληνες, μας έχει δείξει πως έχουμε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να πάρουμε κάτι καλό, απέναντι σε μια ομάδα τοπ επιπέδου. Πρέπει να το πιστέψουμε και να είμαστε καλά σωματικά και ψυχολογικά. Δεν θα χαριστούμε σε κανένα. Αυτός είναι ο στόχος μας» υπογράμμισε ο Χάγκεν Σταμ.

Σε αφιέρωμά τους, οι Γερμανοί ενόψει του αγώνα του Σαββάτου, στέκονται στον περσινό άθλο της ομάδας του Πειραιά και την κατάκτηση του Champions League κόντρα στο φαβορί (Προ Ρέκο) που έπαιζε και στην έδρα του. Ακόμη, οι Γερμανοί κάνουν ιδιαίτερη μνεία στην άνοδο της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου: «Στα τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι ο παλιός καλός Ολυμπιακός. Έχει βρει τη φόρμα του».