Μλάντοστ-Ολυμπιακός 6-14: Ο Θρύλος τρόμαξε την Ευρώπη

Ένας Ολυμπιακός να τον πιεις στο ποτήρι, πάτησε μέσα στο Ζάγκρεμπ τη Μλάντοστ (14-6) και πραγματοποίησε ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο final 8 του Champions League.

Μλάντοστ-Ολυμπιακός 6-14: Ο Θρύλος τρόμαξε την Ευρώπη

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός έχει πάρει φόρα και δεν σταματά πουθενά. Οι «ερυθρόλευκοι» του Θοδωρή Βλάχου για την 11η αγωνιστική του β’ ομίλου του Champions League, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, πέρασαν από το Ζάγκρεμπ (14-6 τη Μλάντοστ). Έτσι διατηρήθηκαν μόνοι στην τρίτη θέση του ομίλου τρεις βαθμούς μπροστά από τη Ζόλνοκ (14-6 άνετα τη Σπαντάου) και πλησίασαν τη Βερόνα (11-11 με τη Γιουγκ στην Ιταλία) στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με μυαλό στο παιχνίδι. Επιθετικά κυκλοφόρησε πολύ καλά τη μπάλα, έψαξε τις πάσες στα δυο μέτρα για να πάρει αποβολές και όταν έπρεπε εκτέλεσε από την περιφέρεια. Οι Φουντούλης, Γενηδουνιάς σημείωσαν από δυο γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο με τον πρωταθλητή Ευρώπης να είναι μπροστά 3-1, 4-1 και τον Μίλος να μειώνει (4-2) με γκολ από την περιφέρεια (και ο Πέτκοβιτς σκόραρε από την περιφέρεια το πρώτο γκολ της Μλάντοστ).

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν ακόμη πιο δυνατοί στην άμυνα και δεν άφηναν τους γηπεδούχους να πάρουν…ανάσα. Η Μλάντοστ πήρε τρεις αποβολές σε αυτή την περίοδο αλλά τις…πέταξε όλες στο καλάθι των αχρήστων (0/4 στο τέλος του ημιχρόνου). Ο Ολυμπιακός αντίθετα με υπέροχο σύστημα στον παραπάνω έκανε το 5-2 (Ομπράντοβιτς με φοβερή κυκλοφορία) για να γράψει με ένα επίσης πολύ όμορφο τέρμα ο Γενηδουνιάς (τρίτο προσωπικό για τον διεθνή άσο) το 6-2. Ο ίδιος με «βόμβα» από την περιφέρεια…χάζεψε τον Μάρσελιτς για το 7-2. Το κερασάκι στην τούρτα σε ένα ονειρικό οκτάλεπτο για τον Θρύλο, έβαλε ο Γούνας στον παίκτη παραπάνω (3/3 στο α’ ημίχρονο η ομάδα του Πειραιά) διαμορφώνοντας το 8-2.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να δέχεται δυο γρήγορα γκολ. Το ένα στον παραπάνω (1/5 η Μλάντοστ) από τον Μπουλούμπασιτς και το δεύτερο από τον πολύπειρο Ρουμάνο Ράντου από τη θέση του φουνταριστού (4-8). Στη συνέχεια ο Πάβιτς έβγαλε σουτ του Πέτκοβιτς από την περιφέρεια και στην κόντρα ο Ολυμπιακός με τον Φουντούλη ανέβασε και πάλι τη διαφορά στα πέντε γκολ (4-9, μισά της τρίτης περιόδου). Με τον ίδιο τρόπο, στην κόντρα δηλαδή, ο Γούνας εκτέλεσε τον Μάρσελιτς για το 10-4 (1.54 πριν από το τέλος του τρίτου οκταλέπτου). Ο Μίλος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έγραψε το 10-5 στον παραπάνω (2/6 σε αυτό το σημείο η Μλάντοστ που είχε κι έναν χαμένο στο φινάλε της περιόδου) για να…απαντήσει ο Ομπράντοβιτς σε επίθεση για τον Θρύλο με παίκτη παραπάνω (5/5) μετά την απόκρουση του Μάρσελιτς στο σουτ του Φουντούλη.

Αν και τα πάντα είχαν κριθεί, στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει με σοβαρότητα. Κρατούσε αμυντικά, ο Βλάχος πέρασε στο ματς αντί του εξαιρετικού Πάβιτς και τον Γαλανόπουλου στο τέρμα για να πάρει το χειροκρότημα ο Κροάτης άσος που έχει φορέσει το σκουφάκι της Μλάντοστ και αποθεώθηκε από τον κόσμο όπως και οι Μπούσλιε, Ομπράντοβιτς. Από εκεί και πέρα, στην επίθεση οι Γενηδουνιάς, Γούνας, Αργυρόπουλος ανέβασαν τη διαφορά στο 14-6 (είχε σκοράρει ο Μίλος για τη Μλάντοστ) με την ομάδα του Πειραιά να βγάζει όμορφες φάσεις στο τελευταίο οκτάλεπτο και να παίρνει μια μεγάλη νίκη στην έδρα της Μλάντοστ που θυμίζουμε τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο της Αδριατικής Λίγκας (μπροστά από τη Γιουγκ).

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 0-4, 3-3, 1-3.

Μλάντοστ: Πέτκοβιτς 1, Μίλος 3, Μπουλούμπασιτς 1, Ράντου 1,

Ολυμπιακός: Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 3, Γούνας 3, Ομπράντοβιτς 2, Αργυρόπουλος 1.