Γκότσιτς: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός, του βγάζω το καπέλο»

Ο 36χρονος προπονητής της Ζόλνοκ, Ζίβκο Γκότσιτς, υποκλίθηκε στον Θρύλο και τον κόουτς Θοδωρή Βλάχο μιλώντας στο ΦΩΣ. Τι είπε ακόμη για το Ανόβερο που... τρώει μια θέση από τον Β’ όμιλο του LEN Champions League και την τεράστια Εθνική Σερβίας με την οποία κατέκτησε τα πάντα

Γκότσιτς: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός, του βγάζω το καπέλο»

Ο Ζίβκο Γκότσιτς μόλις το περασμένο καλοκαίρι έβγαλε το σκουφάκι της Ζόλνοκ για να φορέσει τη φόρμα της Ουγγρικής ομάδας. Ήταν η περίοδος των αλλαγών για τους «Μαγυάρους» καθώς ο προπονητής Σάντορ Τσεχ αποχώρησε και η διοίκηση ζήτησε από τον αρχηγό Ζίβκο Γκότσιτς να αναλάβει την τεχνική ηγεσία για τα επόμενα τρία χρόνια. Ένας «πολεμιστής» όπως ο Γκότσιτς, δεν θα μπορούσε να πει όχι και μπήκε με το... καλημέρα στα βαθιά, αναλαμβάνοντας να οδηγήσει και πάλι στην κορυφή την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2017 που πέρσι έφτασε στη Γένοβα αλλά...έπεσε πάνω στη Γιουγκ. Ο Γκότσιτς λίγο έλειψε το περασμένο Σάββατο να...πληγώσει και πάλι τον Ολυμπιακό στον Πειραιά αλλά τέλος καλό όλα καλά για τους «ερυθρόλευκους» που πήραν τη νίκη με 11-10. Θυμίζουμε πως ο Γκότσιτς με το σκουφάκι της Ζόλνοκ πριν από δυο χρόνια είχε πανηγυρίσει μια σημαντική νίκη στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και λίγο καιρό αργότερα σήκωσε και το LEN Champions League στη Βουδαπέστη. Αυτή τη φορά ως προπονητής των «Μαγυάρων» δεν τα κατάφερε, αν και έφτασε κοντά σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι «καμικάζι» του Θοδωρή Βλάχου είχαν άλλη άποψη και στο φινάλε πανηγύρισαν μια τεράστια νίκη. Αυτό βέβαια διόλου εμπόδισε το Ζίβκο Γκότσιτς να μιλήσει στο «ΦΩΣ» για την «ναυμαχία» του περασμένου Σαββάτου, το φετινό LEN Champions League και όχι μόνο.

«Τα τρία γκολ διαφορά στον Πειραιά δεν είναι τίποτα...»

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και την ήττα στον Πειραιά, αν και η ομάδα του προηγήθηκε 5-2, μας είπε «μπορώ να πω πως είμαι χαρούμενος μόνο για τον κόσμο που ήρθε στο κολυμβητήριο και παρακολούθησε όπως είπες ένα μεγάλο ματς. Μια μάχη ανάμεσα στις δυο τελευταίες πρωταθλήτριες Ευρώπης. Εμείς έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές ωστόσο παραμένουμε δυνατοί, όπως φυσικά και ο Ολυμπιακός που είναι ο κάτοχος του τίτλου. Δυστυχώς, ύστερα από έναν τέτοιο αγώνα δεν μπορέσαμε να πάρουμε τίποτα. Ο Ολυμπιακός είχε τη δύναμη στο τέλος να πάρει προβάδισμα και να κερδίσει. Ξέραμε πολύ καλά πως το 5-2 που προηγηθήκαμε δεν έλεγε κάτι. Ήταν νωρίς στον αγώνα και ο Ολυμπιακός επέστρεψε. Αυτά τα τρία γκολ διαφορά, όταν παίζεις με αντίπαλο αυτό τον Ολυμπιακό στην έδρα του, δεν σου χαρίζουν τη νίκη. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να κοντρολάρουμε το ρυθμό αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο πρώτο μέρος ήμασταν καλοί στον παίκτη λιγότερο αλλά στη συνέχεια, λόγω των αποβολών, δεν είχαμε μεγάλο ροτέισον κι αυτό μας επηρέασε. Χάσαμε και κάποιους με τρεις ποινές. Επέστρεψε ο Ολυμπιακός. Ίσως ήταν και πιο τυχερός στο τέλος και πήρε αυτό που ήθελε. Μπορεί να κέρδισε στην τελευταία περίοδο αλλά σίγουρα άξιζε αυτή τη νίκη γιατί πάλεψε μέχρι το τέλος». Για την συνέχεια στον όμιλο υπογράμμισε: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια για το φινάλε της φάσης των ομίλων και εμείς θα δώσουμε τα τρία παιχνίδια στην έδρα μας. Έχουμε ακόμη πιθανότητες αλλά η αλήθεια πως μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό δεν είναι στο χέρι μας η πρόκριση. Δεν ελέγχουμε εμείς την κατάσταση».

«Αυτό λέγαμε με τον Θοδωρή πριν από τον αγώνα»

Βλάχος – Γκότσιτς πριν από την έναρξη της αναμέτρησης του Σαββάτου στον Πειραιά, τα έλεγαν σε πολύ καλό κλίμα. Ο κόουτς της Ζόλνοκ μας αποκάλυψε πως συζητήσουν για το γεγονός πως μία από τις δυο ομάδες, ενδέχεται να μείνει εκτός φάιναλ 8, γιατί η μία θέση είναι...καπαρωμένη από το Ανόβερο που είναι τελευταίο στον Β’ Όμιλο αλλά θα περάσει ως τέταρτο γιατί διοργανώνει την τελική φάση! «Φυσικά συμφωνώ μαζί σου» μας είπε όταν κάναμε λόγο για άδικο κανονισμό της διοργάνωσης που θα πρέπει να αλλάξει. Μάλιστα ο Σέρβος συνέχισε λέγοντας «τα λέγαμε και με τον Θοδωρή Βλάχο πριν από το ματς. Είναι καλό για τις νέες ομάδες από τη Γερμανία ή άλλες χώρες να παίξουν σε μια τελική φάση αλλά όχι για το πόλο. Έτσι θεωρώ. Είναι η άποψή μου και νομίζω πως καλό θα είναι να το δούμε και να αποφασίσουμε κάτι άλλο. Βέβαια αυτοί είναι οι κανονισμοί και οφείλουμε να τους ακολουθήσουμε. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Είναι κρίμα όμως ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η Ζόλνοκ να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός λόγω του συγκεκριμένου κανονισμού».

«Το ρεκόρ δείχνει το μέγεθος του Ολυμπιακού»

Ο Γκότσιτς έχει παίξει στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου (Ιταλία, Σερβία, Ουγγαρία) και σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις των τελευταίων 15 ετών. Είπαμε εδώ και λίγους μήνες είναι προπονητής στη Ζόλνοκ. Ξέρει πολύ καλά από...καυτές έδρες και τη δυναμική ενός συλλόγου. Για αυτό θελήσαμε να μας δώσει μια εξήγηση, για το ρεκόρ του Ολυμπιακού στον Πειραιά όπου έχει μόλις μια ήττα (Ζόλνοκ το 2017) και μια ισοπαλία (φέτος με τη Γιουγκ) τα τελευταία τέσσερα χρόνια! «Αυτό το ρεκόρ δείχνει το μέγεθος του κλαμπ. Του οργανισμού που λέγεται ο Ολυμπιακός. Σέβομαι τον Σύλλογο, τον προπονητή του. Υποκλίνομαι. Τους βγάζω το καπέλο. Είναι πραγματικά σπουδαίο ρεκόρ και τους εύχομαι τα καλύτερα» τόνισε χαρακτηριστικά ένας άνθρωπος που σταμάτησε το περασμένο καλοκαίρι το πόλο και έχει κατακτήσει τα πάντα, σε συλλογικό και Εθνικό επίπεδο.

«Τεράστια τιμή και περηφάνια»

Η κουβέντα μας με τον 36χρονο προπονητή, έκλεισε με την θαυμάσια Εθνική Σερβίας. Την ομάδα που εδώ και μια 15ετία έχει...σαρώσει τα πάντα αλλά ένας-ένας οι σπουδαίοι αυτοί πολίστες αποχωρούν και είναι λογικό να υπάρχει αγωνία για την επόμενη μέρα. Ο Γκότσιτς υπήρξε αρχηγός της Εθνικής Σερβίας των Φιλίποβιτς, Μάντιτς, Πιγιέτλοβιτς, Νίκιτς, Άλεξιτς, Γιάξιτς, Πρλαΐνοβιτς, Μίτροβιτς και των άλλων μεγάλων αστέρων του παγκοσμίου πόλο. Έχει κατακτήσει τρία Ολυμπιακά μετάλλια (ένα χρυσό, δύο χάλκινα), δύο παγκόσμια πρωταθλήματα, δυο παγκόσμια κύπελλα, πέντε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δέκα World League! Όλα αυτά από το 2003 μέχρι και το 2016 όταν και μετά το χρυσό στο Ρίο, αποφάσισε να πει αντίο στη μεγάλη Εθνική Σερβίας. «Για εμένα η κορυφαία στιγμή στην αθλητική μου ζωή είναι πως υπήρξα αρχηγός αυτής της Εθνικής Σερβίας. Τεράστια τιμή και περηφάνια. Τι άλλο να πω. Έχουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το καλοκαίρι και το Τόκιο του χρόνου. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι δύσκολο και για εμάς αλλά και τις άλλες μεγάλες ομάδες. Την Κροατία, την Ελλάδα, την Κροατία. Θα πρέπει να μπει η νέα γενιά ενώ θα έχουμε και τις αλλαγές στους κανονισμούς. Είναι φυσιολογική συνέχεια. Δεν γίνεται να παίζουμε εμείς για πάντα. Υπάρχουν ταλαντούχα παιδιά αλλά δεν είναι εύκολο να βρεις πολλούς καλούς παίκτες όπως ήμασταν εμείς για τόσα χρόνια στην Εθνική Σερβίας. Είμαι ανυπόμονος. Περιμένω να δω και τις αλλαγές στους κανονισμούς. Το πόλο θα γίνει πιο γρήγορο αλλά υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να τα μελετήσουμε στην πράξη για να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζίβκο Γκότσιτς, ο κορυφαίος πολίστας του κόσμου για το 2015 όπως τον είχε αναδείξει η Παγκόσμια Ομοσπονδία.