Ολυμπιακός- Ζόλνοκ 11-10: Εδώ είναι Πειραιάς

Ο Ολυμπιακός νίκησε την ουγγρική Ζόλνοκ με 11-10 και εξασφάλισε την πρόκριση του στο φάιναλ-8 του LEN Champions League που θα γίνει στο Ανόβερο.

 Ολυμπιακός- Ζόλνοκ 11-10: Εδώ είναι Πειραιάς

Οι πρωταθλητές Ευρώπης πήραν το μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής στον β΄όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Κέρδισαν 11-10 τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2017. Τη μοναδική ομάδα, τη Ζόλνοκ, που εδώ και μια τετραετία δεν είχε χάσει στον Πειραιά. Οι Ούγγροι μπορεί να προηγήθηκαν 5-2 αλλά ο Θρύλος επέστρεψε και πανηγύρισε ένα τεράστιο τρίποντο που τον κρατά μόνο στην τρίτη θέση, με τη Ζόλνοκ να ακολουθεί τρεις βαθμούς πίσω αλλά τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος στην ισοβαθμία (9-9 το πρώτο ματς στην Ουγγαρία).

Ο Ολυμπιακός ήταν νευρικός στα πρώτα λεπτά και μπορεί να προηγήθηκε αλλά δεν μπήκε ιδανικά στο ματς. Ο Πάβιτς ήταν πολύ καλός και έβγαλε 2-3 σουτ ενώ ήταν εκείνος που πάσαρε στον Γενηδουνιά για την κόντρα και το 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως στον παραπάνω ήταν τραγικοί (0/3) με τους Ούγγρους να κυκλοφορούν υπέροχα τη μπάλα και στις δυο περιπτώσεις που κέρδισαν αποβολή, σκόραραν (Λάζιτς 1-1, Κις 1-2) στον παραπάνω. Ο Βλάχος στην τελευταία επίθεση της περιόδου, κάλεσε τάιμ άουτ και...έφτιαξε μια φάση για σεμινάριο. Ο Μυλωνάκης έκανε τη «σέντρα» και ο Μουρίκης 1’’ πριν από το τέλος ισοφάρισε σε 2-2 με ένα...χαστούκι στη μπάλα. Έτσι μια περίοδο όπου ο Ολυμπιακός δεν ήταν πολύ καλός, κατάφερε να ισοφαρίσει στο φινάλε.

Σκληρό ματς και στο δεύτερο οκτάλεπτο με τους Πάβιτς, Νάγκι στα πρώτα λεπτά της περιόδου να φαντάζουν ανίκητοι και τους Ούγγρους να έχουν τον πρώτο χαμένο παραπάνω (2/3) ενώ στην επόμενη επίθεσή τους κέρδισαν και πέναλτι (ο Κις από τον Αργυρόπουλο) που έκανε γκολ ο Σέρβος άσος Πρλαΐνοβιτς (2-3). Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει χωρίς μυαλό στην επίθεση, δεν είχε ρυθμό και ο Ράσοβιτς 4.02 πριν από το τέλος του ημιχρόνου με γκολ από την περιφέρεια στο φινάλε της επίθεσης των «Μαγυάρων» έκανε και το 2-4. Σε αυτό διάστημα ο Ολυμπιακός είχε δυο ακόμη χαμένους παραπάνω (0/5) με τον Ομπράντοβιτς. Αντίθετα η Ζόλνοκ και πάλι στον παραπάνω (3/4) και πάλι με τον Λάζιτς (παρόμοια κομπίνα με τον Πρλαΐνοβιτς να βγάζει την ασίστ) ξέφυγε 5-2 (2.44 για το τέλος του ημιχρόνου). Απάντηση ήρθε από τον Ολυμπιακό, στον πρώτο πετυχημένο παραπάνω (1/6) με τον Ομπράντοβιτς να σκοράρει μετά την ασίστ του Φουντούλη (3-5, 2.12 για το τέλος της περιόδου). Ο Θρύλος έβγαλε την άμυνα, με τη Ζόλνοκ να παίζει με παίκτη παραπάνω (3/5) και στο...καπάκι οι πρωταθλητές Ευρώπης με τον Μυλωνάκη μείωσαν στο γκολ (4-5) με τέρμα σε επίθεση με παίκτη παραπάνω (2/7). Έτσι με ένα γρήγορο 2-0 ο Ολυμπιακός επέστρεψε, παίζοντας ψυχωμένα για ένα τρίλεπτο, αφού μέχρι εκείνο το σημείο ήταν...κοιμισμένος με άσχημα ποσοστά στον παραπάνω (2/7) και 50% στην άμυνα με λιγότερο (3/6).

Το σερί για τον Θρύλο συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο. Μπορεί ο Νάγκι να έβγαλε τον παραπάνω του Γούνα αλλά στη συνέχεια ο Γενηδουνιάς βρήκε στόχο και οι Περαιώτες ισοφάρισαν (5-5). Η Ζόλνοκ στάθηκε τυχερή στην επόμενη φάση καθώς ο Πάβιτς απέκρουσε το σουτ του Ράσοβιτς αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Μπάτορι που έκανε το 5-6 με τέρμα στον παραπάνω (4/7). Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχανε βρει ρυθμό στην επίθεση και με τον Γούνα ισοφάρισαν και πάλι (6-6, 4.36 για το τέλος της τρίτης περιόδου) σε ένα ματς που πήγαινε γκολ-γκολ με τις δυο ομάδες να δίνουν εύκολα τις αποβολές παίζοντας σκληρά. Ο Ζαλάνκι έγρεαψε το 6-7 στον παραπάνω και πάλι (11-9 οι ποινές σε εκείνο το σημείο). Ο Ολυμπιακός με μια γκολάρα του Ομπράντοβιτς μπροστά από τον Πρλαΐνοβιτς ισοφάρισε για τους Πειραιώτες που έπαιξαν και στην επόμενη άμυνα με παίκτη λιγότερο (αποβολή Μπούσλιε ενώ νωρίτερα έχασαν με τρεις ποινές τον Ράσοβιτς οι Ούγγροι) αλλά την έβγαλαν.

Επίθεση δεν έκανε όμως ο Ολυμπιακός γιατί δόθηκε επιθετικά φάουλ και έτσι ο Πρλαΐνοβιτς σε μια στιγμή αδράνειας από την περιφέρεια πέτυχε το 7-8. Για 30’’ κράτησε το προβάδισμα αφού ο Μουρίκης (μεγάλο ματς) ισοφάρισε με γκολ στον παραπάνω (5/12), με την ομάδα του Πειραιά να ψάχνει το πρώτο δικό της προβάδισμα στο ματς μετά το 1-0 στην πρώτη περίοδο. Και αυτό ήρθε με το γκολ του Γούνα σε νεκρό χρόνο (9-8, τέλος τρίτης περιόδου) όπως είχε κάνει και στον αγώνα του α’ γύρου στην Ουγγαρία (τότε είχε ισοφαρίσει στο τέλος του ματς σε 9-9).

Έτσι ο Ολυμπιακός μπήκε με άλλο...αέρα στην τελευταία περίοδο αλλά οι Ούγγροι, πρωταθλητές Ευρώπης το 2017 μην το ξεχνάμε, έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί. Ο Ζαλάνκι 4.26 πριν από το τέλος του συγκλονιστικού αγώνα, με ένα σουτ από την περιφέρεια, νίκησε τον Πάβιτς για το 9-9 και το ματς ξανά από την αρχή. Ο Ολυμπιακός...απάντησε αμέσως με τον Μπούσλιε στον παραπάνω σε μια υπέροχη φάση όπου κυκλοφόρησε η μπάλα και ο Κροάρης μετά την ασίστ του Γούνα πέτυχε το 10-9 (7/14 στον παραπάνω ενώ ξεκίνησε με 0/6 ο Ολυμπιακός) και στη συνέχεια βγήκε και η άμυνα. Στη συνέχεια δόθηκε επιθετικό στον Αργυρόπουλο και αμέσως αποβολή του ίδιου παίκτη (3η ποινή και έξω οριστικά). Το γκολ του Λάζιτς φυσικά και δεν μέτρησε αφού υπήρξε παράβαση δυο μέτρων (οφ σάιντ).

Ο Μπούσλιε όμως το είχε πάρει προσωπικά και με ένα υπέροχο τέρμα από την περιφέρεια νίκησε τον Νάγκι για το 11-9 (1.04 πριν από το τέλος). Ο Ζαλάνκι όμως σκόραρε γρήγορα, μειώνοντας σε 11-10 κι ενώ απέμεναν 54’’ για το φινάλε. Το σουτ του Φουντούλη πήγε στο δοκάρι, η Ζόλνοκ είχε την τελευταία επίθεση με τον Πάβιτς να λέει όχι στον φοβερό αριστερόχειρα των Ούγγρων, χαρίζοντας στον Θρύλο μια τεράστια νίκη σε μια μεγάλη «ναυμαχία» σήμερα στον Πειραιά, όπου αναμετρήθηκαν οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2018 με τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2017.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 5-3, 2-2

Ολυμπιακός: Γενηδουνιάς 2, Ομπράντοβιτς 2, Μουρίκης 2, Γούνας 2, Μπούσλιε 2, Μυλωνάκης 1.

Ζόλνοκ: Ζαλάνκι 3, Λάζιτς 2, Πρλαΐνοβιτς 2, Κις 1, Ράσοβιτς 1, Μπάτορι 1,