Το «κάστρο» του Πειραιά και η Ζόλνοκ που επιστρέφει!

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός με τρεις νίκες στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» μόνο με «θαύμα» θα χάσει το final-8 στο Ανόβερο. Οι «ερυθρόλευκοι» το ερχόμενο Σάββατο υποδέχονται τη Ζόλνοκ και θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα.  

Το «κάστρο» του Πειραιά και η Ζόλνοκ που επιστρέφει!

Στον Ολυμπιακό ξέρουν καλά πως η σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Γιαντράν Σπλιτ, δεν είναι αρκετή για να…τελειώσει την υπόθεση πρόκριση στο Champions League ανδρών. Ο Θρύλος καλείται μέχρι το τέλος της φάσης των ομίλων να υπερασπιστεί το «κάστρο» του για να βρεθεί τον Ιούνιο στο Ανόβερο και το μεγάλο ραντεβού. Μετά και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής, τα πάντα είναι ανοικτά με τους «ερυθρόλευκους» βέβαια να έχουν τον πρώτο λόγο εξαιτίας της έδρας τους που είναι φόβητρο.

Στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», οι Πειραιώτες πάνε «τρένο» τα τελευταία χρόνια κι αν αυτό συνεχιστεί, τότε μόνο με «θαύμα» θα μείνουν εκτός από το final 8. Οι «ερυθρόλευκοι» με τρεις νίκες στον Πειραιά (Ζόλνοκ, Ανόβερο, Βερόνα) και ένα τρίποντο είτε Βερολίνο επί της Σπαντάου, είτε στο Ζάγκρεμπ επί της Μλάντοστ θα είναι 100% στο final-8. Η Ζόλνοκ (αυτή τη στιγμή είναι ισόβαθμη με τον Θρύλο στην τρίτη θέση) δεν προλαβαίνει ακόμη κι αν κάνει τέσσερις νίκες στις επόμενες πέντε αγωνιστικές. Από τη στιγμή που το ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής πάει στον Ολυμπιακό, τότε οι Πειραιώτες θα προκριθούν στην ισοβαθμία (9-9 το ματς του α’ γύρου στην Ουγγαρία με το γκολ του Γούνα σε νεκρό χρόνο).

Το «πάθημα» του 2017 να γίνει μάθημα

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι που ακολουθεί στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» το ερχόμενο Σάββατο. Ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2017 (!), σε έναν αγώνα όπου το κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά επιβάλλεται να γεμίσει. Οι «Μαγυάροι» δεν είναι της…πλάκας και είναι οι μοναδικοί που έχουν κερδίσει τον Ολυμπιακό στον Πειραιά εδώ και περίπου μια τετραετία (συγκεκριμένα από το Μάιο του 2015). Για όσους το έχουν ξεχάσει, να θυμίσουμε πως 5 Απριλίου 2017, η Ζόλνοκ είχε νικήσει 6-4 τους «ερυθρόλευκους» του Θοδωρή Βλάχου σε ένα ματς που είχε κρίνει την πρώτη θέση στον όμιλο και είχε στείλει τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του final-6 της Βουδαπέστης πάνω στη Γιουγκ (είχε αποκλειστεί η ομάδα).

Να σημειώσουμε πως εκείνη την ημέρα, έπαιζε και η ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα (0-2 με Φορτούνη, Μάριν) σε έναν αγώνα που έφερε τους «ερυθρόλευκους» ακόμη πιο κοντά στον τίτλο, με την ομάδα του Πειραιά να έχει αρκετό κόσμο δίπλα της και από το νησί αλλά και το Λεκανοπέδιο. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα το «Πέτρος Καπαγέρωφ» να μην γεμίσει. Για αυτό επισημαίνουμε και πιο πάνω το πόσο σημαντικό είναι το ερχόμενο Σάββατο, το κλειστό του Πειραιά να είναι γεμάτο, σε έναν ακόμη «τελικό» για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Άλλωστε εκείνη την ημέρα δεν παίζει ούτε το μπάσκετ, ούτε το ποδόσφαιρου του Ολυμπιακού. Βέβαια στις 16 Μαρτίου είναι προγραμματισμένος τελικός του Κυπέλλου στο Χάντμπολ (Ολυμπιακός – ΑΕΚ) που θα διεξαχθεί στην Πάτρα αλλά σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί θα δοθούν προσκλήσεις.

Συνέτριψε τη Χόνβεντ

Η Ζόλνοκ στον τελευταίο της αγώνα για το πρωτάθλημα Ουγγαρίας κέρδισε πολύ εύκολα 17-6 (4-0, 4-2, 2-2, 7-2) τη Χόνβεντ. Ο Ζατμάρι σημείωσε 4 γκολ ενώ από τρία είχαν οι Πρλαΐνοβιτς, Ράσοβιτς. Δυο τέρματα πέτυχε ο Ανγκιάλ και από ένα οι Μπάτορι, Γιάνσικ, Ζαλάνκι, Ζεγκάλμι, Άλεξιτς.