Άθλος της Βουλιαγμένης, απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Κίνεφ (9-7)

Μετά τον Ολυμπιακό και η Βουλιαγμένη, προκρίθηκε στο final 4 της Euroleague γυναικών. 

Άθλος της Βουλιαγμένης, απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Κίνεφ (9-7)

Ο ΝΟΒ επικράτησε 9-7 της Κίνεφ Κίρισι και απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης τα τελευταία δυο χρόνια από την τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μεγάλες πιένες για την ελληνική υδατοσφαίριση. Η Βουλιαγμένη έγινε η δεύτερη ομάδα που περνά στο final 4 της Euroleague γυναικών στο πόλο. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου είχε ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά στο Κίρισι (11-10) αλλά σήμερα κάλυψε το σκορ και με το 9-7 άφησε εκτός της πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο ΝΟΒ επιστρέφει σε final 4 της Euroleague ύστερα από πέντε χρόνια!

Η Βουλιαγμένη προηγήθηκε 2-0 και 3-1 με την Τζόνσον να είναι εξαιρετική όπως και η άμυνα του ΝΟΒ. Η Κίνεφ ξεκίνησε με γκολ το δεύτερο οκτάλεπτο για να μειώσει σε 3-2, ωστόσο η αρχηγός, Έλενα Ξενάκη με το τρίτο προσωπικό της γκολ έγραψε το 4-2! Η Προκοφίεβα στην κόντρα μείωσε σε 4-3 και η ίδια ισοφάρισε 4-4. Η Ειρήνη Νίνου σκόραρε για το 5-4 στο 2:06 της δεύτερης περιόδου. Στο τρίτο οκτάλεπτο η Κίνεφ ισοφάρισε 5-5, με τη Σιμάνοβιτς αλλά η Ελληνιάδη σε παίκτρια παραπάνω με σουτ έγραψε το 6-5 ενώ η Βασιλική Διαμαντοπούλου πέτυχε και το 7-5! Σε παίκτρια παραπάνω στο 1:24 πριν από το τέλος της περιόδου η Ιωάννα Χυδηριώτη έγραψε το 8-5. Η Κίνεφ όμως είναι μια ομάδα που δεν τα παρατά ποτέ και είναι ικανή να επιστρέψει από το πουθενά. Η Ζούμπκοβα μείωσε σε παίκτρια παραπάνω (8-6) και είχαμε μπροστά μας ακόμη οκτώ λεπτά.

Ο ΝΟΒ ξεκίνησε με γκολ για το 9-6 με σκόρερ τη Ράνεϊ και στη συνέχεια έχασε ευκαιρίες για να…καθαρίσει την πρόκριση. Στο 1:03 πριν από το τέλος η Κίνεφ μείωσε σε 9-7 αλλά δεν μπόρεσε να μειώσει στο γκολ και να στείλει το ματς στα πέναλτι. Έτσι η Βουλιαγμένη πανηγύρισε μια τεράστια νίκη πρόκριση επί των Ρωσίδων που θα διεκδικήσουν το ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ.

Οκτάλεπτα: 3-1, 2-3, 3-2, 1-1.