Γιαντράν - Ολυμπιακός 3-8: Θρύλος μαγεία μέσα στην Κροατία!

Ένας φοβερός και τρομερός Ολυμπιακός, βγαλμένος από την περσινή ονειρεμένη σεζόν που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, «ξέρανε» μέσα στο Σπλιτ τη Γιαντράν (8-3) για την 9η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Γιαντράν - Ολυμπιακός 3-8: Θρύλος μαγεία μέσα στην Κροατία!

Ο Ολυμπιακός πέρασε με εμφατικό τρόπο από το Σπλιτ και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί της Γιαντράν (την προηγούμενη αγωνιστική είχε νικήσει 12-9 τη δεύτερη του ομίλου Βερόνα) για την 9η αγωνιστική του β’ ομίλου του Champions League. Είναι η πρώτη νίκη των πρωταθλητών Ευρώπης μακριά από τον Πειραιά την φετινή αγωνιστική περίοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το φοβερό είναι πως επετεύχθη μέσα στην Κροατία, όπου ο Θρύλος μέχρι και το αποψινό ματς είχε μόλις μια νίκη και 16 ήττες! Οι «ερυθρόλευκοι» του Θοδωρή Βλάχου ξόρκισαν την κατάρα της Κροατίας και έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση στο final 8 του Champions League.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά μέσα στο Σπλιτ. Έπαιξε καταπληκτική άμυνα στην πρώτη περίοδο. Δεν δέχθηκε γκολ, είχε 0/2 στον λιγότερο με τον Πάβιτς να είναι στη σωστή θέση όταν έπρεπε. Στην επίθεση, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είχε υπομονή, κυκλοφόρησε τη μπάλα και πήρε δυο ποινές. Έκανε γκολ τη μία με τον Σκουμπάκη (ασίστ Γούνα, 3.55 για το τέλος της περιόδου) ενώ στην επόμενη σκόραρε ο Δερβίσης (πάσα Μυλωνάκη) αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ (οριακή φάση). Ο Πάουλο Ομπράντοβιτς όμως με γκολ ποίημα από την περιφέρεια, ένα λεπτό πριν από το τέλος του οκταλέπτου έκανε το 0-2.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Θρύλος έκανε ότι ήθελε. Ο Πάβιτς που επέστρεψε σπίτι του ήταν ανίκητος ενώ όλοι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φοβερή διάθεση στην άμυνα. Έπαιζαν σαν...σκυλιά και κυνηγούσαν κάθε μπάλα. Οι Πειραιώτες έκαναν πολλά κλεψίματα, εκνεύρισαν τους Κροάτες που είχαν 0/3 στον παραπάνω και...χτύπησαν στην κόντρα με Δερβίση (0-4), Γενηδουνιά (0-5) ενώ είχαν και δυο γκολ από τη θέση του φουνταριστού. Ο Ομπράντοβιτς πέτυχε το (0-6) ενώ ξεκίνημα της περιόδου, ο Κώστας Μουρίκης που έφαγε πολύ ξύλο από τους Κροάτες με την ανοχή και των διαιτητών (Γκόμες, Σεβέρο) με φοβερό γυριστό από τη θέση του φουνταριστού είχε κάνει το 3-0 για τον Ολυμπιακό μετά και την εξαιρετική πάσα του Δερβίση.

Η Γιαντράν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Ζόβιτς στην πρώτη επίθεση της τρίτης περιόδου. Μείωσε σε 6-1 με γκολ στον παραπάνω (1/4). Μάλιστα στην επόμενη επίθεση, ο Ολυμπιακός αν και έπαιξε με δυο παίκτες παραπάνω δεν βρήκε γκολ και η ομάδα του Σπλιτ αναθάρρησε, με τον κόσμο να...ξυπνά αφού έβλεπε έναν Ολυμπιακό που έκανε ότι ήθελε μέσα στο νερό. Ο Μουρίκης που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι από τα δυο μέτρα μετά την ασίστ του Γενηδουνιά έγραψε το 7-1 (4.51 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου), δίνοντας και πάλι προβάδισμα έξι τερμάτων στην ομάδα του Πειραιά που είχε φορτωμένους με δυο ποινές τους Μπούσλιε, Σκουμπάκη. Η Γιαντράν που πάλεψε για να επιστρέψει βρήκε δυο γκολ από το...πουθενά στο τελευταίο λεπτό με τους Ζόβιτς (2-7), Μιλάρντιτς (3-7) και πήγε το παιχνίδι πολύ στη δύναμη, θέλοντας να εκνευρίσει τον Ολυμπιακό και να βάλει στην εξίσωση και τον κόσμο.

O Θρύλος απόψε δεν είχε όρεξη για αστεία. Η Γιαντράν πίεσε για το γκολ, πήρε αποβολή αλλά ο Πάβιτς ήταν εκεί που έπρεπε και είπε όχι στον Ζόβιτς (1/6 στον παραπάνω οι Κροάτες). Μάλιστα ο Ολυμπιακός όχι μόνο έβγαλε την άμυνα αλλά έφυγε στην κόντρα και με τον Φουντούλη έκανε το 8-3 (5.30 πριν από το τέλος του αγώνα). Οι Κροάτες πάλι πήραν αποβολή (ήταν η Τρίτη για τον Μπούσλιε που αποχώρησε οριστικά) αλλά και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν την άμυνα (1/7 στο λιγότερο) όπως και στην επόμενη επίθεση της Γιαντράν (αποβλήθηκε με τρεις ποινές και ο Σκουμπάκης) αλλά αυτό διόλου πείραζε τον Θοδωρή Βλάχο αφού τα πάντα είχαν κριθεί και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 0-4, 3-1, 0-1.

Γιαντράν Σπλιτ: Ζόβιτς 2, Μιλάρντοβιτς 1.

Ολυμπιακός: Ομπράντοβιτς 2, Μουρίκης 2, Δερβίσης 1, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Φουντούλης 1.