Euroleague Πόλο Γυναικών: Ήττα στα σημεία για τη Βουλιαγμένη στο Κίρισι (11-10)

Η Βουλιαγμένη γνώρισε την ήττα με 11-10 στον α’ αγώνα της προημιτελικής φάσης από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Κίνεφ Κίρισι στη Ρωσία αλλά έδειξε πως μπορεί στον επαναληπτικό να πάρει την πρόκριση στο final 4 της Euroleague γυναικών.

Euroleague Πόλο Γυναικών: Ήττα στα σημεία για τη Βουλιαγμένη στο Κίρισι (11-10)

Η Βουλιαγμένη έφτασε μια ανάσα από ένα μεγάλο αποτέλεσμα μέσα στο σπίτι της πρωταθλήτριας Ευρώπης Κίνεφ Κίρισι αλλά στο φινάλε λύγισε και με ένα 2-0 στο τελευταίο πεντάλεπτο η ομάδα του Καμπάνοφ πήρε τη νίκη με 11-10. Η ρεβάνς στις 9 Μαρτίου στην Αθήνα με το ΝΟΒ να μπορεί να αποκλείσει τις Ρωσίδες, αρκεί να βάλει...φρένο στην κόντρα και στον τρελό ρυθμό που δίνουν κατά διαστήματα οι παίκτριες της Κίνεφ Κίρισι που δεν τα παρατάνε ποτέ. Βρέθηκαν πίσω 5-1 (αρχές) και 10-8 (τρίτη περίοδο) αλλά επέστρεψαν και πήραν και τη νίκη με ένα τέρμα διαφορά.

Η Βουλιαγμένη ξεκίνησε εξαιρετικά στα πρώτα λεπτά. Στην επίθεση σκόραρε με κάθε τρόπο (περιφέρεια, κόντρα, παραπάνω και φουνταριστή) με την Στεφανία Χαραλαμπίδη να κάνει μεγάλο ματς όπως και οι Ξενάκη, Χυδηριώτη, Ράνεϊ ενώ η Τζόνσον ήταν απίθανη κάτω από τα δοκάρια. Έτσι με υπέροχο γκολ της Ξενάκη από θέση φουνταριστού έγινε το 1-5 (1.27 πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου). Κι όμως η Κίνεφ πριν ακόμη τελειώσει το πρώτο οκτάλετο κατάφερε να πετύχει δυο γκολ με τις Ζούμπκοβα (παραπάνω), Ιβάνοβα (περιφέρεια) και να μειώσει σε 5-3.


Μάλιστα με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Κρίμερ μείωσε και στο γκολ (4-5), σε ένα διάστημα εκρηκτικό για τις Ρωσίδες που συνηθίζουν να κάνουν τέτοια ξεσπάσματα στα παιχνίδια τους, δίνοντας τρελό ρυθμό. Η Βουλιαγμένη...έχασε το μυαλό της, στην επίθεση δεν κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα, τα σουτ δεν ήταν καλά ενώ στην άμυνα η Αναστασία Σιμάνοβιτς δημιουργούσε προβλήματα στα δυο μέτρα. Η Ρωσίδα φουνταριστή μάλιστα 3.16 πριν από το τέλος του ημιχρόνου ισοφάρισε 5-5 με γυριστό από θέση φουνταριστού. Λίγο πριν από το τέλος του α’ ημιχρόνου, η Χυδηριώτη με γκολ στην παραπάνω, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στο ΝΟΒ με 5-6.


Η Ντιατσένκο στην παραπάνω ισοφάρισε και πάλι για την Κίνεφ (6-6) αλλά η Ράνεϊ με υπέροχο σουτ από την περιφέρεια έκανε το 7-6 γι τη Βουλιαγμένη μετά την ασίστ της Διαμαντοπούλου, σε ένα ματς σκληρό με θύμα την Μαρία Πάτρα (χτύπησε στη μύτη και άνοιξε). Η Σιμανόβιτς και πάλι για την Κίνεφ βρήκε λύση, με την Ράνεϊ στην πλάτη και είχαμε το 7-7 στα μισά της περιόδου. Η Βουλιαγμένη που είχε χαμένες επιθέσεις στην παραπάνω, βρήκε γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο από την περιφέρεια. Μετά την Ράνεϊ, ήταν η σειρά της Χαραλαμπίδη να εκτελέσει και πάλι από τη θέση 2 για το 7-8 ενώ η Ελληνιάδη και πάλι από την περιφέρεια με υπέροχο σουτ έγραψε το 8-10. Μείωσε (9-10) η Κρίμερ για την Κίνεφ αλλά η Ράνεϊ είχε εκ νέου απάντηση για το 9-11 με γκολ από την περιφέρεια μετά την ασίστ της Χυδηριώτη. Στη συνέχεια η Βουλιαγμένη στάθηκε άτυχη γιατί έβγαλε την άμυνα στη λιγότερο αλλά έχασε τη μπάλα, αποβλήθηκε η Ελληνιάδη και η Ζούμπκοβα μείωσε 10-11 στην παραπάνω, σε ένα...τρελό οκτάλεπτο όπου σημειώθηκαν οκτώ τέρματα!


Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο ΝΟΒ ξεκίνησε καλά αμυντικά αλλά στην επίθεση δεν μπόρεσε να σκοράρει και να ξεφύγει. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος ήρθε η αυστηρή τρίτη αποβολή για την Χαραλαμπίδη (σημαντική απουσία στα τελευταία λεπτά) και η Σιμάνοβιτς μετά την εξαιρετική πάσα της Σομπόλεβα έγραψε το 10-10 στην παραπάνω. Στη συνέχεια η Βουλιαγμένη έχασε ακόμη μια ευκαιρία στην παραπάνω στην επόμενη επίθεση αποβλήθηκε οριστικά με τρίτη ποινή η Διαμαντοπούλου. Η άμυνα βγήκε όπως και των Ρωσίδων στην επόμενη επίθεση του ΝΟΒ που έμεινε μέσα στο ματς με την Τζόνσον να λέει όχι στην κόντρα της Προκοφίεβα. Η Αμερικανίδα δεν μπόρεσε να σταματήσει την Ζούμπκοβα στην παραπάνω (1.40 πριν από το τέλος του αγώνα) και η Κίνεφ για πρώτη φορά πέρασε μπροστά στο σκορ (11-10) και κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 2-1, 4-4, 2-0.

Κίνεφ Κίρισι: Σιμάνοβιτς 4, Ζούμπκοβα 3, Κρίμερ 2, Ιβάνοβα 1, Ντιατσένκο 1.

Βουλιαγμένη: Χαραλαμπίδη 3, Ράνεϊ 3, Ξενάκη 2, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη 1.