Στους κορυφαίους της Ευρώπης Φουντούλης, Μπούσλιε και Ασημάκη

Οι Γιάννης Φουντούλης, Άντρο Μπούσλιε και Αλεξάνδρα Ασημάκη συμπεριλήφθηκαν στους κορυφαίους της Ευρώπης για το 2018, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Στους κορυφαίους της Ευρώπης Φουντούλης, Μπούσλιε και Ασημάκη

Τρίτος κορυφαίος υδατοσφαιριστής για το 2018 στην Ευρώπη αναδείχθηκε ο Γιάννης Φουντούλης, στη σχετική ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN), ενώ η Αλεξάνδρα Ασημάκη κατέλαβε την 5η θέση. Την ίδια θέση πήρε ο αρχηγός της Εθνικής Κροατίας και αμυντικός του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού, Άντρο Μπούσλιε.

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας και παίκτης του Ολυμπιακού, Γιάννης Φουντούλης συγκέντρωσε το 16,4% των προτιμήσεων, έναντι 17,9 του Ντάνι Λόπεζ (Ισπανία) που ήταν 2ος και 46,3% του Φιλίπ Φιλίποβιτς (Σερβία) που ήταν 1ος. Ο Μπούσλιε ήταν πέμπτος με 6%.

Στις γυναίκες, η αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας και παίκτρια του Ολυμπιακού, συγκέντρωσε το 7,7%, έναντι 12,3% της Μπεατρίς Ορτίθ (Ισπανία), 13,8% της Εκατερίνα Προκοφίεβα (Ρωσία), 32,3% της Λάουρα Άαρτς (Ολλανδία) και 33,8% της Σαμπρίνα φαν ντερ Σλουτ (Ολλανδία) που ήταν η κορυφαία.

Πρώτευσαν στα άλλα αθλήματα:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κλίμεντ Κολεσνίκοφ (Ρωσία)

Σάρα Σιέστρεμ (Σουηδία)

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Τζακ Λόγκερ (Βρετανία)

Κελίν φαν Ντάιν (Ολλανδία)

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τζόρτζιο Μινισίνι (Ιταλία)

Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο (Ρωσία)

OPEN WATER

Κριστόφ Ρασόφσκι (Ουγγαρία)

Σάρον φαν Ρούβενταλ (Ολλανδία).