EuroLeague Πόλο Γυναικών: Η Βουλιαγμένη έκανε το πρώτο βήμα, 13-11 τη Ντουναϊσβάρος

Σπουδαία νίκη για τη Βουλιαγμένη την Παρασκευή (25/1) το μεσημέρι στο Κόζιτσε, στην πρεμιέρα της στην προκριματική φάση της Ευρωλίγκας.

EuroLeague Πόλο Γυναικών: Η Βουλιαγμένη έκανε το πρώτο βήμα, 13-11 τη Ντουναϊσβάρος

Η Βουλιαγμένη στον πρώτο της αγώνα στον Β’ όμιλο της προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκας που διεξάγεται στο Κόζιτσε, επικράτησε 13-11 της Ντουναϊσβάρος που πέρσι κέρδισε στον τελικό του ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ τον Ολυμπιακό και πριν από λίγους μήνες κατέκτησε και το Σούπερ ΚΑΠ Ευρώπης.

Σε έναν...τρελό αγώνα όπου η Βουλιαγμένη είχε από την αρχή το προβάδισμα (3-1, 4-5, 5-6, 6-7), η Ουγγρική ομάδα με ένα 3-0 σερί στην τρίτη περίοδο πέρασε μπροστά με 9-7 για να ισοφαρίσει στη συνέχεια η Βουλιαγμένη (9-9 με Χυδηριώτη, Χαραλαμπίδη) και να πάρει πάλι το προβάδισμα η Ντουναϊσβάρος (10-9).

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Βουλιαγμένη ήταν εξαιρετική. Με όπλο την άμυνά της και ένα δικό της 3-0 (Ξενάκη 2, Χαραλαμπίδη 1) πέρασε μπροστά με 12-10. Η Χόρβατ (4 γκολ) μείωσε 12-11 αλλά η Χαραλαμπίδη με ένα ακόμη τέρμα τελείωσε τις Ουγγαρέζες (13-11).

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-4, 4-2, 1-4.

Ντουναϊσβάρος: Βάλι 3, Χόρβατ 4, Γκάρντα 2, Λούκα 1, Μaϊού 1,

Βουλιαγμένη: Χαραλαμπίδη 5, Ξενάκη 4, Ράνεϊ 3, Χυδηριώτη 1.


«Τίποτα δεν έχει τελειώσει»


Η προπονήτρια της Βουλιαγμένης Αλεξία Καμμένου μετά το τέλος του αγώνα είπε «είναι μια σημαντική νίκη για εμάς που μας δίνει αυτοπεποίθηση. Κερδίσαμε μια ομάδα που έχει κατακτήσει δυο Κύπελλα. Το ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ και το Σούπερ ΚΑΠ. Είναι σημαντικό. Βέβαια τίποτα δεν έχει τελειώσει γιατί όλες οι άλλες ομάδες του ομίλου είναι δυνατές». Ο προπονητής της Ντουναϊσβάρος, Αττίλα Μίχοκ από την πλευρά του είχε παράπονα από τη διαιτησία και τις αποβολές που δόθηκαν κατά της ομάδας του στην τελευταία περίοδο (7) αλλά και τα κόντρα φάουλ: «Δεν μπορείς έτσι να παίξεις πόλο. Ξέραμε πως θα είναι σκληρό παιχνίδι αλλά στην τελευταία περίοδο δεν μπορέσαμε να παίξουμε ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση».


Απόψε με την Κόζιτσε


Η Βουλιαγμένη που την Πέμπτη είχε ρεπό στον όμιλο, σήμερα θα δώσει έναν ακόμη αγώνα. Συγκεκριμένα το βράδυ (8.30) της Παρασκευής ο ΝΟΒ θα αναμετρηθεί με την Κόζιτσε και λογικά θα πάρει τη νίκη, στρέφοντας την προσοχή τους στα ντέρμπι που ακολουθούν με Σαμπαντέλ το Σάββατο και Ράπαλο την Κυριακή.