Μόνο η νίκη στο μυαλό του Ολυμπιακού

Πανέτοιμος για την αυριανή «μάχη» στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» με αντίπαλο την Γιαντράν Σπλιτ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο Ολυμπιακός.

Μόνο η νίκη στο μυαλό του Ολυμπιακού

Ο πρωταθλητής Ευρώπης φιλοξενεί αύριο Τετάρτη στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» την Κροατική Γιαντράν Σπλιτ με στόχο μια ακόμη νίκη, μπροστά στο κοινό του (20:00, ΕΡΤ2). Αγωνιστικά προβλήματα για τον Θοδωρή Βλάχο, δεν υπάρχουν αφού όλοι οι «ερυθρόλευκοι» είναι διαθέσιμοι. Στόχος η νίκη πριν από τη διπλή μάχη με τη Γιουγκ (εκτός και εντός).

Την αποστολή τoυ Ολυμπιακού αποτελούν οι:

Γιόζιπ Πάβιτς, Μανώλης Μυλωνάκης, Δημήτρης Σκουμπάκης, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Γιάννης Φουντούλης, Δημήτρης Νικολαϊδης, Γιώργος Δερβίσης, Κώστας Κάκαρης, Αλέξανδρος Γούνας, Στέλιος Αργυρόπουλος, Κώστας Μουρίκης, Πάουλο Ομπράντοβιτς, Άντρο Μπούσλιε, Στέφανος Γαλανόπουλος.

Οι Κροάτες τις πρώτες πέντε αγωνιστικές έχουν μια νίκη με το Ανόβερο και τέσσερις ήττες (οι περισσότερες από αυτές στο γκολ) ενώ στο τελευταίο ματς του 2018 έχασαν στα πέναλτι από τη Μλάντοστ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Κροατίας. Στην Αδριατική Λίγκα, η Γιαντράν είναι τρίτη, έναν βαθμό πίσω από τη Γουγκ και έξι από την πρωτοπόρο και αήττητη Μλάντοστ.

Ένας ακόμη «εμφύλιος»

Στην Κροατία το 2018 έκλεισε με τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στη Γιουγκ και την Μλάντοστ με την ομάδα του Ντουμπρόβνικ να επικρατεί 8-7. Το ίδιο ζευγάρι ανοίγει την αυλαία και για το 2019 αυτή τη φορά για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στον όμιλο του Ολυμπιακού, ο Κροατικός «εμφύλιος» έχει τεράστιο ενδιαφέρον, με τη Μλάντοστ να θέλει να κόψει τους πρώτους βαθμούς από την πρωτοπόρο Γιουγκ. Η Ζόλνοκ αναμένεται να έχει εύκολο έργο με το Ανόβερο ενώ και η Βερόνα είναι το φαβορί με τη Σπαντάου.

Το αυριανό πρόγραμμα: Ολυμπιακός – Γιαντράν Σπλιτ (20.00), Ζόλνοκ – Ανόβερο (20.00), Βερόνα – Σπαντάου (19.00), Γιουγκ – Μλάντοστ (21.30).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5 αγώνες): Γιουγκ 15, Βερόνα 10, Ολυμπιακός 8, Μλάντοστ 8, Ζόλνοκ 5, Σπαντάου 4, Γιαντράν Σπλιτ 3, Ανόβερο 2.

«Μάχη» στη Βαρκελώνη

Στον Α’ όμιλο ξεχωρίζει η αναμέτρηση στη Βαρκελώνη ανάμεσα στην Μπαρτσελονέτα και την Μπρέσια. Η Προ Ρέκο υποδέχεται την Έγκερ του Άγγελου Βλαχόπουλου που θα ψάξει το «θαύμα» στην Μπολόνια (εκεί θα διεξαχθεί το ματς των πρωταθλητών Ιταλίας). Η Φερεντσβάρος θα έχει εύκολο έργο στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα ενώ η αυλαία της 6ης αγωνιστικής πέφτει την Παρασκευή με το ματς Ντιναμό Μόσχας – Στεάουα Βουκουρεστίου.

Το αυριανό πρόγραμμα: Μπαρτσελονέτα – Μπρέσια (20.15), Προ Ρέκο – Έγκερ (21.30), Ερυθρός Αστέρας – Φερεντσβάρος (21.30), Ντιναμό Μόσχας – Στεάουα Β. (Παρασκευή, 18.15).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5 αγώνες): Προ Ρέκο 15, Μπαρτσελονέτα 12, Μπρέσια 12, Φερεντσβάρος 9, Έγκερ 6, Ντιναμό Μόσχας 3, Στεάουα Β. 3, Ερυθρός Αστέρας 0.