H εγγονή του Λίμπρεχτς υποψήφια για πολίστρια της χρονιάς (pics)

Η εγγονή του Τάις Λίμπρεχτς, Μάουντ Μέγκενς είναι ανάμεσα στις υποψήφιες για την κορυφαία πολίστρια της χρονιάς.

H εγγονή του Λίμπρεχτς υποψήφια για πολίστρια της χρονιάς (pics)

Η Μάουντ Μέγκενς, εγγονή του Ολλανδού προπονητή Τάις Λίμπρεχτς, που πλήγωσε την εθνική μας ομάδα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης είναι υποψήφια στα βραβεία «Rotterdam Sportsman of the year».

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία «Rotterdam Sportsman of the year» που θα δοθούν σε ειδική τελετή στις 11 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του τουρνουά τένις που θα διεξαχθεί εκείνη την περίοδο στο Ρότερνταμ. Ανάμεσα στους διεκδικητές των βραβείων είναι και ο προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας στις γυναίκες, Άρνο Χάβενγκα και η διεθνής πολίστρια Μάουντ Μέγκενς.

Δυο μέλη της Εθνικής Ολλανδίας που συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου το περασμένο καλοκαίρι, να επιστρέψει η ομάδα ύστερα από χρόνια στην κορυφή της Ευρώπης. Μάλιστα στον τελικό η Ολλανδία είχε κερδίσει την Εθνική μας με την Μέγκενς να σημειώνει δυο τέρματα. Η διεθνής Ολλανδή πολίστρια σπουδάζει στις ΗΠΑ και παίζει εκεί πόλο ωστόσο όπως δηλώνει και η ίδια το όνειρό της είναι να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο σε μια ομάδα Ευρωπαϊκή.

Η 22χρονη Μάουντ Μέγκενς, είναι εγγονή του Ολλανδού προπονητή Τάις Λίμπρεχτς, γνωστός στο ελληνικό κοινό καθώς εργάστηκε σε Ολυμπιακό (δυο φορές) αλλά και στις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Άρη, ΠΑΟΚ και Ηρακλή. Το εντυπωσιακό είναι πως η κόρη του Λίμπρεχτς και μητέρα της Μάουντ Μέγκενς, Πατρίτσια υπήρξε μια από τις κορυφαίες πολίστριες στην Ολλανδία.

Πανηγύρισε τρία σερί Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (1985, 1987, 1989) και στη συνέχεια ένα ασημένιο (1991). Την ίδια χρονιά (1991) κατέκτησε και το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ ενώ πέντε χρόνια πριν με την Ολλανδία ήταν δεύτερη στο Παγκόσμιο. Η Πατρίτσια Λίμπρεχτς έχει και ένα χρυσό σε Παγκόσμιο Κύπελλο το 1999.