Ο Ολυμπιακός πλησίασε τη Βερόνα, ξέφυγε όμως η Γιουγκ

Η Γιουγκ η μοναδική ομάδα στον όμιλο του Ολυμπιακού, τον Β’, που πάει «τρένο» μετρώντας πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς.

Ο Ολυμπιακός πλησίασε τη Βερόνα, ξέφυγε όμως η Γιουγκ

Ο Ολυμπιακός με το βαθμό που πήρε στην Ουγγαρία, κόντρα στη Ζόλνοκ, μπορεί να είδε τη Γιουγκ να ξεφεύγει αλλά το θετικό είναι πως δεν έχασε την επαφή του με τη δεύτερη θέση μετά το αποτέλεσμα στο Ζάγκρεμπ ανάμεσα στη Μλάντοστ και την Βερόνα.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το κακό για τους πρωταθλητές Ευρώπης είναι πως η Γιουγκ σε μια έδρα όπου οι Πειραιώτες άφησαν δυο βαθμούς, πέρασε εύκολα. Κέρδισε 14-7 το Ανόβερο και έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την κορυφή αν και έχουμε μπροστά μας εννέα ακόμη αναμετρήσεις. Τα πάντα στη Γερμανία, κρίθηκαν στο δεύτερο οκτάλεπτο. Η Γιουγκ με ένα επί μέρους 7-0, εξαφανίστηκε και έφτασε άνετα στη νίκη.

Τα ευχάριστα βέβαια ήρθαν από στο Ζάγκρεμπ. Η Μλάντοστ σε ένα ματς με συνολικά 33 αποβολές (!), έκοψε τη φόρα της Βερόνα (7-7). Έτσι ο Ολυμπιακός παραμένει πάνω από τη Μλάντοστ (έστω στην ισοβαθμία) ενώ δεν αυξήθηκε η διαφορά από τη δεύτερη θέση που είναι οι Ιταλοί, που τους έχει βέβαια στο β’ γύρο στον Πειραιά. Τέλος, η Σπαντάου επικράτησε 12-11 της Γιαντράν Σπλιτ στο Βερολίνο.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5 αγώνες): Γιουγκ 15, Βερόνα 10, Ολυμπιακός 8, Μλάντοστ 8, Ζόλνοκ 5, Σπαντάου 4, Γιαντράν Σπλιτ 3, Ανόβερο 2.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9/1): Ολυμπιακός – Γιαντράν Σπλιτ, Ζόλνοκ – Ανόβερο, Βερόνα – Σπαντάου, Γιουγκ – Μλάντοστ.

Μεγάλο «διπλό» η Προ Ρέκο

Στον Α’ Όμιλο, η Προ Ρέκο πήρε μεγάλη νίκη μέσα στη Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελονέτα με 15-11. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν 10-4, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 10-11 (!) αλλά στο τέλος κέρδισε εύκολα η Προ Ρέκο. Η Μπρέσια νίκησε 10-8 της Ντιναμό Μόσχας ενώ στον Ουγγρικό «εμφύλιο» η Φερεντσβάρος κέρδισε 16-9 την Έγκερ του Άγγελου Βλαχόπουλου (πέτυχε ένα γκολ). Η ομάδα του Ζολτ Βάργκα πήρε το ματς με 16-9 αν και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 8-6. Τέλος η Στεάουα Βουκουρεστίου (σκόραρε μια φορά ο Καπότσης) πήρε το πρώτο τρίποντο στη διοργάνωση και άφησε τελευταίο και άποντο τον Ερυθρό Αστέρα (8-3).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5 αγώνες): Προ Ρέκο 15, Μπαρτσελονέτα 12, Μπρέσια 12, Φερεντσβάρος 9, Έγκερ 6, Ντιναμό Μόσχας 3, Στεάουα Β. 3, Ερυθρός Αστέρας 0.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (09/01): Μπαρτσελονέτα – Μπρέσια, Προ Ρέκο – Έγκερ, Ερυθρός Αστέρας – Φερεντσβάρος, Ντιναμό Μόσχας – Στεάουα Β. (11/01).