Ζόλνοκ-Ολυμπιακός 9-9: Όρθιος με Γούνα μέσα στην Ουγγαρία

Με τον Αλέξανδρο Γούνα να «σκοτώνει» τη Ζόλνοκ δυο δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Ολυμπιακός πήρε βαθμό χρυσάφι μέσα στην Ουγγαρία (9-9).

Ζόλνοκ-Ολυμπιακός 9-9: Όρθιος με Γούνα μέσα στην Ουγγαρία
Eurokinissi

Όρθιος για ακόμη μια φορά μέσα στην Ουγγαρία ο Θρύλος. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός στο άντρο της πρωταθλήτριας Ευρώπης για το 2017, Ζόλνοκ πήρε το βαθμό με γκολ του Αλέξανδρου Γούνα 2’’ πριν από το τέλος της αναμέτρησης. Οι «Μαγυάροι» είχαν κάνει το 9-8 με τον Ζάλανκι, 11 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο με τέρμα του Γούνα να φύγει από το Ζόλνοκ με τον βαθμό.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πάρει το ματς, ωστόσο ήταν τραγικός στον παίκτη παραπάνω 2/10 και πέταξε στα σκουπίδια τις περισσότερες επιθέσεις. Οι «Μαγυάροι» στο πρώτο ημίχρονο έπαιρναν το προβάδισμα (1-0, 2-1, 3-2, 4-3) αλλά οι «ερυθρόλευκοι» απαντούσαν με τον Γενηδουνιά να σημειώνει δυο γκολ (1-1, 2-2) και να μοιράζει ισάριθμες ασίστ σε Μουρίκη (3-3), Ομπράντοβιτς (4-4).

Ο Κροάτης ήταν και εκείνος που έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (4-5) στο τρίτο οκτάλεπτο αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Ράσοβιτς (5-5) για να μπούμε στο συγκλονιστικό τελευταίο οκτάλεπτο όπου μίλησαν οι μεγάλοι σουτέρ. Για την Ζόλνοκ αρχικά ο φοβερός Άντρια Πρλαΐνοβιτς (2) και εν συνεχεία ο Ζάλανκι (2) ενώ από τον Ολυμπιακό…ξύπνησε ο Φουντούλης (2), ο Γενηδουνιάς (1) ήταν από την αρχή «καυτός» για να έρθει στο φινάλε του ματς ο Γούνας να εκτελέσει τους Ούγγρους (9-9).

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 1-1, 4-4.

Ζόλνοκ: Κις 1, Μπάτορι 1, Άλεξιτς 1, Τέλεκι 1, Ράσοβιτς 1, Πρλαΐνοβιτς 2, Ζαλάνκι 2,

Ολυμπιακός: Γενηδουνιάς 3, Μουρίκης 1, Ομπράντοβιτς 2, Φουντούλης 2, Γούνας 1.