«Ο Ολυμπιακός είχε την επιλογή, αλλά δεν διαθέτει κολυμβητήριο»

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία απάντησε στα παράπονα των φίλων του Ολυμπιακού για τη διεξαγωγή του τελικού του Σούπερ Καπ στη Βουδαπέστη, στην έδρα της Φερεντσβάρος. 

«Ο Ολυμπιακός είχε την επιλογή, αλλά δεν διαθέτει κολυμβητήριο»

Αυτό που συμβαίνει με τμήμα πόλο του Ολυμπιακού δεν έχει προηγούμενο. Μιλάμε φυσικά για την…τύχη των Πειραιωτών να παίζουν Ευρωπαϊκούς τελικούς και φάιναλ φορ στην έδρα αντιπάλων τους! Ούτε μία, ούτε δύο φορές. Έχει χαθεί ο λογαριασμός.

Το 2001 το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ διεξάγεται στο Ντουμπρόβνικ. Ο Ολυμπιακός προκρίνεται στον τελικό και αντιμετωπίζει τη γηπεδούχο Γιουγκ. Μπροστά στο φανατισμένο Κροατικό κοινό, ο Θρύλος μαγεύει αλλά ο Μπόρις Μαργκέτα με το έτσι θέλω ακυρώνει το γκολ του Χατζηθεοδώρου. Πάει το ματς στην παράταση ελέω του Σλοβένου διαιτητή και η Γιουγκ παίρνει την «κούπα» που θα έπρεπε να κοσμεί τα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας.

Έναν χρόνο μετά, ο Θρύλος πάει Βουδαπέστη. Στο φάιναλ φορ προκρίνεται στον τελικό και θα βρει απέναντι του τη γηπεδούχο Χόνβεντ. Νίκη και Ευρωπαϊκό για την αρμάδα του Θοδωρή Βλάχου. Την ίδια χρονιά (2002), τελικός Σούπερ Καπ Ευρώπης και πάλι στη Βουδαπέστη. Αντίπαλος η Βάσας αλλά ο Ολυμπιακός και πάλι σηκώνει το Κύπελλο στις όχθες του Δούναβη.

Το 2007 μπορεί κάποιοι να το έχουν ξεχάσει αλλά δεν πρέπει. Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Πάτερου πάει στο Μιλάνο έτοιμος για όλα. Στο φάιναλ φορ, η Προ Ρέκο μπορεί να μην παίζει ακριβώς στο σπίτι της αλλά παίζει μέσα στη χώρα της. Ο Θρύλος πέφτει πάνω στον ημιτελικό και χάνει με ένα ξερό σουτ του Φελούγκο από την περιφέρεια, σε ένα ματς όπου οι διαιτητές όταν οι Πειραιώτες επέστρεψαν δεν σταμάτησαν να τα βλέπουν όλα υπέρ της Ρέκο που πήρε και το Ευρωπαϊκό.

Το 2016 στο final- 6 πλέον ο Ολυμπιακός ταξιδεύει και πάλι στη Βουδαπέστη. Στον ημιτελικό περιμένει η γηπεδούχος Ζόλνοκ! Πάλι κόντρα σε «οικοδεσπότη» η ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ο Βλαχόπουλος στο φινάλε μετά την ασίστ του Ντόσκα…στέλνει αδιάβαστο τον προκλητικό Νάγκι και ο Ολυμπιακός προκρίνεται στον τελικό, όπου και θα ηττηθεί από τη Γιουγκ, με τον αριστερόχειρα Ισπανό Μπλάι Μάγιαρακ να μην μπορεί να τελειώσει έναν σωστό παραπάνω…

Το μέτρημα δεν σταματά. Το 2018 ο Ολυμπιακός φτάνει στον τελικό του final 8. Εκεί περιμένει η οικοδέσποινα Προ Ρέκο. Το μεγάλο φαβορί αλλά η αρμάδα του Βλάχου…περνάει από πάνω της και βάφει ερυθρόλευκη τη Γένοβα. Πέντε μήνες μετά έχουμε τον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης. Η σπουδαία Φερεντσβάρος αντίπαλος με τους Πειραιώτες να ταξιδεύουν και πάλι στη Βουδαπέστη! Στην έδρα των «πράσινων» θα δώσουν μεγάλη μάχη την Παρασκευή και θα λυγίσουν στα πέναλτι. Ε πόσους τελικούς θα κερδίσει σε…εχθρικό έδαφος αυτή η σπουδαία ομάδα; Πόσους;

Τα δικαιολογημένα παράπονα του κόσμου του Ολυμπιακού

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αυτές τις ημέρες υπήρξαν παράπονα από οπαδούς του Θρύλου. Και όταν λέμε παράπονα, μιλάμε για κόσμια σχόλια και ερωτήσεις που απασχολούν τους φίλους της κορυφαίας ομάδας της Ευρώπης. Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν να διεξαχθεί ένας τελικός και στον Πειραιά με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να απαντά επίσημα: «Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη επιλογή αλλά παραχώρησε τη θέση του στη Φερεντσβάρος γιατί δεν υπήρχε κολυμβητήριο να φιλοξενήσει έναν τέτοιο τελικό».

Η αλήθεια είναι πως κάπου εκεί τελειώνει η κουβέντα για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Δεν τελειώνει όμως και δεν πρέπει να τελειώσει αυτή η κουβέντα στη χώρα μας. Είναι αδιανόητο ο πρωταθλητής Ευρώπης να ξεκινά την προετοιμασία, χωρίς να γνωρίζει πότε θα μπει στο «Πέτρος Καπαγέρωφ». Είναι τρελό, οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι και πριν από λίγο καιρό να προπονούνται στο κλειστό του Αγίου Κοσμά. Εκεί όπου κάνουν προπόνηση τα κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης. Και έναν μήνα μετά να παίζουν μπροστά σε 3.000 Ούγγρους, στη πισίνα κλουβί της Φερεντσβάρος του Ντένες Βάργκας και να διεκδικούν το Σούπερ Καπ Ευρώπης.