«Λύγισε» στα πέναλτι ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στα πέναλτι από την Φερεντσβάρος (7-7 η κανονική διάρκεια, 11-9 στα πέναλτι για τους Ούγγρους) στον τελικό του Σούπερ Καπ στο πόλο ανδρών. 

«Λύγισε» στα πέναλτι ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πάλεψε σαν «θηρίο» στο…κλουβί της Φερεντσβάρος, αλλά δυστυχώς η τύχη δεν του χαμογέλασε. Σε μια πόλη (Βουδαπέστη) και ένα κολυμβητήριο («Komjadi»), όπου ο Θρύλος έχει ζήσει μεγάλες στιγμές, κατακτώντας το Σούπερ Καπ Ευρώπης το 2002 αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ την ίδια χρονιά, το καλό δεν τρίτωσε.

Κόντρα στην αήττητη στην έδρα της στην Ευρώπη την τελευταία οκταετία, Φερεντσβάρος, όχι μόνο έβαλε δύσκολα στους «Μαγυάρους» αλλά…σώπασε και το κολυμβητήριο στο πρώτο ημίχρονο. Με άμυνα γρανίτη, σωστές επιλογές στην επίθεση και έναν Πάβιτς βγαλμένο από τη Γένοβα, ο πρωταθλητής Ευρώπης πήγε τον τελικό του Σούπερ Καπ εκεί που ήθελε στο πρώτο ημίχρονο (4-2).

Τα πάντα ξαφνικά άλλαξαν στο τρίτο οκτάλεπτο. Ο σπουδαίος Ντένες Βάργκα βρήκε λύσεις και σκόραρε, ο Μίτροβιτς επίσης εκμεταλλεύτηκε τις επιθέσεις στον παραπάνω και η Φερεντσαβάρος με ένα σερί 3-0, προσπέρασε (5-4) σε ένα διάστημα όπου ο Φουντούλης είχε χαμένο πέναλτι και την ευκαιρία να κάνει το 5-3. Ο Μουρίκης με γκολ στον παραπάνω (ο ίδιος πήρε την αποβολή) έγραψε το 5-5 αλλά και πάλι ο Βάργκας με το τρίτου του τέρμα στην περίοδο έδωσε το προβάδισμα και πάλι στους πρωταθλητές Ουγγαρίας (6-5).

Ο Μίτροβιτς στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έκανε το 7-5 για τους γηπεδούχους και κάπου εκεί οι «Μαγυάροι» πίστεψαν πως πήραν και την «κούπα». Λογάριαζαν όμως χωρίς να υπολογίζουν την καρδιά του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού. Ο Νικολαΐδης με υπέροχο τέρμα μείωσε σε 7-6 και ο Γεννηδουνιάς από την περιφέρεια έστειλε το ματς στα πέναλτι γράφοντας το 7-7 (1.04 πριν από το τέλος). Ο Μυλωνάκης 13’’ πριν από την ολοκλήρωση του τελικού είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι που έδωσε και το τρόπαιο στους Ούγγρους.

Στην ρώσικη ρουλέτα οι Ομπράντοβιτς, Φουντούλης σημάδεψαν το οριζόντιο δοκάρι του Βόγκελ και η Φερεντσαβάρος που πέρσι είχε χάσει το Σούπερ Καπ στα πέναλτι από τη Ζόλνοκ, φέτος το πήρε κόντρα στον Ολυμπιακό στην ψυχοφθόρο διαδικασία. Οι Δερβίσης, Γενηδουνιάς σκόραραν από τα πέντε μέτρα. Για τους Ούγγρους, οι Βάργκας, Βάμος, Γιάνγκερ και Κάλαϊ δεν λάθεψαν απέναντι στον Πάβιτς.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-1, 1-4, 2-1

Στα πέναλτι: 2-4

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Νικολαϊδης 2, Δερβίσης 3, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ (Ζολτ Βάργκα): Γκάρντονι, Γκορ-Νάγκι, Κάλαϊ 2, Πολ, Βάμος 1, Μέζεϊ, Νέμετ, Γιάκσιτς, Γιάνγκερ 2, Βάργκα 4, Γιάνσικ, Μίτροβιτς 2, Βόγκελ.