Εδώ είναι Πειραιάς

Ο πρωταθλητής Ευρώπης μπήκε σπίτι του, κέρδισε τον Υδραϊκό και περιμένει τη Σπαντάου στο «κάστρο» του.

Εδώ είναι Πειραιάς

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης, ύστερα από ένα εξάμηνο έδωσε το πρώτο τους επίσημο ματς στο «Πέτρος Καπαγέρωφ». Κέρδισε τον Υδραϊκό του Δημήτρη Κραβαρίτη και συνεχίζει την προέλασή του εντός συνόρων. Το Σάββατο ακολουθεί ένα ακόμη παιχνίδι στον Πειραιά, αυτό με το νεοφώτιστο ΟΦΘ για την 5η αγωνιστική της Α1 ανδρών. Η αλήθεια είναι βέβαια πως το μυαλό όλων στο μεγάλο λιμάνι βρίσκεται στο παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης (21/11) με αντίπαλο τη Σπαντάου για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά τα δυο σερί εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στην πρώτη εντός έδρας Ευρωπαϊκή τους παράσταση μετά το θρίαμβο στη Γένοβα στο final 8 και να πάρουν το πρώτο τρίποντο με αντίπαλο τη Γερμανική ομάδα.

Πάει για το 17-1

Το μεγάλο ατού για τους Πειραιώτες είναι μέσα σε έναν μήνα, θα δώσουν δυο συνεχόμενα ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ στον Πειραιά. Αρχικά με τη Σπαντάου (21/11) και εν συνεχεία με τη Μλάντοστ (5/12). Και όταν μιλάμε για «Πέτρος Καπαγέρωφ» και Ολυμπιακό, μιλάμε για μια από τις πιο δυνατές έδρες στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό πως την τελευταία τριετία, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έχει σε 17 αναμετρήσεις στον Πειραιά, ρεκόρ 16-1 στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ! Μόλις μια ήττα (το χαμένο παιχνίδι με αντίπαλο τη Ζόλνοκ πριν από ενάμιση χρόνο) και 16 νίκες!

Μάλιστα στο διάστημα του ενός μήνα, με τον Ολυμπιακό να έχει θεωρητικά εύκολο έργο με Σπαντάου, Μλάντοστ στον Πειραιά, θα διεξαχθούν ντέρμπι στον όμιλο των πρωταθλητών Ευρώπης που είναι βέβαιο πως θα φέρουν ανακατατάξεις στη βαθμολογία του β’ γκρουπ. Για την 3η αγωνιστική, η Γιουγκ θα αναμετρηθεί με τη Ζόλνοκ στο Ντουμπρόβνικ και το Ανόβερο θα φιλοξενήσει τη Βερόνα ενώ την 4η αγωνιστική, στην Κροατία θα έχουμε τη σπουδαία αναμέτρηση Γιουγκ – Βερόνα. Αυτό βέβαια που προέχει για τον Ολυμπιακό είναι να πάρει τα δυο σερί ματς στον Πειραιά και να πάει με άλλο αέρα στην Ουγγαρία για το παιχνίδι με τη Ζόλνοκ στις 19 Δεκεμβρίου.