Ολυμπιακός – Μπαρτσελονέτα 10-7: «Ερυθρόλευκος» θρίαμβος με κορυφαίο τον Γενηδουνιά

Ο Ολυμπιακός με κορυφαίο τον Ντίνο Γενηδουνιά κέρδισε 10-7 την Μπαρτσελονέτα στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για πρόκριση στο Final Four του Champions League.

Ολυμπιακός – Μπαρτσελονέτα 10-7: «Ερυθρόλευκος» θρίαμβος με κορυφαίο τον Γενηδουνιά

Την παρθενική του νίκη στον Β’ Όμιλο της προημιτελικής φάσης του Champions League πανηγύρισε ο Ολυμπιακός και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για πρόκριση στο Final Four της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν πίσω τους την ήττα στην πρεμιέρα από την Φερεντσβάρος και με τον Ντίνο Γενηδουνιά να πραγματοποιεί μεγαλειώδη εμφάνιση κέρδισαν 10-7 την Μπαρτσελονέτα στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά για τη δεύτερη αγωνιστική του γκρουπ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασιστικά στην πρώτη περίοδο και προηγήθηκε με 4-2, με τον Ντίνο Γενιδουνιά να πετυχαίνει τα τρία από τα τέσσερα γκολ του Θρύλου, αλλά και τον Κροάτη Μπίγιατς να εντυπωσιάζει κάτω από την «ερυθρόλευκη» εστία με τέσσερις αποκρούσεις. Η ομάδα του Χέρβο Κόλιανιν όμως δεν έμεινε μόνο εκεί. Συνέχισε να υπερέχει και στο δεύτερο 8λεπτο και με τα τέρματα των Δερβίση και Γενηδουνιά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 6-2, ξεφεύγοντας έτσι με τέσσερα τέρματα στο φινάλε του ημιχρόνου, με την Μπαρτσελόνα από την άλλη να μένει χωρίς γκολ από τα 4:13 της πρώτης περιόδου.

Ότι δεν κατάφερε στο δεύτερο 8λεπτο η Μπαρτσελονέτα, το πέτυχε στο τρίτο και μείωσε σε 6-4 με τα δύο γκολ του Μουνιαρίθ, ώσπου ήρθε τελικά το γκολ για τον Ολυμπιακό από τον Δήμου για το 7-4 στα 3:40, ο οποίος πέτυχε και το 8-4 στα 32 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και έδωσε μία νέα μεγάλη «ανάσα» στους «ερυθρόλευκους».

Έτσι, φτάσαμε και στην τελευταία περίοδο, με τον Ολυμπιακό να καλείται να διαχειριστεί το πλεονέκτημα των τεσσάρων πόντων που είχε για να «κλειδώσει» και την πολυπόθητη νίκη. Η Μπαρτσελονέτα όμως δεν κατέθεσε τα όπλα. Από πολύ νωρίς στο 8λεπτο βρήκε το γκολ με τον Παβιλάρντ και πλησίασε εκ νέου στα τρία γκολ (8-5), αλλά και στα δύο με το τέρμα του Μουνιαρίθ για το 8-6.

Με το θερμόμετρο να χτυπάει… κόκκινο στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά, ο Ολυμπιακός πέτυχε το 9-6 στα 4:18 με το πέναλτι του Βάμος που έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους. Ως το φινάλε, η Μπαρτσελονέτα μείωσε στο 1:17 με πέναλτι του Περόνε και στα 0:50 ο Γενιδουνιάς «ξαναχτύπησε» για το 10-7 που «σφράγισε» και τη μεγάλη νίκη για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-0, 2-2, 2-3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ 1, Βάμος 1, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου 2, Γκίλλας, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς

Μπαρτσελονέτα (Ελβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα, Σαναούγια 1, Μουνιαρίθ 3, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Παβιγιάρ 1, Πολ, Τάουλ, Περόνε 1, Μπιέλ 1, Ζόβιτς, Πόρτερ