«Ψυχάρα» ο Ολυμπιακός στο Ανόβερο (9-9)

Ο Ολυμπιακός που βρέθηκε να χάνει με 7-4 από το Ανόβερο, επέστρεψε, πέρασε μπροστά 9-8 αλλά ο Τζιορτζέτι με γκολ 37 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος στέρησε από τους πρωταθλητές Ευρώπης την πρώτη τους φετινή νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

«Ψυχάρα» ο Ολυμπιακός στο Ανόβερο (9-9)
Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός όπως και στην Ιταλία στην πρεμιέρα των ομίλων, μπήκε καλά στο παιχνίδι και βρέθηκε μπροστά με 3-1 με τέρμα του Δερβίση επτά λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η συνέχεια όμως ήταν τραγική για τους πρωταθλητές Ευρώπης που έδωσαν δικαιώματα και επέτρεψαν στο Ανόβερο όχι μόνο να ισοφαρίσει (3-3) αλλά και να περάσει μπροστά στο σκορ με 4-3. Ο Ομπράντοβιτς ισοφάρισε αλλά στην τελευταία φάση ο έμπειρος Μαυροβούνιος Ντάρκο Μπργκούλιαν έγραψε το 5-4. Ο Ολυμπιακός έμοιαζε να τα έχει χαμένα και μετά την ανάπαυλα και μέσα σε ένα λεπτό δέχθηκε δυο γκολ (!), με το Ανόβερο να ξεφεύγει (7-4). Το ματς φάνταζε χαμένο για τους Πειραιώτες που έβγαλαν όμως ψυχή και πάνω από όλα αποφάσισαν να παίξουν άμυνα. Δεν δέχθηκαν γκολ μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου και ο Γούνας στον παραπάνω μείωσε σε 7-5 (σκορ τρίτης περιόδου).

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η άμυνα συνέχισε να είναι για σεμινάριο και στην επίθεση ανέλαβε δράση ο Μπούσλιε, ο οποίος με δυο προσωπικά τέρματα έκανε το 7-7 έξι λεπτά πριν από το φινάλε. Το Ανόβερο βρήκε γκολ στην επόμενη επίθεση στον παραπάνω (είχε αποβληθεί ο Πάβιτς και ο Ολυμπιακός έπαιζε χωρίς τέρμα σε αυτή την φάση) αλλά ο Γεννηδουνιάς με ένα υπέροχο τέρμα έγραψε το 8-8, για να κάνει στη συνέχεια το 9-8 ο Γούνας με γκολ στον παραπάνω. Το ματς στη συνέχεια έγινε ακόμη πιο σκληρό και οι Γερμανοί με τη βοήθεια του Ιταλού Τζιορτζέτι έφεραν το ματς στα ίσα (9-9) 37’’ πριν από τη λήξη. Στην τελευταία επίθεση, ο Ολυμπιακός πήρε αποβολή αλλά το σουτ του Γεννηδουνιά πέρασε άουτ και έτσι το 9-9 δεν άλλαξε.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 4-2, 2-1, 2-4,

Ανόβερο: Μπργκούλιαν 3, Ράντοβιτς 2, Τζιορτζέτι 2, Μπουκόφσκι 1, Ρεάλ 1.

Ολυμπιακός: Μυλωνάκης 1, Δερβίσης 1, Μουρίκης 1, Ομπράντοβιτς 1, Γούνας 2, Μπούσλιε 2, Γεννηδουνιάς 1.