Ουίπεστ – Ολυμπιακός 6-7: Άλωσε τη Βουδαπέστη με χρυσό γκολ της Βασιλικής Πλευρίτου σε νεκρό χρόνο

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 7-6 της Ουίπεστ μέσα στη Βουδαπέστη με γκολ της Βασιλικής Πλευρίτου σε νεκρό χρόνο!

Ουίπεστ – Ολυμπιακός 6-7: Άλωσε τη Βουδαπέστη με χρυσό γκολ της Βασιλικής Πλευρίτου σε νεκρό χρόνο

Τεράστια νίκη για τον Ολυμπιακό μέσα στη Βουδαπέστη για τη φάση των ομίλων του Champions League στο πόλο γυναικών. Με τέρμα της Βασιλικής Πλευρίτου επικράτησε 7-6 της Ουίπεστ και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στο final four της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός είναι πλέον στο +6 από τη Βουλιαγμένη που παίζει το Σάββατο (25/11) με την Μεντιτεράνι.

Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα στην επίθεσή του. Η Ουίπεστ με την άμυνα ζώνης κράτησε χαμηλά την ομάδα του Πειραιά, που δεν βρήκε ρυθμό στην επίθεση, ξεκίνησε με 0/4 στην παίκτρια παραπάνω και η Νικόλ Ελευθεριάδου για πρώτη φορά βρήκε τον δρόμο στην παραπάνω μειώνοντας σε 4-3 στο τρίτο οκτάλεπτο ενώ η Βασιλική Πλευρίτου ισοφάρισε σε 4-4 από την περιφέρεια πριν από την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου.

Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική καθ’ όλη τη διάρκεια και κράτησε την ομάδα μέσα στο ματς αφού η ζώνη λειτούργησε εξαιρετικά. Το θέμα ήταν επιθετικό ενώ στα τελευταία δευτερόλεπτα της 3ης περιόδου χάθηκε κι άλλη επίθεση στην παραπάνω, σε μια φάση όπου θα μπορούσαν οι «ερυθρόλευκες» για πρώτη φορά στο ματς να περάσουν μπροστά στο σκορ.

Έτσι μπήκαμε στην τελευταία περίοδο με τις δυο ομάδες στα ίσα (4-4), με τον Ολυμπιακό να περνάει για πρώτη φορά μπροστά με το τέρμα της Χυδηριώτη στην παίκτρια παραπάνω (4-5, 7:22 πριν από το τέλος) ενώ στη συνέχεια είχε χαμένο πέναλτι η Ελευθεριάδου για το 4-6. Αντίθετα, στην επόμενη φάση πήρε πέναλτι η Ουίπεστ και η Χαϊντού έγραψε το 5-5, ωστόσο ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου προβάδισμα με υπέροχο τέρμα της Έλενας Ξενάκη (5-6).

Η άμυνα βγήκε και εν συνεχεία χάθηκε μια ακόμη επίθεση στην παίκτρια παραπάνω για τον Ολυμπιακό, αλλά το καλό ήταν πως οι «ερυθρόλευκες» στην άμυνα… απάντησαν και δεν επέτρεψαν στην Ουίπεστ να ισοφαρίσει. Είχε τις ευκαιρίες του ο Ολυμπιακός να… καθαρίσει το ματς ξεφεύγοντας με δυο τέρματα, δεν το έκανε και έτσι πήγαμε σε φινάλε θρίλερ.

Η Φάραγκο με πέναλτι ισοφάρισε, 1.12 πριν από το τέλος ενώ η Ελευθερία Πλευρίτου δεν κατάφερε να απαντήσει με το πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός. Δεύτερο χαμένο πέναλτι για τις «ερυθρόλευκες» στα τελευταία λεπτά.

Τελικά σε νεκρό χρόνο στην παίκτρια παραπάνω, η Βασιλική Πλευρίτου χάρισε στον Ολυμπιακό μια τεράστια νίκη μέσα στη Βουδαπέστη.

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Χαϊντού (περιφέρεια, 3:43)

2ο οκτάλεπτο: 1-1 Σιούτη (περιφέρεια, 7:32), 2-1 Αουμπέλι (π/π, 6:12), 2-2 Μαργαρίτα Πλευρίτου (περιφέρεια, 4:48), 3-2 Χαϊντού (περιφέρεια, 0:01)

3ο οκτάλεπτο: 4-2 Μπάξα (π/π, 6:21), 4-3 Ελευθεριάδου (π/π, 5:34), 4-4 Βασιλική Πλευρίτου (περιφέρεια, 2:18)

4ο οκτάλεπτο: 4-5 Χυδηριώτη (π/π, 7:22), 5-5 Χαϊντού (πέναλτι, 5:43), 5-6 Ξενάκη (φουνταριστό, 5:26), 6-6 Φάραγκο (πέναλτι, 1:12), 6-7 Βασιλική Πλευρίτου (π/π, 0:01)

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 1-2, 2-3.

ΟΥΙΠΕΣΤ (Μάρτον Μπέντζουρ): Μάγιαρι, Αουμπέλι 1, Γκολοπένζα Ν., Χαϊντού 3, Λεντβάι, Βάρο, Μπάξα 1, Φάραγκο 1, Ζέκεντι, Τίμπα, Ίρμες, Νάγκι, Γκολοπένζα Σ..

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου 2, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο