Δεληγιάννης: «Μας κόστισαν οι τραγικές επιλογές στην επίθεση»

Ο Απόλλων Σμύρνης κοίταξε στα «μάτια» στο Σεράφειο τη Βάσας αλλά γνώρισε την ήττα από την κάτοχο του Euro Cup.

Δεληγιάννης: «Μας κόστισαν οι τραγικές επιλογές στην επίθεση»

Επέστρεψε από το εις βάρος του 6-2, ισοφάρισε σε 7-7 στο φινάλε της 3ης περιόδου και σε 8-8 στο ξεκίνημα της 4ης, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή ενάντια σε ένα σπουδαίο αντίπαλο γνωρίζοντας την ήττα με 10-8 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Euro Cup.

Ένα παιχνίδι που κρίθηκε, σύμφωνα με το Νίκο Δεληγιάννη, «εκεί που ξέραμε ότι θα κριθεί. Στην κόντρα της Βάσας». Όπως είπε ο προπονητής του Απόλλωνα αυτή η συνθήκη «πλήγωσε» στο ξεκίνημα τους «κυανόλευκους» που στη συνέχεια ανέβασαν το ρυθμό στην άμυνα ισοφαρίζοντας στο 8-8 στα 6:28 για τη λήξη!

«Κι εκεί που φτάσαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη στο 8-8 είχαμε ξανά τραγικές επιλογές στην επίθεση, που μας κόστισαν το παιχνίδι» συμπλήρωσε ο κόουτς της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», ο οποίος ανέδειξε ακόμη και ότι, σε αντίθεση με την Ελλάδα, ο Απόλλων δέχτηκε ελάχιστες ποινές στην άμυνά του ενάντια στη Βάσας, κάτι που συνιστά «τρομερή απόδοση».

Ο Νίκος Δεληγιάννης τόνισε πως έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών, προσθέτοντας με νόημα: «Περίμενα ότι δεν είναι ομάδα ο Απόλλων, αυτή τη στιγμή, για να χάνει όπως η Όρβοσι με 10 γκολ διαφορά, 18-8, ή 11-3 όπως η Χόνβεντ (από τη Βάσας). Ο Απόλλωνας είναι πολύ καλύτερη ομάδα, όμως πρέπει να καταλάβουμε όλοι, οι αθλητές πρώτα απ’ όλα ότι και οι ίδιοι έχουν αλλάξει status και τρόπο παιχνιδιού. Δεν υπάρχει ομάδα αυτή τη στιγμή να κατέβει να μας κερδίσει εύκολα ούτε θα πρέπει να μας διακατέχει ένα σύνδρομο επειδή κάποιος έχει πάρει χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια ή οτιδήποτε θα έρθει εδώ να μας κερδίσει πολύ εύκολα. Δεν συμβαίνει αυτό γιατί είμαστε μια ομάδα πολύ δουλεμένη, με πάρα πολύ ταλέντο, πάρα πολλή όρεξη από τα παιδιά, αλλά νομίζω ότι μας λείπει η νοοτροπία της μεγάλης ομάδας και είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα για να μπορέσουν να έρθουν τα αποτελέσματα. Γιατί μας κοστίζει πάρα πολύ ψυχολογικά ότι παίζουμε ωραία κατά μεγάλα διαστήματα αλλά δεν έρχεται το αποτέλεσμα».

Αναφορικά με τη συνέχεια, αναγνώρισε ότι ο Απόλλων έχει πολύ μικρές πιθανότητες πρόκρισης, πλέον, προσθέτοντας ωστόσο ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε τη νίκη και στους τρεις εναπομείναστες αγώνες», όπως και να εστιάσουν άπαντες στα επόμενα πάρα πολύ δυνατά 11 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, που απομένουν μέχρι και τον Δεκέμβρη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Δεληγιάννη:

«Κρίθηκε εκεί που ξέραμε ότι θα κριθεί. Στην κόντρα της Βάσας. Δεχτήκαμε έξι γκολ σε κόντρα επίθεση και μάλιστα τα περισσότερα στην αρχή του παιχνιδιού, εκεί που είχαμε εστιάσει να μην το επιτρέψουμε αυτό. Θέλουμε πολλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι είναι η αλήθεια, όχι στην κόντρα αλλά στο πνευματικό κομμάτι. Στο πως προσεγγίζουμε τα παιχνίδια με αντιπάλους οι οποίοι φαντάζουν στα χαρτιά πιο καλοί. Έχουμε δρόμο ακόμη για να μεγαλώσουμε πραγματικά.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα πήραμε ελάχιστες ποινές στην άμυνα, τρεις και μία στο τέλος τέσσερις. Τόσες λίγες ποινές ενάντια στη Βάσας σε ολόκληρο το παιχνίδι είναι τρομερή απόδοση. Ανεβάσαμε το ρυθμό μας ως άμυνα, μπορέσαμε και γυρίσαμε το παιχνίδι, διότι κάποια στιγμή είχαμε μείνει και με τέσσερα γκολ πίσω. Κι εκεί που φτάσαμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι στο 8-8 είχαμε ξανά τραγικές επιλογές στην επίθεση. Φέτος δείχνουμε ότι στην επίθεση κινούμαστε πιο αργά, κυκλοφορούμε την μπάλα πιο αργά και αυτό μας κάνει λιγότερο δημιουργικούς. Είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε, είναι κάτι που εμφανίσαμε και σήμερα και μας κόστισε το παιχνίδι.

Από την προσπάθεια των παιδιών είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, τους το είπα και στα αποδυτήρια. Περίμενα ότι δεν είναι ομάδα ο Απόλλων, αυτή τη στιγμή, για να χάνει όπως η Όρβοσι με 10 γκολ διαφορά, 18-8, ή 11-3 όπως η Χόνβεντ (σ.σ. από τη Βάσας). Ο Απόλλωνας είναι πολύ καλύτερη ομάδα, όμως πρέπει να καταλάβουμε όλοι, οι αθλητές πρώτα απ’ όλα ότι και οι ίδιοι έχουν αλλάξει status και τρόπο παιχνιδιού. Δεν υπάρχει ομάδα αυτή τη στιγμή να κατέβει να μας κερδίσει εύκολα ούτε θα πρέπει να μας διακατέχει ένα σύνδρομο επειδή κάποιος έχει πάρει χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια ή οτιδήποτε θα έρθει εδώ να μας κερδίσει πολύ εύκολα. Δεν συμβαίνει αυτό γιατί είμαστε μια ομάδα πολύ δουλεμένη, με πάρα πολύ ταλέντο, πάρα πολλή όρεξη από τα παιδιά, αλλά νομίζω ότι μας λείπει η νοοτροπία της μεγάλης ομάδας και είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα για να μπορέσουν να έρθουν τα αποτελέσματα. Γιατί μας κοστίζει πάρα πολύ ψυχολογικά ότι παίζουμε ωραία κατά διαστήματα, πλέον μεγάλα διαστήματα, αλλά δεν έρχεται το αποτέλεσμα».

Για τις μικρές μαθηματικές ελπίδες που υπάρχουν για πρόκριση και τη διαχείριση των επόμενων αγώνων στην Ευρώπη ο Νίκος Δεληγιάννης είπε:

«Άκουγα γύρω γύρω στην αρχή της κλήρωσης ότι εντάξει ο Απόλλων δεν έχει καμία τύχη να προκριθεί και ότι είναι πολύ δύσκολος όμιλος. Εγώ είχα μέσα μου την αίσθηση ότι μπορούμε να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και να πάρουμε και κάτι από αυτά. Δυστυχώς στις λεπτομέρειες έχουμε μείνει πίσω πολύ. Οι μαθηματικές ελπίδες είναι πάρα πολύ λίγες, δεν θέλουμε να αιθεροβατούμε, παρ’ όλα αυτά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας, να πάμε να παίξουμε τα παιχνίδια που μας απομένουν και να τα κερδίσουμε. Αν είναι δυνατόν να μπορέσουμε να πάρουμε και 9 πόντους, πιθανότατα να μην πάρουμε κανέναν αλλά εμείς θέλουμε να πάρουμε εννιά, να διεκδικήσουμε εννιά και να δούμε τι θα πάρουμε στο τέλος. Και από εκεί και πέρα να συνεχίσουμε την πορεία μας στην Ελλάδα γιατί αυτό πάει παράλληλα. ΄Έχουμε βγάλει ένα βαρύ πρόγραμμα μεγάλο, έχουμε μπροστά μας άλλον έναν μήνα που έχει ακόμη 11 παιχνίδια πάρα πολύ δυνατά . Νομίζω τα παιδιά είναι έτοιμα και θα ανταποκριθούν και σε αυτό το πρόγραμμα».