Δεν θα διεξαχθεί στη Νετάνια το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (European Aquatics) ανακοίνωσε πως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης δεν θα διεξαχθεί στη Νετάνια του Ισραήλ, όπως είχε προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2024.

Δεν θα διεξαχθεί στη Νετάνια το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών

Η σχετική ανακοίνωση:

«Ως συνέπεια των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Ισραήλ, και μετά από εκτενείς συναντήσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών και της Ισραηλινής ένωσης υδατοσφαίρισης, και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι θα είναι αδύνατο να φιλοξενηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης στη Νετάνια του Ισραήλ, όπως είχε προγραμματιστεί τον Ιανουάριο 2024.

Αυτήν τη στιγμή διερευνώνται διαφορετικές επιλογές σχετικά με τη σωστή διαδικασία πρόκρισης για το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης στη Ντόχα, και περισσότερες πληροφορίες για το θέμα θα κοινοποιηθούν το συντομότερο δυνατό.

Η European Aquatics θα ήθελε να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για άλλη μια φορά για να καταδικάσει σθεναρά τους υπεύθυνους για τις τρομοκρατικές θηριωδίες κατά Ισραηλινών πολιτών και να εκφράσει την υποστήριξή της και τη συμπαράστασή της σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που ήταν προγραμματισμένο για το διάστημα 3-16 Ιανουαρίου 2024, εκτός από προκρίσεις για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Φεβρουαρίου στη Ντόχα, θα έδινε δύο εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ένα στους άνδρες και ένα στις γυναίκες.