Ολυμπιακός: Όλα για όλα στο Ντουμπρόβνικ 

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Γιουγκ για την 4η αγωνιστική του Champions League στο πόλο ανδρών. Σπριντ στις 20:00.

Ολυμπιακός: Όλα για όλα στο Ντουμπρόβνικ 

Στο Ντουμπρόβνικ παίζει απόψε ο Ολυμπιακός τη μισή χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν στις 20:00 αντιμετωπίζει τη Γιουγκ για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων και με καθαρή νίκη (όχι στα πέναλτι) εξασφαλίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού θα αρκεί ένα τρίποντο στον Πειραιά με αντίπαλο την Ντιναμό Τιφλίδας για να πάρει και μαθηματικά το εισιτήριο για την οκτάδα. Είναι τελικός το σημερινό ματς για τον Β’ όμιλο και για τον Ολυμπιακό αλλά και τη Γιουγκ που παίζει το τελευταίο της χαρτί αφού εάν χάσει μόνο με «θαύμα» θα περάσει στην επόμενη φάση. Με νίκη η Γιουγκ θα προσπεράσει την ομάδα του Πειραιά στη βαθμολογία και θα απομένουν δυο αγωνιστικές για το τέλος της φάσης των ομίλων.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χρβόγε Κόλιανιν, δήλωσε: «Έχουμε έναν καθοριστικό αγώνα μπροστά μας. Μια νίκη είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε, για να περάσουμε στον δεύτερο γύρο. Ξέρουμε ότι παίζουμε σε μία δύσκολη έδρα, αλλά βλέπω ότι η ομάδα παίζει όλο και καλύτερα παιχνίδι με παιχνίδι και εγώ περιμένουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό. Είμαι σίγουρος, ότι τα παιδιά θα τα δώσουν όλα για να πετύχουν τη νίκη, βλέπω μεγάλη επιθυμία».

Ο Κροάτης κίπερ των Πειραιωτών, Μάρκο Μπίγιατς, από την πλευρά του ανέφερε: «Περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ακόμα πιο δύσκολο από αυτό που παίξαμε εναντίον τους στον Πειραιά. Παίζουν πολύ καλά στην πισίνα τους και σίγουρα, θα κάνουν ό,τι μπορούν, για να μας κερδίσουν. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και να κάνουμε το καλύτερο μας παιχνίδι. Αν το κάνουμε, πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε πολύ σημαντικούς βαθμούς στο Ντουμπρόβνικ».

Ματς με ιδιαιτερότητες το σημερινό με τον Ολυμπιακό να έχει προπονητή τον Κόλιανιν, ο οποίος πέρσι ήταν στο τιμ της Γιουγκ (βοηθός του Κόμπεστσακ), ενώ επιστρέφουν στο Ντουμπρόβνικ ως αντίπαλοι οι Μπίγιατς, Μπούσλιε, Λόντσαρ. Και οι τρεις έχουν κατακτήσει τα πάντα με το σκουφάκι της Γιουγκ αλλά πλέον προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Ολυμπιακό.

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου επίσης γυρίζει στην όμορφη πόλη της Κροατίας ως αντίπαλος αφού έπαιξε για τρία χρόνια πόλο στη Γιουγκ με επιτυχία. Οι Κροάτες σήμερα δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Αμερικανό Χανς Ντάουμπε και τον Καναδό Μπόγκνταν Τζέρκοβιτς, οι οποίοι έχουν υποχρεώσεις στους Παναμερικανικούς Αγώνες.

Όπως είπε ο προπονητής της Γιουγκ, Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ, υπάρχουν και κάποια ζητήματα με παίκτες που ταλαιπωρούνται από ίωση τις τελευταίες ημέρες. «Ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη κατάσταση από την πρεμιέρα και το πρώτο μας ματς στον Πειραιά. Τον είδα με την Προ Ρέκο και άξιζε να κερδίσει» σχολίασε ο Κροάτης τεχνικός.

Το σημερινό (1/11) πρόγραμμα
Α’ Όμιλος: Στεάουα Βουκουρεστίου – Νόβι Μπέογκραντ (18.30), Μπρέσια – Σαμπαντέλ (21:00)
Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες): 1. Σαμπαντέλ 7, 2. Νόβι Μπέογκραντ 6, 3. Μπρέσια 5, 4. Στεάουα Βουκουρεστίου 0.

Β’ Όμιλος: Ντιναμό Τιφλίδας – Προ Ρέκο (17.00), Γιουγκ – Ολυμπιακός (20:00)
Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες): 1. Προ Ρέκο 9, 2. Ολυμπιακός 5, 3. Γιουγκ Ντουμπρόβνικ 4, 4. Ντιναμό Τιφλίδας 0.