Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 12-7: Θρύλος για Final Four

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 12-7 της Βουλιαγμένης για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League και έβαλε πλώρη για το Final Four.

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 12-7: Θρύλος για Final Four

Αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Δ’ ομίλου στο Champions League έκανε η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού. Στον «εμφύλιο» κορυφής κέρδισε 12-7 τη Βουλιαγμένη στον Πειραιά και φυσικά έχει τον πρώτο λόγο για να βρεθεί στο final four της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (θυμίζουμε πως μόνο η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο περνάει στην τελική φάση).

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη φάση του αγώνα βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά απάντησε άμεσα και πέρασε μπροστά (2-1), με τη Βουλιαγμένη να ισοφαρίζει (2-2) και να μην έχει το ξεκίνημα που είχε κόντρα στην ομάδα του Πειραιά στον αγώνα πρωταθλήματος. Βέβαια στην πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά 3-2 με την Ελευθερία Πλευρίτου να σκοράρει, σε ένα οκτάλεπτο όπου καμία από τις δυο ομάδες δεν έπαιξε με παίκτρια παραπάνω!

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη κυριάρχησε παίζοντας εξαιρετική άμυνα ενώ είχε φοβερές επιλογές στην επίθεση, όπου μπορεί να μην κέρδιζε ποινές αλλά κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και με καθαρό μυαλό, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα τέσσερις φορές! Η ζώνη της Βουλιαγμένης δεν προβλημάτισε τον Ολυμπιακό που ξέφυγε 5-2, 6-3 ενώ με τέρμα της Βάσως Πλευρίτου στην παραπάνω στο τέλος του ημιχρόνου έγινε και το 7-3.



Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Βουλιαγμένη προσπάθησε να επιστρέψει αλλά ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός και δεν έδωσε δικαιώματα. Στην επίθεση συνέχισε να παίζει πολύ ωραίο πόλο και να σκοράρει εύκολα ενώ στην άμυνα ήταν εντυπωσιακός ειδικά στην άμυνα με παίκτρια λιγότερο. Ο ΝΟΒ δυο φορές μείωσε στα τρία γκολ (7-4, 8-5) αλλά ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν αγχώθηκε αλλά με γκολ των Ελευθεριάδου, Τριχά πήγε το ματς και στο +5 (10-5, 3.45 πριν από το τέλος της περιόδου). Η Ριτζ στο τέλος της περιόδου στην κόντρα μείωσε σε 10-6, αφού δευτερόλεπτα νωρίτερα προσπάθεια της Ελευθεριάδου σταμάτησε στο δοκάρι.

Με διαφορά τεσσάρων τερμάτων μπήκε στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός, με την Ιωάννα Χυδηριώτη να πετυχαίνει το 11-6 (6.09 για το τέλος). Η Ολλανδή φουνταριστή με προσωπικό τέρμα μείωσε σε 11-7, ωστόσο οι «ερυθρόλευκες» έλεγχαν τον αγώνα και δεν επέτρεψαν στον ΝΟΒ να ξαναμπεί στο ματς. Μάλιστα με υπέροχο γκολ της Τριχά (ασίστ από την αρχηγό Μαργαρίτα Πλευρίτου), ο Ολυμπιακός πήγε ξανά τη διαφορά στο +5 (12-7).

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-1, 3-3, 2-1.

Ολυμπιακός: Σταματόπουλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 2, Τριχά 2, Ξενάκη 1, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Βάσω Πλευρίτου 2, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Νίγκρο.

Βουλιαγμένη: Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογερόπουλου, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου 1, Ριτζ 2, Σλίκινγκ 1, Πάτρα, Στρατιδάκη, Ανδρεάδη, Τζούστρα 2, Αγγελίδη, Διαμαντοπούλου.

Το άλλο ματς του ομίλου του Ολυμπιακού, διεξάγεται την Κυριακή (22/10). Η Ουίπεστ θα φιλοξενήσει την Μεντιτεράνι (15.00). Ο Ολυμπιακός σε δυο αγώνες έχει έξι βαθμούς, η Βουλιαγμένη τρεις και Ουίπεστ, Μεντιτεράνι με ένα ματς δεν έχουν βαθμό.