Πρίμορατς Κότορ - Πανιώνιος 9-10: Μεγάλο διπλό δια χειρός Μοσκόφ - Μόνη πρώτη η Ορτίτζια

Ο Πανιώνιος με γκολ του Νικολά Μοσκόφ 33 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος κέρδισε μέσα στο Μαυροβούνιο την Πρίμορατς Κότορ με 10-9, για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro Cup.   

Πρίμορατς Κότορ - Πανιώνιος 9-10: Μεγάλο διπλό δια χειρός Μοσκόφ - Μόνη πρώτη η Ορτίτζια

Σημαντική εκτός έδρας νίκη για τον Πανιώνιο στη φάση των ομίλων του Euro Cup. Με τον Μαυροβούνιο Νικολά Μοσκόφ να κάνει μεγάλο ματς, η ομάδα της Νέας Σμύρνης κέρδισε 10-9 μέσα στο Κότορ την Πρίμορατς και είναι ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης.

Ο Πανιώνιος στο «καυτό» Κότορ μπήκε δυνατά, είχε το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου ήταν μπροστά με 4-2. Μέσα σε τρία λεπτά η Πρίμορατς με 3-0 σερί πέρασε μπροστά με 5-4 αλλά ο Πανιώνιος ήταν αυτός που στο ημίχρονο προηγούνταν (!) με δυο τέρματα του Μαυροβούνιου Νικολά Μοσκόφ (5-6).

Ο ίδιος, 2.51 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου έγραψε το 5-7 για τον Πανιώνιο που έπαιζε καταπληκτική άμυνα και έλεγχε τον αγώνα. Στο τέλος της περιόδου όμως δέχθηκε ένα 2-0 σε λιγότερο από ένα λεπτό και έτσι οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν (7-7).

Μάλιστα στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου πέρασαν και μπροστά (8-7), με τους Γκιουβέτση, Ουκρόπινα όμως να βάζουν ξανά σε θέση οδηγού τον «Ιστορικό» (8-9). Θρίλερ στο Κότορ με τον Νεμάνια Βίτσο να ισοφαρίζει εκ νέου (9-9, 2.50 πριν από το τέλος).

Ο Μαυροβούνιος άσος του Πανιωνίου, Νικολά Μοσκόφ ήταν αυτός που 33 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος έγραψε το 9-10 για την ομάδα της Νέας Σμύρνης που στη συνέχεια έβγαλε την άμυνα με παίκτη λιγότερο.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-3, 2-1, 2-3.

Πρίμορατς Κότορ: Κράλι, Μπργκούλιαν 1, Μάρκοβιτς 2, Γκόπτσεβιτς, Μίρσιτς, Λάμπι 1, Περόφ, Κάστροπ, Βίτσο 2, Βούτσκοβιτς 1, Τσέτκοβιτς, Στανόγιεβιτς 1, Ισλαΐμοβιτς.

Πανιώνιος: Γαλανίδης, Κοπελιάδης 2, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 1, Παπάκος, Γραμματικός, Καλαϊτζής, Μοσκόφ 5, Μουρίκης, Γούνας, Ουκρόπινα 2, Καπετανάκης, Λιμαράκης.

*Στο άλλο ματς του ομίλου (Δ’), η Ορτίτζια κέρδισε 12-11 εκτός έδρας την Τριέστε στον ιταλικό εμφύλιο και έκανε το δύο στα δύο.
Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες): 1. Ορτίτζια 6, 2. Πανιώνιος 3, 3. Πρίμορατς Κότορ 3, 4. Τριέστε 0.
Η επόμενη αγωνιστική (2/11): Ορτίτζια - Πρίμορατς Κότορ, Πανιώνιος – Τριέστε.