Προ Ρέκο - Ολυμπιακός 12-11: Ήττα στα σημεία από την πρωταθλήτρια Ευρώπης (highlights)

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 12-11 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο στην Ιταλία για την 3η αγωνιστική του Champions League. Στο δοκάρι το σουτ του Φουντούλη 26 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Προ Ρέκο - Ολυμπιακός 12-11: Ήττα στα σημεία από την πρωταθλήτρια Ευρώπης (highlights)

Πάλεψε μέσα στην Ιταλία ο Ολυμπιακός απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο αλλά ηττήθηκε 12-11 στα σημεία για την 3η αγωνιστική του Β’ ομίλου.

Θα μπορούσε η ομάδα του Κόλιανιν (πάλι δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Μάρτον Βάμος) όχι απλά να ισοφαρίσει στο τέλος με τον Φουντούλη (δοκάρι 26 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος) και να πάει το ματς στα πέναλτι, αλλά να κερδίσει στην κανονική διάρκεια και να κάνει τεράστιο βήμα για να βρεθεί στην επόμενη φάση.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταπληκτικός στο ξεκίνημα. Άμυνα εξαιρετική και στα ίσα αλλά και στον παίκτη λιγότερο, ενώ στην επίθεση κολύμπησε, έβγαλε κόντρες και με έναν πετυχημένο παραπάνω ήταν μπροστά 3-0! Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου αντέδρασαν, πήραν σφυρίγματα, εκμεταλλεύτηκαν τις ποινές τους, ο Ολυμπιακός… θόλωσε στον δικό του παραπάνω χωρίς λόγο και σε λιγότερο από τρία λεπτά δέχθηκε τρία γκολ (3-3).

Δυναμικά μπήκε ο Ολυμπιακός και στη δεύτερη περίοδο. Σε 63 δευτερόλεπτα σημείωσε δυο γκολ (3-5) και κράτησε αυτό το +2 (5-7), ακόμη και όταν η Προ Ρέκο ισοφάρισε σε 5-5. Έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν αλλά…πλήρωσε κάθε λάθος με τους Ιταλούς μέσα σε δυο λεπτά πάλι, όπως και στην πρώτη περίοδο, να σημειώνουν τρία γκολ (!) και να περνάνε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ. Μάλιστα ο Κοντέμι σε νεκρό χρόνο –όπως ο Χάλοκ στο τέλος της πρώτης περιόδου– ήταν αυτός που πέτυχε το 8-7.

Ο Κανέλα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έκανε το 9-7 αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα και ήταν αυτός που επέστρεψε με δυο γκολ στον παίκτη παραπάνω (9-9, Γκίλλας, Μπούσλιε), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Προ Ρέκο ξέφυγε ξανά με δυο γκολ (11-9), ο Ολυμπιακός έχασε διπλό παραπάνω, σε ένα διάστημα όπου οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καθαρό μυαλό αφού υπήρχε και κούραση. Ο Γενηδουνιάς με πέναλτι (το κέρδισε ο Νικολαΐδης μετά την ασίστ του Φουντούλη), 2.10 για το τέλος της τρίτης περιόδου μείωσε ξανά στο γκολ για τον Ολυμπιακό, που είχε ξανά χαμένο κρίσιμο παραπάνω για να ισοφαρίσει. Τουλάχιστον στο τέλος αυτής της περιόδου το σουτ του Ζαλάνκι σταμάτησε στο δοκάρι.

Έτσι μπήκαμε στην τελευταία περίοδο με τον Ολυμπιακό να έχει ευκαιρίες για να ισοφαρίσει αλλά ο Χάλοκ από τη θέση του φουνταριστού ήταν αυτός που πέτυχε το 12-10. Ακολούθησαν δυο χαμένοι παραπάνω για τον Ολυμπιακό που δεν μείωσε στο γκολ. Το σουτ του Ζάλανκι σταμάτησε στο δοκάρι για την Προ Ρέκο σε επίθεση με παραπάνω, αλλά οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να σκοράρουν και είχαν μεγάλο πρόβλημα στον παραπάνω. Είναι χαρακτηριστικό πως το 4/6 (μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου) έγινε 4/13 με την ομάδα του Πειραιά να πετάει στα σκουπίδια τις ποινές που κέρδισε.

Ο αρχηγός Ντίνος Γενηδουνιάς με τέρμα από την περιφέρεια μείωσε σε 12-11 (1.33 για το τέλος) και ήταν αυτός που έδωσε τη λύση. Βγήκε στη συνέχεια η άμυνα, ο Ολυμπιακός πήγε να φύγει στην κόντρα αλλά το ματς διεκόπη αφού ο Ντι Φούλβιο δεν αισθανόταν καλά και πέρασε εκτός πισίνας (1.03 για το φινάλε).

Ο Ολυμπιακός κέρδισε ποινή, ο Φουντούλης εκτέλεσε αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε στα χέρια των παικτών της Προ Ρέκο που κέρδισε και έκανε το τρία στα τρία στον όμιλο.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 5-4, 3-3, 1-1.

ΠΡΟ ΡΕΚΟ: Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Ζάλανκι 2, Κανέλα 1, Γιάνγκερ 1, Φοντέλι 2, Πρεσιούτι, Ετσενίκε, Κοντέμι 3, Κάκαρης, Ιόκι, Χάλοκ 2, Νέγκρι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπίγιατς, Λόντσαρ 1, Γκίλλας 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε 1, Αλαφραγκής 1, Δήμου, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ