Ολυμπιακός - Γιουγκ 4-3 πέναλτι (12-12 κανονική διάρκεια): Πήρε το θρίλερ ο Θρύλος (highlights)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-3 της Γιουγκ στα πέναλτι στον Πειραιά και μπήκε με το δεξί στη φάση των ομίλων του Champions League. Ήρωας στο τέλος ο Κροάτης κίπερ Μάρκο Μπίγιατς.

Ολυμπιακός - Γιουγκ 4-3 πέναλτι (12-12 κανονική διάρκεια): Πήρε το θρίλερ ο Θρύλος (highlights)

Ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 9-4 από τη Γιουγκ μέσα στον Πειραιά, επέστρεψε και πήρε μια πολύτιμη νίκη στα πέναλτι με 4-3 (12-12 κανονική διάρκεια) στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League.

Η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, με τη νίκη που πήρε στα πέναλτι, έβαλε στο σακούλι δυο βαθμούς ενώ οι Κροάτες πήραν έναν.

Η ουσία είναι πως οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας πρωταγωνιστή στα πέναλτι τον Μάρκο Μπίγιατς. Ο Κροάτης δεν ήταν καλός στο παιχνίδι και σωστά έγινε αλλαγή από τον Κόλιανιν, ο οποίος μετά τις πρώτες εκτελέσεις (καθόταν ο Ζερδεβάς κάτω από τα δοκάρια) τον έριξε ξανά στη μάχη και ο Κροάτης τερματοφύλακας τον δικαίωσε, χαρίζοντας την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του Πειραιά, αποκρούοντας τα πέναλτι των Καμπάνας, Ντάουμπε!

Κάκιστο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό σε άμυνα και επίθεση. Δέχθηκε τέσσερα γκολ στην πρώτη περίοδο αφού δεν λειτούργησε ούτε η άμυνα, ούτε ο Μπίγιατς. Στην επίθεση, ο Ολυμπιακός γύρισε την μπάλα και βρήκε τον δρόμο για να… σπάσει τη ζώνη των Κροατών. Πήρε τις ποινές (4) αλλά τις πέταξε όλες στα σκουπίδια. Με 0/4 στον παίκτη παραπάνω και την άμυνα να δέχεται 4 γκολ, ο Ολυμπιακός ήταν πίσω με 4-1 απέναντι στη Γιουγκ που είναι πιο έτοιμη και έχει ρυθμό, αφού έχει δώσει επίσημα παιχνίδια.

Αυτό φάνηκε ακόμη περισσότερο στη δεύτερη περίοδο. Η Γιουγκ έκλεψε μπάλες, έβγαλε κόντρες, κυνήγησε το γρήγορο πόλο απέναντι σε έναν βαρύ και ασήκωτο Ολυμπιακό που δέχθηκε τέσσερα γκολ σε αυτό το οκτάλεπτο. Με έναν πετυχημένο παραπάνω (Αλαφραγκής) η ομάδα του Πειραιά μείωσε σε 3-5 αλλά ακολούθησε ένα 3-0 σερί της Γιουγκ (!) με την άμυνα του Ολυμπιακού να μην υπάρχει ενώ και ο Μπίγιατς με 27% στις αποκρούσεις πέρασε εκτός και μπήκε στη θέση του ο Μάνος Ζερδεβάς. Ο Φουντούλης στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου μείωσε σε 8-4.

Με χαμένο παραπάνω ξεκίνησε το τρίτο οκτάλεπτο για τον Ολυμπιακό που θα μπορούσε να μειώσει σε 8-5. Όχι δεν έγινε το 8-5 αλλά η Γιουγκ πέτυχε το 9-4 για τους Κροάτες, με τον Ολυμπιακό όμως να βρίσκει δυο γκολ από τους Παπαναστασίου, Γκίλλα και να μειώνει στα τρία τέρματα (9-6). Ο νεαρός άσος Νίκος Γκίλλας με ένα κλέψιμο και γκολ στην κόντρα, πήγε το ματς στα δύο γκολ (8-10, 3.31 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου) και ακολούθησε ένα ακόμη τέρμα στην κόντρα του Φουντούλη (κλέψιμο και πάσα του Γενηδουνιά) για το 9-10 (2.58 πριν από το τέλος της περιόδου). Το ματς πήρε φωτιά, οι «ερυθρόλευκοι» ξύπνησαν, έπαιξαν σκληρά και έβγαλαν ζωντάνια, φρεσκάδα και έπαιξαν με μυαλό στον παραπάνω. Ο Φουντούλης ισοφάρισε με γκολ στον έξτρα παίκτη με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει το ποσοστό του στο 4/9 ενώ είχε ξεκινήσει με 0/4!

Ο Ολυμπιακός πέρασε και μπροστά για πρώτη φορά (11-10), με τον Γιάννη Φουντούλη να σκοράρει με πέναλτι που κέρδισε ο Λούκα Λόντσαρ. Απάντησε άμεσα η Γιουγκ με τον πολύπειρο Μάρο Γιόκοβιτς (11-11), σε ένα σημείο όπου όπου είναι λογικό υπήρχε κούραση, άγχος και νευρικότητα. Είχαν και οι δυο ομάδες τις στιγμές τους για να περάσουν μπροστά. Ο Νικολαΐδης κέρδισε αποβολή και ο Ολυμπιακός έπαιξε έναν κρίσιμο παραπάνω αλλά χάθηκε η επίθεση (3.40 για το τέλος). Μάλιστα ο σπουδαίος Ρίνο Μπούριτς με ένα φανταστικό τέρμα από την περιφέρεια έγραψε το 11-12 με τη Γιουγκ να απαντάει και να περνάει εκ νέου μπροστά.

Ο Παπαναστασίου αυτή τη φορά στον παίκτη παραπάνω σκόραρε και ισοφάρισε σε 12-12 (2.44 πριν από τη λήξη). Δυο λεπτά πριν από το τέλος η Γιουγκ είχε διπλή χαμένη ευκαιρία στον παίκτη παραπάνω (Λάζιτς, Γιόκοβιτς) και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κέρδισε την αποβολή και ο Κόλιανιν κάλεσε τάιμ άουτ. Η επίθεση δεν ήταν καλή και χάθηκε η ευκαιρία αλλά στη συνέχεια η Γιουγκ έχασε την μπάλα.

Το σουτ του Φουντούλη, 30'' πριν από το τέλος σταμάτησε στο δοκάρι ενώ στη συνέχεια το σουτ του Λάζιτς πέρασε άουτ και το ματς κρίθηκε στα πέναλτι.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ντάουμπε 0-1

Γενηδουνιάς μπλόκαρε ο Πόπαντιτς

Γιόκοβιτς 0-2

Φουντούλης 1-2

Μπούριτς 1-3

Παπαναστασίου 2-3

Ζούβελα δοκάρι

Δήμου 3-3

Καμπάνας μπλόκαρε ο Μπίγιατς

Νικολαΐδης δοκάρι

Ντάουμπε απέκρουσε ο Μπίγιατς

Γενηδουνιάς 4-3

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 3-4, 6-2, 2-2. πέναλτι: 4-3.

Ολυμπιακός (Χρβόγε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 5, Γκίλλας 2, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 3, Ζερδεβάς.

Γιουγκ (Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ): Πόπαντιτς, Ζβόνο, Μοζάρα, Λάζιτς 3, Γιόκοβιτς 3, Βουκόγιεβιτς 1, Ντάουμπε 1, Καμπάνας, Κρζιτς, Μπούριτς 2, Γκργκούρεβιτς 1, Ζούβελα 1, Γιούρισιτς.