Ο Ολυμπιακός και το back to back

Ο Θρύλος του Θοδωρή Βλάχου κυνηγάει φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που εδώ και μια εικοσαετία έχει πετύχει μόνο η πανίσχυρη Προ Ρέκο.

Ο Ολυμπιακός και το back to back

Από την Ιταλία, εκεί όπου τρέλανε όλο τον κόσμο τον περασμένο Ιούνιο, ξεκινά την προσπάθεια να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες ήταν κατά γενική ομολογία οι καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν που πέρασε και πανάξια στο τέλος ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Για τη νέα αγωνιστική περίοδο, εκτός από το νταμπλ στην Ελλάδα, ο πρώτος στόχος για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού στην Ευρώπη είναι η πρόκριση στο final 8 που θα διεξαχθεί στο Αννόβερο. Από εκεί και πέρα, στη Γερμανική πόλη ο Θρύλος, θα «κυνηγήσει» κάτι που την τελευταία 20ετία έχει πετύχει μόνο η Προ Ρέκο! Η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης που πριν από λίγους μήνες, αν και λίγοι το περίμεναν, «γονάτισε» μπροστά στην αρμάδα του Θοδωρή Βλάχου είναι ο μοναδικός σύλλογος στο πόλο ανδρών που έχει κάνει back to back στο Τσάμπιονς Λιγκ την τελευταία 20ετία!

Οι Ιταλοί πανηγύρισαν δυο σερί «κούπες» το (2007, 2008) κάτι που στο παρελθόν έχουν πετύχει άλλες πέντε ομάδες. Οι Παρτιζάν (1966, 1967 και 1975, 1976), Σπαντάου (1986, 1987), Μλάντοστ (1990, 1991), Γιάντραν Σπλιτ (1992, 1993) και Ποζίλιπο (1997, 1998). Μάλιστα η Μλάντοστ είναι και ο μοναδικός σύλλογος στην Ευρώπη που έχει κατακτήσει τρία σερί Ευρωπαϊκά (1968, 1969, 1970) σε μια εποχή βέβαια όπου δεν συμμετείχαν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τόσες πολλές ομάδες.

Η ουσία είναι πως τα τελευταία 20 χρόνια, μόνο η Προ Ρέκο έχει κάνει το back to back και η αμέσως προηγούμενη ήταν και πάλι ομάδα της Ιταλίας. Ο λόγος για τη σπουδαία Ποζίλιπο. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως κάθε άλλο παρά εύκολο είναι να διατηρηθεί ο Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη σερί σεζόν. Βέβαια όπως απέδειξαν πέρσι οι «ερυθρόλευκοι» τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να υπάρχει πλάνο, όρεξη, διάθεση και πίστη για διάκριση και κατάκτηση τίτλων.