Προκρίθηκε στους ομίλους ο ΝΟ Βουλιαγμένης

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες στον Γ' Όμιλο της Προκριματικής φάσης του Champions League πόλο Ανδρών, στην Οραντέα της Ρουμανίας, πέτυχε ο ΝΟ Βουλιαγμένης, η οποία  στη φάση των Ομίλων των «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Προκρίθηκε στους ομίλους ο ΝΟ Βουλιαγμένης

Η ομάδα του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς επιβλήθηκε με 14-12 της κροατικής Πριμόριε Ριέκα, έφτασε τους 6 βαθμούς και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ορτίτζια επί της Οραντέα (14-7), εξασφάλισε και μαθηματικά το «εισιτήριο» για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε συλλογικό επίπεδο.

Ως εκ τούτου η αναμέτρηση (τελευταία) της Κυριακής (10/09, 11:45) απέναντι στην «οικοδέσποινα», Οραντέα, αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα για το ΝΟΒ.

Με φόρα από τη χθεσινή του νίκη κόντρα στην ιταλική Ορτίτζια, ο ΝΟΒ ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις την αναμέτρηση κόντρα στην Πριμόργιε, αφού προηγήθηκε με 5-1 στο πρώτο οκτάλεπτο και 8-4 στο ημιπχσονο. Το σκηνικό άλλαξε, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο όταν οι Κροάτες κατάφεραν να «ροκανίσουν» τη διαφορά. Με γκολ του νεαρού Σπάχιτς η Βουλιαγμένη ειπχε προηγηθεί και με νταμπλ σκορ (10-5) στο τρίτο λεπτό της τρίτης περιόδου. Όμως κάπου εκεί επήλθε χαλάρωση με αποτέλεσμα η Ριέκα να μειώσει σε 10-9. Το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με γκολ του Αριστείδη Χαλυβόπουλου (κορυφαίου του ΝΟΒ με 4 γκολ) στα 32 δευτερόλεπτα. Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης έγινε μάχη, αλλά ουδέποτε η Πριμόργιε κατάφερε να ισοφαρίσει.

ΠΡΙΜΟΡΓΙΕ ΡΙΕΚΑ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 12-14

Οκτάλεπτα: 1-5, 3-3, 5-3, 3-3.

ΠΡΟΜΟΡΓΙΕ ΡΙΕΚΑ: Κούμπρανιτς, Λούκα Μπάμπιτς 1, Κάντιβετς 1, Ντόνικτς, Μπρούμπνιακ 4, Μπργκούλιαν 2, Κούμπρανιτς, Κάρλο Μπάμπιτς, Μπούρμπουραν 1, Τε Ρίελ 1, Κρίπα 1, Πάπαριτς 1, Τζούριτς.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 4, Σπάχιτς 1, Καλογερόπουλος 2, Αλμύρας 1, Ούμποβιτς 2, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ 1, Καστρινάκης, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Κωνσταντόπουλος, Ανδρεάδης.