Champions League: Νέα ήττα και αποκλεισμός για τον Απόλλωνα Σμύρνης

Ο Απόλλων Σμύρνης ηττήθηκε 12-10 από τον Ερυθρό Αστέρα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League, ενώ θα συνεχίσει πλέον την πορεία του στο Euro Cup.

Champions League: Νέα ήττα και αποκλεισμός για τον Απόλλωνα Σμύρνης

Την ήττα γνώρισε ο Απόλλων Σμύρνης και στο δεύτερο παιχνίδι του στον Α’ προκριματικό Όμιλο του Champions League.

Ο σύλλογος δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (12-10) και έχασε έτσι κάθε ελπίδα για πρόκριση στη φάση των Ομίλων του θεσμού. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη οι υπόλοιποι δύο αγώνες του στον Όμιλο του Αννόβερου αποκτούν διαδικαστικό χαρακτήρα, ενώ ο Απόλλων θα μετακινηθεί, πλέον, στο Euro Cup.

Σε ένα ματς με εντάσεις, η «ελαφρά ταξιαρχία» βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ, ενώ έχει και παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών Μπαλανέσκου (Ρουμανία) και Ματιγιάσεβιτς (Μαυροβούνιο). Αποκορύφωμα ήταν η φάση της απόφασης για ποινή σε βάρος του Νίκου Γαρδίκα και μετά η αποβολή με αντικατάσταση για διαμαρτυρία στα 3:19 πριν από το τέλος, με το σκορ 12-10 σε βάρος του Απόλλωνα. Δευτερόλεπτα μετά είδε την κόκκινη κάρτα και ο προπονητής Νίκος Δεληγιάννης.

Ο Απόλλων Σμύρνης προηγήθηκε 2-1 και 5-4, με τον Ερυθρό Αστέρα να προσπερνά με 7-5, να ανοίγει τη διαφορά στο 11-6 και να έχει διαφορά τεσσάρων γκολ (12-8) στο τέλος της 3ης περιόδου. Ο Απόλλων μείωσε σε 12-10, στα 3:53 πριν από το τέλος, με το σκορ να μένει αναλλοίωτο μέχρι το τέλος.

Επόμενο παιχνίδι για το σύλλογο είναι το σημερινό με αντίπαλο την ουγγρική Χόνβεντ (18:00) και την Κυριακή (10/9) στις 11:30 θα αναμετρηθεί με την Μπαρτσελόνα.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 12-10

Οκτάλεπτα: 3-2, 6-4, 3-2, 0-2.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Φιλίποβιτς): Μίσοβιτς, Μπούρσατς, Γκάγιτς, Μάρκοβιτς 1, Σούμποτιτς 1, Βάσιτς 2, Γγκογκόφ 3, Μπασάρα, Βουκίσεβιτς 2, Λούκας 1, Ντάνκοβιτς, Ράντοβιτς 2, Ιβάνοβιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος 3, Δίπλαρος 2, Σουσιασβίλι 2, Χονδροκούκης, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 1, Τόττης, Καβουσανός.