Άγγελος Βλαχόπουλος στο «ΦΩΣ»: «Διέλυσε τη μητέρα μου το αμάξι, είμαι με Μπαρτζώκα»

Συγκλονιστικός στο «ΦΩΣ» ο Άγγελος Βλαχόπουλος για τη μητέρα του στην εντατική, την πρόταση του Μιχάλη Κουντούρη να γυρίσει στον Ολυμπιακό, την κακή σχέση Φιλίποβιτς- Μιλάνοβιτς, μέχρι και για Μπαρτζώκα και Σλούκα.

Άγγελος Βλαχόπουλος στο «ΦΩΣ»: «Διέλυσε τη μητέρα μου το αμάξι, είμαι με Μπαρτζώκα»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Αποκαλυπτικός Άγγελος Βλαχόπουλος. Πρώτη φορά τα λέει αυτά για το δυστύχημα της μητέρας του που είναι 18 μέρες στην εντατική, για την Εθνική και το Παγκόσμιο, για τον Κουντούρη που του έκανε πρόταση να γυρίσει στον Ολυμπιακό, για την κακή σχέση του Φιλίποβιτς με τον προπονητή του Ολυμπιακού, μέχρι και για τους Μπαρτζώκα και Σλούκα. Μιλάμε για τον αρχηγό της ομάδας που έχει φτάσει 2 σερί χρονιές στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μου έκαναν εντύπωση επίσης αυτά που λέει για δύο αστέρια της νέας γενιάς του πόλο, τον Κάκαρη και τον Νικολαΐδη.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 12/7/2023

Πώς είναι η μητέρα σου;

Σταθερά, είναι 18η μέρα στην εντατική.

Τι έγινε; Πώς έγινε;

Είναι στη δικογραφία αυτά, δεν ξέρω αν πρέπει να τα πω. Γράψε μόνο όσα επιτρέπονται. Γύριζε η μητέρα μου στο σπίτι από έναν δρόμο που τον είχε κάνει πολλές φορές, πέρασε ένας νεαρός- δεν θα πω τι και πώς- και τη χτύπησε. Τη διέλυσε.

Αυτός έπαθε τίποτα;

Ένα κάταγμα στο χέρι μόνο.

Η μητέρα σου τι έπαθε;

Τα έσπασε όλα. Συντριπτικά κατάγματα στα πόδια, το ένα κόκκαλο ήταν έξω από το πόδι της, έσπασε επίσης τα πλευρά, τρύπησε ο πνεύμονας από ένα σπασμένο πλευρό, έσπασε την κλείδα, τον δεξί ώμο, όλο το αριστερό χέρι, τον βραχίονα, τον αγκώνα, τον καρπό, επίσης κάταγμα στον αυχένα, τρία αιματώματα στο κεφάλι, συντριπτικά κατάγματα κάτω από το γόνατο.

Φοβερό, λυπάμαι.

Ο δικηγόρος λέει ότι έπρεπε να τρέχει με πάρα πολλά χιλιόμετρα ο άλλος. Τη χτύπησε στο πίσω μέρος και μετατοπίστηκε το αμάξι, χτύπησε πάνω σε ένα δέντρο, διπλή σύγκρουση δηλαδή.

Επικοινωνεί η μητέρα σου;

Όχι. Την Πέμπτη της έκοψαν λίγο τα φάρμακα της καταστολής και κατάλαβε αυτά που της έλεγα, την έβλεπα στα μάτια. Όμως το Σάββατο πάλι την έβαλαν σε βαριά καταστολή.

Έχει γλιτώσει τη ζωή της;

Ο τρυπημένος πνεύμονας κλείνει, τα αιματώματα στο κεφάλι κάπως κλείνουν, αλλά παραμένει στην εντατική με αναπνευστήρα, με μηχανική υποστήριξη. Όσο είναι στην εντατική δεν μπορώ να σου πω ότι ξέφυγε από τον κίνδυνο.

Πόσων ετών είναι;

Είναι 56. Δεν ξέρω αν μπορείς να γράψεις δύο ονόματα στον «Ευαγγελισμό» που θέλω να ευχαριστήσω δημόσια.

Και βέβαια.

Ο ένας είναι ο διευθυντής της Ορθοπεδικής κ. Ζουρμπάκης, που όλες τις επεμβάσεις αυτός τις έχει κάνει. Και, επίσης, ευχαριστώ τον διοικητή κ. Γρηγορόπουλο. Έχουν στηρίξει τη μητέρα μου.

Τα έχεις ξαναπεί αυτά;

Όχι. Δεν ήθελα να απασχολώ...

Παιδί μου, καλά κάνεις και τα λες γιατί μπορεί να νόμιζαν κάποιοι ότι ήταν δικαιολογία για να μην πας με την Εθνική στο Παγκόσμιο.

Δεν με ενδιαφέρει. Ο προπονητής μας, ο Θόδωρος Βλάχος, ξέρει. Και οι συμπαίκτες μου ξέρουν. Με έπαιρναν και από την Αμερική και μου έδειχναν τεράστιο ενδιαφέρον για το δράμα που περνάμε. Ήθελαν πολύ ως και την τελευταία στιγμή να πάω στο Παγκόσμιο μαζί τους, αλλά καταλαβαίνουν. Και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο κ. Γιαννόπουλος, έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Μου έλεγε ότι ακόμα και την τελευταία στιγμή θα άλλαζε τα εισιτήρια για να πάω με την Εθνική. Αλλά πάνω από όλα έδειξαν κατανόηση και το άφησαν πάνω μου να αποφασίσω τι θα κάνω.

Δύσκολη απόφαση;

Έχω δείξει τόσα χρόνια πόσο αγαπάω την Εθνική. Ήθελα όμως να είμαι κοντά στη μητέρα μου, όταν ανοίγει τα μάτια της να με βλέπει.

Το μυαλό μου όση ώρα σε ακούω πήγε στον Τσιτσιπά που σκυλόβριζε τη μάνα του στο γήπεδο μπροστά στις κάμερες. Θέλεις να το σχολιάσεις; Αν δεν θέλεις, το σέβομαι.

Είναι διαφορετική η κατάσταση. Είναι πιο νέος, πιο ένθερμος, όμως προσωπικά δεν θα το έκανα ποτέ αυτό που έκανε. Δεν μου άρεσε καθόλου όταν το είδα. Αν έχεις κάτι με την οικογένειά σου, το συζητάς πριν ή μετά το ματς, όχι να σε βλέπει όλος ο κόσμος.

Τι προβλέπεις για την Εθνική; Θα μπορέσουμε ποτέ να ξαναφτάσουμε στον Τελικό;

Ναι, θεωρώ ότι είμαστε στις τοπ ομάδες. Αν κάνουμε 2 καλά παιχνίδια, θα είμαστε σίγουρα στην τετράδα.

Είμαστε τόσο δυνατοί;

Πιστεύω πολύ στην Εθνική ομάδα. Είναι πολύ καλοί παίκτες και τα νέα παιδιά τα πιστεύω πολύ.

Γιατί η Προ Ρέκο παίρνει 2 σερί χρονιές το Τσάμπιονς Λιγκ με εσάς στον τελικό;

Πέρυσι χάσαμε στα πέναλτι. Ήταν δύσκολη χρονιά, αλλάξαμε 3 προπονητές. Φέτος είχαμε κάποιες αποχωρήσεις παικτών λίγο πριν από το φάιναλ έιτ.

Γιατί;

Αυτό δεν το ξέρουμε ούτε εμείς. Διώξανε το πιο μεγάλο όνομα της ομάδας μας, τον Μάντιτς, λίγο πριν από το φάιναλ έιτ.

Γιατί, ρε παιδί μου; Σας χρωστάνε;

Όχι, όχι. Είναι εντάξει οικονομικά. Είπαν ότι έγινε για αγωνιστικούς λόγους.

Σίγουρα σάς πληρώνουν;

Είναι εντάξει. Νέα ομάδα, μόνο στον υγρό στίβο έχει τμήματα, δεν έχει ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Πρόεδρος είναι ο Σάπιτς, από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχουν περάσει στην Ιστορία του πόλο. Είναι δήμαρχος Βελιγραδίου. Υπάρχουν εταιρείες κατασκευαστικές και μεγάλοι χορηγοί που στηρίζουν οικονομικά αυτήν την ομάδα.

Και πήρατε τον Φιλίποβιτς για τη νέα χρονιά.

Ναι, έχει κλείσει.

Διάβασες τι μου είπε ο Χριστόδουλος Κολόμβος σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη;

Τη διάβασα.

Τα ήξερες αυτά για την κάκιστη σχέση του Φιλίποβιτς με τον προπονητή του Ολυμπιακού;

Τα ήξερα ναι. Μιλάω με τα παιδιά συνέχεια. Είναι κολλητοί μου οι περισσότεροι.

Ο Κολόμβος δεν ήθελε να το πει, αλλά το όλο πρόβλημα ξεκίνησε από μία άδεια που πήρε ο Φιλίποβιτς και δεν ήθελε ο προπονητής να τη δώσει.

Το γνωρίζω. Εκεί δημιουργήθηκε το πρώτο ρήγμα.

Τι άποψη έχεις εσύ;

Για εμένα έκανε το σωστό ο παίκτης. Τον κάλεσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, αν έλειπε 2 μέρες δεν θα γινόταν τίποτα. Για ποιο λόγο αντέδρασε ο προπονητής, για να μείνει ο Φιλίποβιτς να δει το Ολυμπιακός - Παλαιό Φάληρο; Θα έπρεπε να καταλάβει ο Μιλάνοβιτς ότι ήταν τιμή για τον παίκτη και για τον Ολυμπιακό, άρα και για τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Εγωισμός λοιπόν.

Υπήρχε εγωισμός σίγουρα.

Επηρέασε αυτή η κακή σχέση που μετά δεν φτιάχτηκε ποτέ; Έτσι μου είπε ο Κολόμβος.

Έπαιξε ρόλο, ναι. Και ο παίκτης χάνει το μυαλό του και ο προπονητής χάνει το μυαλό του. Και η ομάδα επηρεάζεται.

Τι γνώμη έχεις για τον Μιλάνοβιτς; Τον έδιωξε τελικά ο Ολυμπιακός.

Τον είχα πέρυσι προπονητή στη Νόβι για 3 μήνες.

Τι γνώμη έχεις;

Είναι καλός στην ψυχολογία, στο να μεταφέρει πράγματα, με εμάς δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Αλλά μόνο 3 μήνες δεν είναι αρκετό διάστημα. Και ο Ολυμπιακός πήγαινε σούπερ φέτος για 3 μήνες. Μέχρι τα Χριστούγεννα όλοι έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για το Τσάμπιονς Λιγκ! Ήταν πρώτος στον όμιλο, είχε νικήσει και την Προ Ρέκο.

Θύμισέ μου πόσα σου έδωσε η Νόβι Μπέογκραντ παραπάνω από αυτά που σου έδινε ο Ολυμπιακός για να γυρίσεις στον Πειραιά.

Η Νόβι μου έδωσε 50% παραπάνω από τον Ολυμπιακό.

Το έχεις πάντα στο μυαλό σου να γυρίσεις;

Ναι, μίλησα και στο φάιναλ έιτ για αυτό με τον πρόεδρο!

Ποιον πρόεδρο;

Τον Μιχάλη Κουντούρη.

Για να γυρίσεις αυτό το καλοκαίρι;

Ναι.

Το έχεις ξαναπεί αυτό;

Όχι. Θα ερχόμουν με λιγότερα λεφτά φυσικά από όσα παίρνω στη Νόβι. Είπαμε και οι δύο ότι στα λεφτά θα τα βρούμε, ξέραμε πού θα κυμαινόταν το ποσό. Αλλά δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. Του εξήγησα ότι δεν μπορώ να σπάσω το συμβόλαιο, είμαι και ο αρχηγός της ομάδας. Δεν έχω παράπονο από τη Νόβι και θα ήταν πολύ δύσκολο να τους πιέσω. Με τον Μιχάλη Κουντούρη έχω ιδιαίτερη σχέση. Φαντάσου, χθες με πήρε τηλέφωνο να μάθει πώς είναι η μητέρα μου. Τον εκτιμώ πάρα πολύ. Και ως πρόεδρο για τη δουλειά που κάνει και ως άνθρωπο. Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που μεσολαβούν και εκτιμώ, όπως ο κ. Χρίστος Χρυσάνθης.

Πότε τελειώνει το συμβόλαιό σου με την Νόβι;

Σε 2 χρόνια.

Πόσων ετών θα είσαι τότε;

Θα είμαι 33 στα 34.

Ο Κολόμβος έκανε το μεγαλύτερο οικονομικά συμβόλαιό του στην Τουρκία μέχρι τα 39!

Έχει ανέβει γενικώς η ηλικία στο πόλο τα τελευταία χρόνια. Ο Περόνε στα 37 του είναι στην Μπαρτσελονέτα και στην Εθνική Ισπανίας.

Γιατί τα 2 τελευταία χρόνια ενώ ο Ολυμπιακός έχει ρίξει λεφτά στο πόλο, δεν πάει καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Φέτος είχε την ατυχία με τον Κολόμβο και το πρόβλημα υγείας που πέρασε. Με έναν φουνταριστό μόνο το παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό. Πέρυσι μετά τη μέση της σεζόν η ομάδα έκανε μεγάλη κοιλιά. Συν το ότι οι άλλες ομάδες πλέον έχουν ανεβάσει τα μπάτζετ και έχουν φτιάξει καλά σύνολα.

Μήπως έπρεπε ο Ολυμπιακός να επενδύσει στον Δεληγιάννη;

Ο Νίκος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στον Απόλλωνα. Όμως δεν ξέρω τι δέσμευση έχει με το συμβόλαιό του εκεί. Γνωρίζω τον Κόλιανιν, τον θεωρώ καλή επιλογή, καλά έκανε ο Ολυμπιακός, είναι πολύ καλό παιδί.

Λόντσαρ;

Καλή μεταγραφή, καλός φουνταριστός και καλό παιδί. Μετράει να έχεις καλούς χαρακτήρες, γιατί ο Ολυμπιακός θέλει να κτίζει ομάδες που να έχουν χημεία. Νομίζω πάντως ότι ο Νικολαΐδης είναι η καλύτερη προσθήκη φουνταριστού στον Ολυμπιακό και όχι ο Λόντσαρ!

Ενδιαφέρον αυτό που λες. Πες μου τώρα κάτι άλλο: Το μεγαλύτερο ταλέντο στο ελληνικό πόλο είναι ο Κάκαρης; Πρώτος Έλληνας που πάει στην Προ Ρέκο.

Δεν είναι μόνο το ταλέντο, είναι και η δουλειά. Υπάρχουν ταλέντα, ο Γκίλλας, ο Χαλυβόπουλος, όμως ο Κάκαρης έχει δουλέψει πάρα πολύ και ανταμείβεται για αυτό.

Τι σημαίνει να πας στην Προ Ρέκο σε τέτοια ηλικία;

Είναι σαν να πηγαίνει νέος Έλληνας ποδοσφαιριστής στη Μάντσεστερ Σίτι!

Θέλω τη γνώμη σου και για το θέμα του Σλούκα. Παρακολουθείς;

Παρακολουθώ πολύ μπάσκετ. Ο Μπαρτζώκας έχει αποδείξει ποιος είναι και τι δουλειά κάνει. Θεωρώ ότι ο Σλούκας έχει κάνει κάποια λάθη. Από το μίτινγκ που έκανε με τους Αγγελόπουλους, από το μίτινγκ που ζήταγε με τον προπονητή... Δεν μπορεί προπονητής να πει σε παίκτη «θα παίζεις 30 λεπτά». Είμαστε αθλητές, πρέπει να το αποδεικνύουμε ότι το αξίζουμε μέσα στο γήπεδο. Εγώ θεωρώ ότι ο Μπαρτζώκας είχε δείξει εμπιστοσύνη στον Σλούκα γιατί έπαιρνε συνεχώς τις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις. Του έδινε τη μπάλα όταν «έκαιγε». Καθώς είναι τέτοιος παίκτης. Κατ' εμέ είναι ο καλύτερος γκαρντ στην Ευρώπη.

Θέλει έναν παικταρά τώρα σκόρερ ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ;

Θέλει 2 σκόρερ. Όχι μόνο έναν. Έχασε τους 2 σκόρερ του. Πάντως πιστεύω ότι θα έχει μεγαλύτερο ρόλο ο Πίτερς που εμένα μου αρέσει, είναι παίκτης που κοιτάει το καλό της ομάδας. Διάβασα για τον Χάουαρτ της Μπασκόνια, τον θεωρώ πολύ καλό παίκτη.