Ράντοβιτς: «Μόλις έλυσα το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε η Γιαντράν»

Ο Τζούρο Ράντοβιτς έκανε για πρώτη φορά δηλώσεις μετά το «διαζύγιο» με τον Ολυμπιακό και την υπογραφή νέου συμβολαίου με τη Γιαντράν Σπλιτ.

Ράντοβιτς: «Μόλις έλυσα το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε η Γιαντράν»

Ο διεθνής Μαυροβούνιος άσος είχε συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά για ακόμη έναν χρόνο αλλά το έλυσε και θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γιαντράν Σπλιτ.

Θυμίζουμε πως ο Τζούρο Ράντοβιτς υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες μεταγραφές του καλοκαιριού του 2021 (είχε υπογράψει συμβόλαιο για τρία χρόνια) για την ομάδα του Πειραιά.

Τότε όμως ήρθε η τιμωρία από την Παγκόσμια Ομοσπονδία που κράτησε εκτός τον Ράντοβιτς για περίπου δυο έτη, λόγω παραβίασης κανόνων ντόπινγκ (δυο φορές δεν συμπλήρωσε το έγγραφο με το οποίο γνωστοποιεί την τοποθεσία όπου διαμένει και παρά τις εξηγήσεις που έδωσε τιμωρήθηκε).

Τελικά ούτε φέτος θα τον δούμε με τα ερυθρόλευκα αφού όπως είχαμε αναφέρει εδώ και λίγες ημέρες δεν θα γυρίσει στον Πειραιά.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την επιλογή του νέου συλλόγου. Μόλις έλυσα το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε η Γιαντράν Σπλιτ και συμφωνήσαμε εύκολα. Οι άνθρωποι του Σπλιτ μου παρουσίασαν ένα φιλόδοξο σχέδιο. Έχουν γίνει κι άλλες μεταγραφές και στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τον τίτλο στην Κροατία και να κάνουμε κάτι σημαντικό στην Ευρώπη» τόνισε ο Ράντοβιτς και συμπλήρωσε: «Τα τελευταία δύο χρόνια δεν ήταν καλά για μένα και ήθελα να παίξω σε μια ομάδα που μπορεί να είναι ανταγωνιστική στη μεγάλη ευρωπαϊκή σκηνή.

Νομίζω ότι έκανα τη σωστή επιλογή και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε και να δείξω τις δυνατότητές μου. Πιστεύω στον εαυτό μου περισσότερο από ποτέ. Δεν μου λείπει η αυτοπεποίθηση. Τώρα θέλω απλώς να απολαύσω το παιχνίδι.

Στόχος είναι να συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα πριν από την τιμωρία μου και αυτό θα κάνω. Θα κάνω ένα βήμα μπροστά στην καριέρα μου. Ανυπομονώ για νίκες και τρόπαια. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα να πετύχει τους στόχους της που είναι μεγάλοι για τη νέα χρονιά».

Φυσικά ο Μαυροβούνιος αριστερόχειρας άσος μίλησε και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα, όπου και αναμένεται να τον δούμε ξανά με το σκουφάκι της εθνικής ομάδας της πατρίδας του. «Δεν είχαμε ικανοποιητικά αποτελέσματα σε προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις και θέλουμε αυτό να αλλάξει. Προσωπικά, περιμένω πολλά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπως και οι συμπαίκτες μου. Πρέπει να πιστέψουμε στις δικές μας ικανότητες, να δώσουμε ό,τι έχουμε και να είστε οι σωστοί σε κάθε αγώνα» είπε ο Ράντοβιτς.

Το Μαυροβούνιο είναι σε όμιλο με Ισπανία, Σερβία και Νότια Αφρική. Η πρώτη ομάδα από κάθε γκρουπ πηγαίνει απευθείας στα προημιτελικά, η δεύτερη και η τρίτη θα παίξουν σε νοκ άουτ αγώνες για την είσοδο στα προημιτελικά. «Είναι ένας δύσκολος όμιλος και οι πιθανοί αντίπαλοι στη φάση νοκ άουτ είναι επίσης δύσκολοι, αλλά σε μεγάλες διοργανώσεις πρέπει να νικήσεις τους μεγαλύτερους αντιπάλους σου αν θέλεις να κυνηγήσεις ένα μετάλλιο. Είμαστε μια νεανική ομάδα, έχουμε δυνατότητες και ποιότητα, με λίγη τύχη μπορούμε να κάνουμε πολλά. Στόχος είναι να σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και το μετάλλιο θα είναι για εμάς η κορύφωση» κατέληξε ο Ράντοβιτς.