Ιταλία - Ελλάδα 9-10: Μεγάλη νίκη στο φινάλε και 5η θέση

Μια τεράστια νίκη, με 10-9 επί της Ιταλίας, πέτυχε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών στον τελευταίο της αγώνα κατάταξης στην Τελική φάση του World League, στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια, τα ξημερώματα της Δευτέρας (26/6), με την Έλενα Ξενάκη να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στην εκπνοή.

Ιταλία - Ελλάδα 9-10: Μεγάλη νίκη στο φινάλε και 5η θέση

Κατέλαβε έτσι την 5η θέση στη συγκεκριμένη διοργάνωση και παράλληλα έδειξε ότι βελτιώνεται σημαντικά εν όψει του μεγάλου στόχου, που είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα (14-30/7).

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο και το ελληνικό συγκρότημα βρέθηκε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 6-4. Στην τρίτη περίοδο, ωστόσο, πέτυχε τρία γκολ στη σειρά και προηγήθηκε με 7-6.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο έγινε μεγάλη μάχη, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 9-8 και η Βιακάβα ισοφάρισε 9-9, 3 λεπτά πριν από τη λήξη. Η Εθνική μας, όμως, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως έπαιξε με αριθμητικό πλεονέκτημα στην τελευταία της επίθεση και με την κορυφαία της σε αυτό το ματς Έλενα Ξενάκη (4 γκολ), που σκόραρε στα 2 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, πήρε τη νίκη με το τελικό 10-9.

ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 9-10

Οκτάλεπτα: 3-3, 3-1, 1-3, 2-3.

ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο 1, Τζιουστίνι 1, Μπετίνι 2, Μπικότζι, Μπιανκόνι, Παλμιέρι 1, Μαρλέτα 3, Γκαντ, Βιακάβα 1, Μπαντσέλι.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελεύθ. 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μαργ., Ξενάκη 4, Νίνου 2, Ελληνιάδη, Σιούτη, Πλευρίτου Βασιλ. 2, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Διαιτητές: Ντουτίλ Ολλανδία, Πέρι (Νέα Ζηλανδία).